Nieuwsbrief - Oktober 2020
Editie 117

Het hoofd boven water houden in de tweede golf

We zouden graag weer eens een nieuwsbrief maken zonder over corona te schrijven. Helaas kunnen we er maar moeilijk omheen. De R is weer in de maand en ruim boven de één. Dat is een enorme tegenvaller. We zijn dat virus allemaal zat, maar we kunnen niet verslappen. Het kan alleen maar heersen als wij het daarvoor de ruimte geven.

Onze focus ligt dan ook nog steeds vol op samen uit deze crisis komen. Als de nood aan de man is zetten we ons normale werk zonder nadenken aan de kant voor dat wat even belangrijker is. Daarbij begeven we ons soms op nieuw terrein, maar dat vinden we niet spannend. We hebben namelijk een ijzersterk netwerk dat we kunnen inzetten om jou aan je ‘Corona Essentials’ te helpen. Mondkapjes, spatmaskers, webcams en zelfs coronatesten. Zo lang dat virus onder ons is helpen wij je om het te bestrijden!

Supersnel testen op corona

Coronatesten zijn broodnodig om onze samenleving draaiende te houden. We kunnen niet iedereen met een hoestje blijven vragen om in quarantaine te gaan, zeker niet met de winter op komst. Eerst hadden we geen tests, nu draaien de labs overuren. Dat is jammer want de PCR-test is top maar je wilt toch liever geen dagen op een uitslag wachten?

Dat hoeft ook niet. Met onze SARS-CoV-2 antigeensneltest weet je al in minder dan 15 minuten of iemand besmet is met het coronavirus! Eenvoudig en zonder speciale apparatuur. Onze test werkt met het bekende wattenstaafje in de neus, waarna er gekeken wordt naar de aanwezigheid van viruseiwit. De uitslag laat maar een momentje op zich wachten en heeft een specificiteit van 98,6%!

Het uitvoeren van de testen doen we niet zelf en we adviseren om dit, voor een betrouwbaar resultaat, alleen te laten doen door een medisch opgeleid professional. We hebben nog sneltesten op voorraad maar één tip: zorg dat je er snel bij bent!

De digitale stethoscoop - het nieuwe ausculteren

Als er één medisch hulpmiddel is dat de tand des tijds goed heeft doorstaan dan is het de stethoscoop wel. Goed luisteren naar je lichaam is sowieso een tijdloos advies. Toch mag ook een klassieker als de stethoscoop best met de tijd meegaan. Ons digitale tijdperk biedt tenslotte kansen waar je je oren niet voor moet willen bedekken. Heb jij al over de voordelen van een digitale stethoscoop gehoord?

Met onze digitale stethoscoop kun je méér dan luisteren. Je kunt bijvoorbeeld het geluid versterken, om zo de kleinste afwijkingen te kunnen waarnemen. Ook kun je opnames maken om later terug te luisteren, of om te delen met andere specialisten. De stethoscoop is draadloos te koppelen aan je PC, waar de bijbehorende software de geluidsgolven grafisch in beeld in brengt. Voordelen genoeg dus, maar luister vooral eens zelf!

15 jaar samenwerking met Onyx

Maandag hadden we op kantoor een voorzichtig anderhalvemeterfeestje. Het was namelijk exact 15 jaar geleden dat Formex Medical is opgericht. Het is lang geleden maar zeker niet vergeten. We kunnen je nog precies vertellen hoe het voor ons allemaal begon! We kregen van een ziekenhuis de vraag of we ook medische computers konden leveren. Destijds wisten we nog niets van medische technologie dus er ging er een wereld voor ons open.

Er was in Nederland nog maar één aanbieder van medische PC's en, goed product of niet, dat is natuurlijk niet ideaal. Zonder concurrentie geen innovatie. We zijn daarom op zoek gegaan naar een alternatief en vonden een sterke partner in Onyx (destijds nog AAEON). Samen stonden we aan het begin van een enorme reis. Onyx had zijn eerste PC in Europa nog niet verkocht en wij moesten in recordtempo leren hoe er wordt gewerkt op de intensive care en de operatiekamer.

