Nieuwsbrief
Editie 129, november 2021
 

Zorg & ICT. Eindelijk weer.

De laatste keer dat de beurs er was hadden we nog helemaal niet van het coronavirus gehoord en konden we niet vermoeden wat er voor een knotsgekke tijd voor ons lag. Nu voelde alles even weer als vroeger. Natuurlijk, de beurs was wat kleiner dan normaal. Logisch ook. Maar er was ook een hoop vertrouwd. Koffie met een stroopwafel, warme gesprekken, nieuwe gezichten en oude bekenden.

Soms was het even bijpraten, soms lieten we nieuwe dingen zien. Daar hadden we er genoeg van meegenomen. Met een VR-bril op konden bezoekers Healthy Mind ervaren (onze oplossing voor angst- en pijnbestrijding). In het gangpad zocht de Germinator desinfectierobot zijn eigen pad, handig sturend tussen het publiek door. En we hadden een hoekje op de stand waar Formex Telecare demonstraties gaf hoe je met de juiste verzameling slimme componenten een slimme, veilige woonomgeving voor ouderen creëert.

We vonden het heerlijk om na een periode van videobellen weer eens wat mensen écht in de ogen te kunnen kijken. Dankjewel als je bij ons bent aangeschoven. En was je er niet? Dan komen we met plezier een keer vertellen wat je allemaal gemist hebt. Dan nemen we die stroopwafel gewoon mee. Zorg jij voor de koffie?

De koffie staat klaar!
 

Nieuwe golf, nieuwe persco, nieuwe lockdown.

Het gaat met corona op en neer en dat telkens weer. Hoe we ons voelen? Een beetje verslagen. We hebben met z’n allen heel wat opgeofferd en dan is het best een sof dat we die IC’s maar niet leeg krijgen. Maar bij de pakken neerzitten doen we nooit! We blijven ons inzetten, bij elke nieuwe golf en bij elk pakket nieuwe maatregelen. We helpen je aan beschermende middelen, bij het inrichten van een nood-IC of aan een goede thuiswerkplek.

We komen ook graag langs om te zien hoe het met je gaat. Het is tussen al die quarantaines en dat thuiswerken door toch ook wel fijn om af en toe een echt gezicht te zien. We spreken dan vooraf even af hoe we dat doen, want het moet natuurlijk wel gebeuren op een manier waar Mark en Hugo blij van worden. Dat mantra kunnen we ondertussen tenslotte wel dromen. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

 

Slimme sloten op de Eemhof.

De projecten van Formex Telecare hebben voor ons iets bijzonders. Dat komt omdat ze  vaak gericht zijn op langdurige zorg. Dan werken we ineens niet meer aan beter maken van behandelingen maar aan iets nog groters. Het beter maken van levens.

Een voorbeeld is ons werk eerder dit jaar op de Eemhof. Dat is een woonzorgcentrum van Amaris Zorggroep voor bewoners met dementie. Bewoners liepen hier te pas en te onpas bij elkaar de kamer op. Irene Westera (projectleider innovatie) zocht hiervoor een slimme oplossing die de vrijheid van de bewoners niet zou beperken. Wij hebben daarom de appartementen op de Eemhof voorzien van slimme sloten, die automatisch ontgrendeld worden als de bewoner van de kamer (of een zorgverlener) in de buurt komt. Dat werkt als een zonnetje en dus is iedereen blij. Levens verbeterd, missie volbracht. Irene, bedankt!

Vertel me meer!
 

Hij komt eraan: De SaniKey Flex Slim!

Er is een verrassing op komst. Een uitbreiding van onze toetsenbordenfamilie. We noemen de kleine Flex Slim. Hij weegt 500 gram en we kunnen niet wachten om hem in de armen te nemen!

Je ziet het al aan de naam. De Flex Slim lijkt op de SaniKey Flex. In veel opzichten dan. Hij is betaalbaar, antibacterieel en heeft ook die fijne, klassieke toetsaanslag. Maar er zijn ook verschillen. Hij is een stuk compacter, je kunt de hoes eenvoudig vervangen en we hebben hem nóg strenger gecertificeerd voor medische omgevingen. Nieuwsgiering? Bekijk dan snel het supergave introductiefilmpje dat Alex heeft gemaakt!

Start de film!
 

COW-spotting vanaf de bank.

Kijk je wel eens naar Team Spoedeisende Hulp? Wij wel. Maar lekker ontspannen zitten we er niet bij hoor! Iedere keer als er een product van ons voorbij komt dan springen we namelijk op van de bank en vliegt onze popcorn over de vloer. Dat gebeurt best vaak.

Soms is zo’n momentje extra bijzonder. Onlangs nog, toen we de mensen van het ETZ plots zagen werken op COWs waarvan we zelf het bestaan al weer bijna vergeten waren. Die dingen hebben we geleverd in de zomer van 2011. Dat zag je er toch echt niet aan af! Superleuk, want carts die na meer dan 10 jaar nog steeds trouw hun dienst doen? Dat is nog lekker duurzaam!

 

Laat het revalideren maar beginnen!

Nog even een laatste bericht over de Balkan Express Rally. We schreven al eerder over de broers Hagestein en hun sprookjesachtige tocht door Oost-Europa. In een oude jeep reden ze langs wilde beren en bevroren grotten. Ze kwamen terug met mooie verhalen en met nog mooiere plaatjes. Toch is dat uiteindelijk maar bijzaak. Bijgekomen van hun reis hebben de broers de balans opgemaakt en zorgde voor een brede lach op hun gezichten.

€ 11.300,- voor de Robin Visser stichting!

Dat is geweldig want dat helpt Robin enorm op weg in zijn droom om weer te kunnen lopen. Een dikke duim omhoog daarom voor Ronald, Marco en iedereen die (net als wij) hun avontuur gesteund heeft!

 

 

Iets interessants gelezen?
Vergeet het niet te delen! :)

Demi Bolleman Tim Baas Jacky Heijnis Simone Kuijvenhoven Bob Hopmans Vincent Wajon
Website
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
Email