Nieuwsbrief
Editie 136, Zorg & ICT Special

De dubbeldikke Zorg & ICT Special!

Het aftellen tot de beurs is begonnen. Nog een kleine week en het gaat bij ons steeds meer kriebelen. Maar goed, wij werken er dan ook al maandenlang naartoe. Jij moet misschien nog in de stemming komen maar daar gaan we je bij helpen. Zet een grote pot thee, je mobiel op stil en ga er eens lekker voor zitten. In deze extra lange Zorg & ICT special vertellen we je uitgebreid over alles dat je volgende week bij ons op de stand kunt komen zien en ervaren.

Drie beurzen in één!
Dit jaar wordt de Zorg & ICT gecombineerd met twee andere zorgbeurzen, namelijk Support en Zorgtotaal. Samen vormen deze drie beurzen de Dutch Health Week. Met je registratie kun je alle drie de beurzen bezoeken dus trek er maar een hele dag voor uit!

Waar en wanneer?
14 t/m 16 juni
Jaarbeurs Utrecht
Hal 1, stand D022

Gratis toegang

Een verpleegafdeling in het klein

Het bed van de patiënt is het centrum van de zorg. Het is dus geen toeval dat het ook de plek is waar veel van onze producten en oplossingen samenkomen. Denk aan Patiënt Entertainment, de mobiele zorgwerkplek, veilige medicijnuitgifte en alarmering. Allemaal dingen die we kunnen tonen op de beurs, maar dat is niet waar ze thuis zijn. Gevoelsmatig is het verschil tussen de beursvloer en de patiëntkamer reusachtig.

Om die afstand te verkleinen hebben we iets nieuws bedacht. Dit jaar vind je bij ons de kleinste verpleegafdeling van Nederland. We bouwen op de stand een heuse patiëntkamer, zodat we onze oplossingen kunnen tonen in de omgeving waarvoor ze ontworpen zijn. Pas aan het bed zie je hoe naadloos alles werkt, hoe oplossingen elkaar aanvullen en hoe goed ze passen in je workflow. Dat is het idee. Dus kom je onze patiënt bezoeken? De bezoekuren zijn van 9:30 tot 16:30 en je hoeft niet per se een bloemetje mee te nemen.

Lekker spelen met lasers!

Vorige maand vertelde we je al over Direct Part Marking. Voor wie het al weer vergeten is: dat is het aanbrengen van permanente barcodes, die bestand zijn tegen alle sterilisatiemethodes die de CSA in zijn trukendoos heeft. Barcodes staan voor traceerbaarheid en daarom wordt DPM binnenkort verplicht voor alle medische hulpmiddelen die kunnen worden hergebruikt.

Het is best wel leuk om te zien hoe het ingraveren van zo’n barcode in zijn werk gaat. We hebben daarom een man op de stand staan met een passie voor barcodes en een indrukwekkende laser. Die man moet straks iets te doen hebben, dus hebben we een opdracht voor je. Neem van thuis of van het werk een klein object (bijvoorbeeld een schaar) mee naar de beurs. Je kunt onze laserman dan vragen om daar je naam, die van je partner, huisdier of buurman in te graveren. Leuk toch?

Kom je bij ons snoezelen?

Wel eens gehoord van snoezelen? Het is een grappig woord, maar ook een therapeutische activiteit die al decennia bestaat. Snoezelen prikkelt de zintuigen met een bonte verzameling van licht, geluid, geur en tast. Dit kan onrustige mensen (met een verstandelijke beperking of gevorderde dementie) helpen om te ontspannen.

Tot nu toe was de snoezelaar afhankelijk van speciaal ingerichte kamers, zogenaamde snoezelruimtes. Die geven een bijzondere ervaring, maar zo’n kamer is natuurlijk niet goedkoop en neemt een hoop ruimte in. Bovendien is de gang naar een snoezelruimte niet voor iedereen even eenvoudig te maken. Die problemen lossen we op met de Praticima Satellite. Een mobiele snoezelkar waarmee je de snoezelervaring naar de patiënt brengt, zodat die lekker kan snoezelen in zijn vertrouwde omgeving. De snoezelkar staat bij ons op de stand, dus kom het vooral even zelf uitproberen!

