? Formex Medical Nieuwsbrief - September 2016

Nieuwsbrief - September 2016
Editie 77

De Medical Displays van NEC

Sinds kort zijn wij Medical Reseller van NEC. Dat is mooi, want NEC is echt een specialist in digital imaging. Die kennis zetten ze om in geweldige schermen voor diagnostiek en clinical review. Althans, dat vinden wij, maar overtuig vooral uzelf! Bij medische monitoren draait alles om de beste beeldkwaliteit en niemand die dat beter kan beoordelen dan de medisch specialist. Test voor u diagnostische monitoren aanschaft daarom vooral verschillende merken. Zo weet u exact waarmee u het meeste waar voor uw geld krijgt. Wij helpen u overigens graag met het inrichten van een testopstelling!

Oh, en NEC doet trouwens meer dan alleen diagnostiek. Kunt u zich inbeelden hoe uw medische conferentiekamers eruit zien met een 98? ultra HD touchscreenmonitor aan de muur?

Nooit meer apparatuur hinderlijk in de weg!

Op de meeste ziekenhuisafdelingen is ruimte beperkt en is het bovendien een af- en aanrijden van karretjes en bedden. Dan hangt apparatuur al snel hinderlijk in de weg! Zeker wanneer apparaten op een vaste plek worden gemonteerd. In zulke situaties is een plafondarm ideaal. Een PC of monitor die aan zo'n arm hangt duw je namelijk eenvoudig aan de kant. En met hetzelfde gemak trek je hem naar je toe.

Onze plafondarmen zijn speciaal ontworpen voor de montage van elektrische medische apparaten. Dat kan een medische panel PC zijn, maar bijvoorbeeld ook operatielampen, chirurgische monitors of camera's. En heeft u aan één plafondarm niet genoeg? Geen probleem, want ons montagesysteem is ook leverbaar met twee of drie armen aan de ophanging. Over de montage en afstelling hoeft u zich geen zorgen te maken, dat werk nemen onze ervaren monteurs u graag uit handen!

Big Data: Big Brother meets Science

Gisteren was in Rotterdam het event 'Big Brother meets science'. Verschillende sprekers gaven daar hun visie op de kansen die big data de zorg biedt. Want ook al klinkt spitten in een grote berg patiëntgegevens misschien een beetje '1984', het kan behoorlijk nuttig zijn. Het kan ons leren hoe ziektes onstaan. Het helpt ons voorspellen wanneer de eerstvolgende griepepidemie zich aandient. Het helpt om vergelijkbare ziektegevallen van over de hele wereld te vinden. Kortom, big data heeft de zorg ontzettend veel te bieden!

Leuk voor ons was dat onze digitale stethoscoop nog specifiek werd genoemd als een mooi voorbeeld van hoe big data de zorgverlening kan verbeteren. Organisatie, bedankt voor een inspirerende en gezellige middag. Volgende keer zijn we er zeker weer bij!

Kom ook eens kijken bij de koploper!

Feyenoord is het seizoen prima begonnen met de volle winst uit 6 wedstrijden. Dat is vaak genoeg anders geweest! In Rotterdam weet iedereen wel beter dan de huid nu al te verkopen. Toch zou het stiekem best wel eens een mooi seizoen kunnen worden. Wij zitten in elk geval iedere thuiswedstrijd op de tribune.

Gaat u een keer gezellig met ons mee? Dat zouden we leuk vinden. Het enige dat u hoeft te doen is een mailtje sturen via de knop hieronder. Wij laten u dan snel weten of we nog een plekje vrij hebben!

Maak kennis met Jacky

Ik wil me graag even voorstellen! Mijn naam is Jacky Heijnis, ik ben 35 jaar en woon in Gouda. Ik heb twee schoolgaande kinderen. Mijn grote hobby is voetbal kijken en daarom sta ik op zaterdag graag langs de lijn om het team waar mijn zoon in speelt aan te moedigen. Daarnaast kijk ik ook graag naar de eredivisiewedstrijden (Feyenoord in het bijzonder) en ga ik af en toe naar een wedstrijd.

In juli ben ik begonnen bij Formex Medical. Ik ondersteun de Backoffice en hou me daarnaast ook bezig met de marketingactiviteiten. Op dit moment ben ik druk bezig met het organiseren van de Medica Tour en met de voorbereidingen voor de Zorg & ICT. Ik kijk er naar uit om de komende maanden kennis met jullie te maken!

Wist u dat ...

... zorgorganisatie Philadelphia een sociale robot gaat inzetten bij mensen met een verstandelijke beperking? De komende tijd wordt uitgeprobeerd op welke manieren robot Phi positief kan bijdragen aan de zorgverlening.

Organisatie

tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Rene Cramer Esmée Spruyt
Anand Chotkan Jacky Heijnis