Nieuwsbrief - Augustus 2016
Editie 76

Houd die bacteriën buiten de deur!

Heeft u ook zo genoten van de prestaties van onze Nederlandse sporters in Rio? Wie vier jaar traint voor die éne wedstrijd wil natuurlijk niet op het moment suprême ziek worden. Wist u dat het NOC*NSF daarom de Nederlandse appartementen in het olympisch dorp heeft behandeld met een antibacteriële spray? Leuk dat infectiepreventie ook in de sport zo serieus wordt genomen!

Onze producten zijn niet ontworpen met Dafne Schippers in gedachten, maar ook wij strijden tegen ziekmakers. Dat doen we met onze antibacteriële toetsenborden, antibacteriële beeldschermfolie en antibacteriële coating. En in de zorg zijn cliënten meestal geen topsporters maar juist kwetsbare mensen. Dat maakt infectiepreventie alleen maar belangrijker!

Design uw eigen medische panel

Elke ruimte in een ziekenhuis heeft zijn eigen specifieke eisen en behoeften. Een operatiekamer is niet te vergelijken met de SEH. Vreemd eigenlijk dat er voor zulke verschillende omgevingen tot voor kort maar één medische panel was.

Met de nieuwe Zeus doen we het anders. Wij bepalen niet wat uw medische panel moet kunnen, dat doet u zelf. Zo krijgt u een medische PC die precies past bij uw wensen en waarvoor u niets teveel betaald. Heeft u bijvoorbeeld geen geïsoleerde USB-poorten nodig? Dan streept u die gewoon weg.

U kiest zelf uw configuratie. Of meerdere configuraties, want uw beheerders zullen daar niet van schrikken. Omdat het hart van de machine altijd gelijk is blijft het namelijk één standaard.

Met Praticima is een cart nooit zomaar een cart

Medicijndistributie is een complexe puzzel zonder ruimte voor fouten. Uw patiënten moeten gewoon de juiste medicijnen krijgen, op tijd en in de juiste doseringen. Dat is lastiger dan het klinkt want een one-size-fits-all-oplossing is er niet. Zo'n proces goed inrichten vereist maatwerk.

Dit is exact de reden dat wij geen standaard medicijnkar hebben. In plaats daarvan zijn onze Praticima carts flexibele bouwblokken. Of het nu gaat om medicijnkarren, transfer carts of opslagtorens. Wij kijken namelijk altijd eerst naar wat u nodig heeft voordat we gaan bedenken hoe uw ideale cart eruit moet zien. Het modulaire model van Praticima helpt ons om een cart samen te stellen die juist in uw omgeving uitblinkt!

SaniKey Flex ook met AZERTY-layout

Heeft u ons nieuwe SaniKey Flex toetsenbord al uitgeprobeerd? De Flex is ons nieuwe instapmodel en bedoeld voor al die zorgwerkplekken waar hygiëne belangrijk is maar de regels niet superstreng zijn. Waarom u in deze ruimtes voor dit model zou kiezen? Twee redenen. De SaniKey Flex is heel betaalbaar en typt ook nog eens ontzettend prettig! Oh, en voor onze zuiderburen is er ook goed nieuws. De Flex is namelijk ook beschikbaar met een AZERTY-indeling.

Meer nieuws via onze Social Media

Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg op de voet. Omdat dit ons helpt om te innoveren, maar ook gewoon omdat we het interessant vinden om te zien hoe de zorg veranderd. In onze nieuwsbrief vindt u opmerkelijk of interessant zorgnieuws vaak terug in de vaste rubriek 'wist-u-dat'. Maar er gebeurt natuurlijk ook een hoop dat deze rubriek niet haalt. Omdat we u dit niet willen onthouden gaan we deze nieuwtjes voortaan delen op de sociale media. Dus wilt u niets missen van wat er in de zorg gebeurd? Volg ons dan op Facebook, Google Plus of Twitter.

Wist u dat ...

... in het AMC onlangs een patiënt tijdens een operatie naar een film heeft gekeken? Het ziekenhuis onderzoekt de komende tijd of film en muziek positief kunnen bijdragen aan de gemoedstoestand van de patiënt tijdens de operatie en wat de invloed is op het herstelproces.

Organisatie

tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Rene Cramer Esmée Spruyt Anand Chotkan