Lees meer

Virtuele fietstochtjes

Als nierpatiënt ben je niet te benijden. Een hemodialyse duurt al snel een uur of vier, en dat dan meerdere keren per week! Gelukkig hoef je al die tijd niet stil te zitten. Vaak krijg je tijdens de behandeling een dialysefiets, een soort halve hometrainer waarmee je lekker kunt bewegen. Dat is goed voor de bloedsomloop en helpt ook tegen onder andere rusteloze benen.

Toch gaat liggend in een stoel, starend naar de muur ook fietsen snel vervelen. Wij hebben daarom iets om die lage behandelingen minder saai te maken. Met een VR-Bril op fiets je voor je gevoel niet langer in je stoel maar door de mooiste Hollandse landschappen. Dat is nog best realistisch. Je voelt de wind weliswaar niet in je snoet, maar je kunt wel lekker om je heen kijken. En als je sneller of langzamer gaat trappen dan past de VR-ervaring zich daarop aan. Zo vliegt de tijd voorbij.

Benieuwd? Kom dan bij ons op de stand stukje trappen. We laten je de mooiste fietsroute van Drenthe zien!

One-Stop-Klomp

Je kunt je afvragen wat medische klompen te zoeken hebben op de Zorg & ICT. Het zijn geen slimme klompen, met RFID of cloudopslag. Er zitten geen sensoren in en je kunt ze niet op afstand beheren. Het zijn doodgewone klompen (al lopen ze wel erg lekker).

De ICT zit niet in de klomp. Het zit ‘m in het verhaal waar ze voor staan. De klomp is een symbool voor ons One-Stop-Shop platform. Onze ontwikkelaars kunnen onze complete catalogus als webshop beschikbaar maken voor jouw organisatie. Dat hebben ze al vaak gedaan en zo komt het dat je in ons magazijn soms de vreemdste dingen tegenkomt. Medische klompen, maar ook speelgoed of antislipsokken. Het zijn dingen die we niet actief promoten maar die toch vaak besteld worden, gewoon omdat onze klanten ze regelmatig nodig hebben. Op de beurs laten we je zien hoe onze One-Stop-Shop werkt in de praktijk.

Lees meer

Beursacties!

Waar denk jij aan bij de stad Gouda? Misschien wel aan ons, al liggen andere antwoorden misschien meer voor de hand. Onze stad is toch vooral bekend om zijn kaas en stroopwafels. Maar wist je dat onze thuishaven een veel rijkere historie als ambachtsstad heeft? Zeker vroeger stond Gouda ook bekend om zijn kaarsen, aardewerk en pijpen. Het was ooit traditie om al schaatsend de reis van Rotterdam naar Gouda te maken, om vervolgens hier op de markt een pijpje te kopen.

Genoeg stadsgeschiedenis. We vertellen dit omdat we een cadeaupakket hebben klaarliggen met daarin een aantal typisch Goudse producten. Jij maakt daar kans op. Volg snel onze bedrijfspagina op LinkedIn, want na de beurs verloten we het pakket onder onze volgers. Volg je ons al? Dan loot je automatisch mee.

Er kan er maar eentje winnen, maar we houden niet van lege handen. Ben je ongelukkig in het spel? Schrijf je dan tenminste via onze website in voor de beurs. Bij ons op de stand ligt er dan een kleine verrassing voor je klaar.

Open LinkedIn

En nog héél veel meer!

We zijn er doorheen. Was dit dan ook alles wat je volgende week op onze stand kunt verwachten? Nee hoor! We hebben een grote stand dus er past heel veel op. Wat we je hier hebben laten zien zijn vooral de nieuwe dingen, die nog niet eerder op de beurs te zien waren. Er is meer dan we hier konden vermelden maar als je bij ons langkomt dan krijg je de volledige tour. Toetsenborden, muizen, COW’s, zorgsmartphones, medische PC’s en monitoren, ophangsystemen, Healthy Mind VR, de Germinator desinfectierobot, een gloednieuwe gemotoriseerde medicijnkar en meer. Er is bij ons genoeg te zien dus zet stand D022 bovenaan je lijstje. Tot volgende week!

Iets interessants gelezen?
Vergeet het niet te delen! 🙂

Demi Bolleman Tim Baas Jacky Heijnis Vincent Wajon
Website
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
Email