Nieuwsbrief - Februari 2018
Editie 91

Onze 10e keer Zorg & ICT!

Wauw, het is alweer ons 10e jaar op de Zorg & ICT! In 2009 stonden we er nog met een klein standaard hokje met weinig meer dan een paar tafels en krukken. Er zijn zelfs nog jaren geweest waarin we onze stand volledig zelf hebben ontworpen en gebouwd! Dat was een leuke uitdaging, maar al snel hadden we daar de tijd niet meer voor. En eerlijk is eerlijk, de standbouwers aan wie we het de laatste jaren hebben toevertrouwd hebben zulk mooi werk geleverd dat we het onmogelijk zelf beter hadden kunnen doen. Dit jaar wordt er weer hard gewerkt aan een compleet nieuwe stand. We zijn enorm benieuwd naar het eindresultaat!

Wilt u weten wat er op onze stand te zien zal zijn? In de nieuwsbrieven in aanloop naar de beurs lichten we steeds een stukje van de sluier op, met als klapstuk een speciale Zorg & ICT-editie in april. We hebben weer een hoop nieuws te onthullen!

10 deelnames
Onze 10e deelname kunnen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. We geven daarom dit jaar voor het eerst een lezing in het theater. Niels vertelt over de uitdagingen bij de ontwikkeling van een zorgrobot. Super interessant, dus vergeet u daar niet voor in te schrijven! Daarnaast hebben we verse Goudse stroopwafels op de stand en een speciale jubileumactie: elke 10e persoon die zijn gratis kaartje via onze website aanvraagt krijgt op de stand een leuk cadeautje. Schrijf u dus snel in. Oh, en heeft u een collega die onze nieuwsbrief nog niet leest? Stuur de link dan even door!

De Digitale Stethoscoop vernieuwd

Kent u de digitale stethoscoop nog? Ons slimme apparaat is stukken handiger dan de traditionele stethoscoop, want u kunt er o.a. geluidsopnames mee maken of het geluid versterken. De eerste versie presenteerden we twee jaar terug op de Zorg & ICT. Sindsdien is het apparaat door verschillende artsen getest. Hun deskundige feedback hebben we verzameld en verwerkt in de Digitale Stethoscoop 2.0!

We hebben een hoop verbeterd. De nieuwe digitale stethoscoop handzamer, hygiënischer en gebruiksvriendelijker. De interface en de software zijn versimpeld en we hebben het eenvoudiger gemaakt om er een speaker op aan te sluiten. Ook is het membraan in een klik te verwisselen. Dat is handig, want deze hebben we nu in twee maten. Voor volwassenen en kinderen.

De nieuwe digitale stethoscoop is te bewonderen op onze stand op de Zorg & ICT.

NIEUW: De SaniKey NoProfile MultiConnect

Heeft u wel eens gewerkt met een glasplaattoetsenbord? Dan weet u hoe enorm fijn ze (dankzij het platte oppervlak) zijn schoon te maken. Maar er is ook een mindere kant. Een glasplaat geeft je niet het gevoel dat je een toets indrukt. Wij hebben eens gekeken hoe we dat nadeel konden wegnemen. Maak kennis met de SaniKey NoProfile MultiConnect.

Ons nieuwe medische toetsenbord heeft een glasplaat, maar óók voelbare feedback. Dat doen we met een ingebouwd motortje dat haptische feedback geeft. Bij elke toetsaanslag antwoord het toetsenbord met een lichte trilling.

Het toetsenbord kan worden aangesloten via USB, maar ook draadloos via dongel of Bluetooth. Zo kunt u het verbinden met uw PC en laptop, maar ook met uw smartphone of tablet. En batterijtjes wisselen is niet nodig, want het toetsenbord heeft een ingebouwde accu. Aan ongewenste bewoners hebben we ook gedacht, want de NoProfile beschikt over een antibacteriële behuizing.

Bent u benieuwd? De SaniKey NoProfile is uit te proberen op de Zorg & ICT. Wilt u daar niet op wachten? Vraag dan een gratis demo aan!

Veiligheid eerst met CIM med

Elektrische veiligheid is vast niet het eerste waar u aan denkt bij een ophangsysteem. U zoekt gewoon een praktische, degelijke oplossing. En een montagearm is ook geen elektrisch apparaat. Maar: er loopt wél elektrische bekabeling door. Prettig dus wanneer het ontwerp wel begint bij elektrische veiligheid.

Onze CIM med oplossingen vindt u o.a. terug op Intensive Cares, operatiekamers en anesthesiekarren. Dan moet het met die elektrische veiligheid gewoon goed zitten. Dat is waarom we nooit een ophangsysteem aanbieden zonder geaarde componenten. Daarnaast heeft CIM med de veiligheidscertificaten goed op orde. Alle CIM-systemen voldoen aan de CE-norm, de Medical Device Directive (MDD 93/42/EEC) en de norm voor medisch elektrische veiligheid (EN60601-1).

Bloedsuiker meten zonder prikken

Wie diabetes heeft doet aan zelfmanagement. Door uw eigen bloedglucosewaarden regelmatig te meten kunt u in kaart brengen hoe uw lichaam op verschillende omstandigheden reageert. Is de glucosewaarde te hoog of te laag? Dan kunt u daar direct op inspelen. Maar die zelfmetingen zijn geen pretje. Je moet een hele administratie bijhouden en zo'n vier keer dag in je vinger prikken.

Dat moet beter kunnen, daarom werken we aan de ontwikkeling van een non-invasieve glucosemeter. Meten zonder prikken dus. Dat scheelt een hoop pijn, maar ook een hoop tijd. Onze glucosemeter stuurt zijn metingen namelijk draadloos door naar de smartphone, waar een digitaal logboek wordt bijgehouden (niet alleen van bloedsuikerwaardes, maar ook van o.a. zuurstofsaturatie en hartslag). Vanuit de app kunt u uw waardes eenvoudig e-mailen naar uzelf of naar uw zorgverlener. Helemaal in lijn met de eHealthrevolutie!

ICT&Health Conference 2018

Eind januari waren we aanwezig op de ICT&Health Conference. Deze afsluiter van de eHealthweek was een leerzame dag vol lezingen. Zorginstellingen en het bedrijfsleven kregen de kans om te presenteren hoe zij met zorginnovatie bezig zijn. De lezingen waren onverdeeld interessant. Het was leuk om van al die verschillende partijen te horen hoe ze elk hun eigen manier met vernieuwing bezig zijn.

Als innovatiepartner hadden we een eigen hoekje waar bezoekers met onze nieuwe oplossingen kennis konden maken. Natuurlijk hadden we ons nieuwe toetsenbord en de digitale stethoscoop bij ons, maar we hadden ook een paar verrassingen meegenomen. Een braillehorloge bijvoorbeeld, dat ondanks dat er geen blinden aanwezig waren veel bekeken en bevoeld werd!

De zorg in het nieuws

De kleurstof methyleenblauw blijkt een veilig malariamiddel dat met ongekende snelheid malariaparasieten doodt. Binnen twee dagen zijn patiënten genezen en kunnen ze de parasiet niet meer doorgeven als ze opnieuw door een mug gestoken worden. Dat ontdekten wetenschappers van het Radboudumc met internationale collega’s tijdens een onderzoek in Mali.

Bron: radboudumc.nl

Organisatie

Met meer dan 15 jaar ervaring staat ons sales en technisch team klaar om uw vragen te beantwoorden.

tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Bob Hopmans Jacky Heijnis
Sido Helmes Tim Baas