Wat een verschil met 15 jaar later! Samen met Onyx hebben we talloze projecten afgerond en we voelen ons in complexe zorgomgevingen als een vis in het water. We doen heel veel meer dan alleen PC's en hebben de markt al verschillende keren zien veranderen. Wanneer dat gebeurt veranderen wij mee en helpen we onze partners om hetzelfde te doen. Dat werkt, al zeggen we het zelf. Het is niet voor niets dat we na al die jaren nog steeds de exclusieve partner van Onyx in Nederland zijn. Daar zijn we best een beetje trots op!

Nieuw: de Germinator D90 desinfectierobot

Wij zijn de laatste om te geloven dat robots mensen kunnen vervangen. Wel zijn we ervan overtuigd dat ze ons enorm kunnen helpen. Robots kunnen namelijk één ding ontzettend goed waar wij niet zo sterk in zijn. Een vervelende, herhalende taak keer op keer foutloos uitvoeren. Onvermoeibaar en onverstoorbaar. En in deze coronatijd ontdekken we steeds weer nieuwe voordelen van robots. Ze kunnen bijvoorbeeld niet ziek worden en hoeven zich ook niet te verschuilen wanneer er een Uv-lamp aangaat.

Onze Germinator D90 is een desinfectierobot die deze voordelen optimaal benut. Als een trouwe voetsoldaat gaat hij voor jou de strijd aan met micro-organismen. Gewapend met Uv-C-lampen en desinfectiespray gaat hij zelfstandig op pad, schakelt hij zijn vijanden uit en keert hij terug om zijn missie te rapporteren. Voor virussen en bacteriën is er geen ontsnappen aan!

Maak je thuiswerkplek ergonomisch

Bubbels moeten kleiner en dat maakt de werkvloer steeds leger. Thuiswerken is misschien wel dat nieuwe normaal waar we zoveel over horen. Geen volle bedrijfskantines en vergaderkamers maar thuis op de bank met een VPN-verbinding. Okay, de koffie is goed en je wordt niet gestoord, maar het heeft ook zo zijn nadelen. De meeste van ons hebben bij het inrichten van ons huis toch vooral gelet op de gezelligheid en niet zo zeer op ergonomie. En met een laptop op je schoot neem je al snel een ongezonde werkhouding aan.

Dat willen we niet, want dan lopen al die nieuwe thuiswerkers straks rond bij de fysio. Gelukkig hebben wij twee partners die van ergonomie hun beroep hebben gemaakt. Met Humanscale en NewStar helpen wij je graag om van je woonkamer de perfecte, ergonomische werkomgeving te maken. Pijntjes voorkomen is beter dan ze genezen, toch?

Werken aan een Living Lab

Hoe zie jij een Living Lab voor je? In onze visie is het een realistische proeftuin waarin bedrijven, scholen en overheid samen sleutelen aan innovatieve oplossingen voor alledaagse problemen. Een inspirerende omgeving waarin studenten tot bloei komen en waarin alle deelnemers optimaal kunnen profiteren van elkaars kennis en kunde. Zo geven we innovatie samen een duwtje in de rug. Met dit beeld voor ogen werken we met Campus Gouda aan een 'Living Lab Zorgtechnologie' in onze eigen stad. Daarvoor zijn nog bergen werk te verzetten maar we kunnen niet wachten tot het lab straks leeft en wij er middenin staan!

De zorg in het nieuws

Omdat de GGD de handen vol heeft aan het bron- en contactonderzoek is er vaak geen tijd meer om de huisarts te informeren bij een positieve coronatest. Dat is slecht nieuws, zeggen huisartsen, die er het liefst snel bij willen zijn als een patiënt besmet raakt.

Bron: rtlnieuws.nl

Organisatie

adres: Westbaan 350 B21, 2841MR Moordrecht
tel: +31 182 379 377
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Tim Baas Jacky Heijnis
Simone Kuijvenhoven Bob Hopmans Ronald Brautigam