Nieuwsbrief - Mei 2021
Editie 124

De WOW-factor in beeld

Er valt met onze Medigear WoW carts genoeg te kiezen. Dat moet ook, want elke werkomgeving is anders en wij gaan altijd voor de cart die perfect bij de jouwe past. We hebben daarom verschillende basismodellen, die ook nog eens naar wens zijn aan te kleden. Met medicijnlades bijvoorbeeld, of met accessoires zoals draadmanden of naaldencontainers. Zo kneden we onze cart zorgvuldig in een vorm die perfect bij jou past. Alleen, hoe weet je naar welke vorm je op zoek bent?

Daar helpen we je graag bij. Door eens te komen kijken hoe je werkt, bijvoorbeeld. Maar om je alvast een beetje een beeld te geven van wat er mogelijk is hebben we nu ook een fonkelnieuw introductiefilmpje! In deze video worden de verschillende modellen trots getoond door ons eigen team. Zo helpen we je alvast op weg in de zoektocht naar jouw perfecte cart. Neem dus vooral een kijkje en laat ons in de comments weten wie van onze stralende catwalkmodellen jij gespot hebt! :)

De MDR komt eraan (en dit keer écht)

Kun jij het je nog herinneren? Zo’n anderhalf jaar geleden was de Medical Device Regulation een van de grootste onderwerpen op de zorgagenda. En toen kwam Corona. In Brussel begrepen ze gelukkig ook dat we allemaal even wat anders aan ons hoofd hadden, daarom heeft de EU toen besloten om de invoering van de MDR een jaartje uit te stellen. Maar nu is het dan écht zover. Op 26 mei wordt de opvolger van de MDD officieel van kracht. Wij zijn er klaar voor!

Hoe zat het ook alweer? Met de MDR moet informatie over medische hulpmiddelen transparanter en toegankelijker worden. Daarnaast moeten medische hulpmiddelen (zoals implantaten) beter te traceren zijn, zodat we snel en effectief kunnen ingrijpen bij problemen. Kan jouw geheugen wel een kleine MDR-opfrisbeurt gebruiken? Lees dan in ons blog “de MDR in een notendop” terug wat er vanaf volgende week ook al weer allemaal gaat veranderen.

Waar sta jij in de mobiele transitie?

Technologie ontwikkelt soms toch razendsnel. Zo lang geleden is het nog helemaal niet dat een telefoon alleen was om mee te bellen. Inmiddels zijn het volwaardige computers waarmee je bijna alles kunt. Dat maakt niet alleen onze levens een stuk eenvoudiger maar zeker ook ons werk. Zo’n kleine alleskunner kan namelijk een verhuisdoos vol andere apparaten vervangen, die je dan niet meer van bed naar bed hoeft mee te slepen. Geen wonder dat we de laatste jaren een enorme mobiele transitie doormaken.

Met de speciale zorghandhelds van Zebra en Datalogic geven wij die transitie graag wat wind in de zeilen. Je kunt ze desinfecteren en ze kunnen tegen een stootje. Maar belangrijker, ze zorgen voor een hele fijne workflow. Barcodes scannen, noodoproepen ontvangen, patiëntmonitoren aflezen en het EPD inzien? Het kan nu allemaal met één apparaatje dat moeiteloos in je broekzak past. Dát is reden voor mobiele transitie!

Service: Mobile Device Management

Over de opkomst van mobiele apparaten gesproken. Die dingen bieden kansen maar het is ook een uitdaging om ze goed te beheren. Want hoe houd je het overzicht? Wat mogen gebruikers wel en niet met hun toestel doen? Hoe zorg je dat de software up-to-date blijft? Hoe ga je om met apparaten die medewerkers van huis meenemen? Hoe beveilig je de data en de verbindingen? Wat doe je als een telefoon kwijt raakt of gestolen wordt?

Dat zijn veel vragen maar het antwoord telt maar drie letters. MDM. Met Mobile Device Management heb je vanuit één centraal systeem de volledige controle over al je mobiele devices. Misschien heb je al een MDM en hoeven we je niets uit te leggen. Als dat niet zo is dan helpen we je graag een handje! We kunnen zo’n systeem voor je opzetten en je mensen trainen om het te beheren. En als je dat liever hebt dan nemen we je het beheer van mobiele apparaten volledig uit handen. Wel zo makkelijk, toch?

Peilinguitslag: ga jij deelnemen aan de Dutch Health Week?

“Ga jij deelnemen aan de Dutch Health Week?”

Dit vroegen we je vorige maand. Wat blijkt? Niet iedereen loopt er direct warm voor, maar er zijn genoeg lezers die wel zin hebben in zo’n online event. Leuk wel. Als jij bij die gezellige club hoort dan wensen we je deze week een paar superinteressante dagen toe! Zelf zijn we ook erg benieuwd naar dit online alternatief voor de Zorg & ICT. We gaan dus zeker achter de computer zitten om hier en daar een sessie te volgen!

De zorg in het nieuws

Organisatie

adres: Westbaan 350 B21, 2841MR Moordrecht
tel: +31 182 379 377
whatsapp: +31 642 454 358
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Demi Bolleman Tim Baas Jacky Heijnis
Simone Kuijvenhoven Bob Hopmans Vincent Wajon