Nieuwsbrief
Editie 138, oktober 2022

Wij brengen zorg en technologie samen

Bij Formex Medical slaan we een brug tussen technologen en wetenschappers en de mensen aan het bed. Hoe nuttig een innovatie ook is, je moet er altijd een lange weg mee over met beren op de loer. Verandering gaat nooit vanzelf en dat hoort ook zo. Maar wie aan technologie werkt moet niet bezig zijn met alle obstakels en bezwaren die de implementatie in de weg staan. Die moeten met passie aan hun product kunnen werken. Laat het stoeien met beren dus maar aan ons over!

Valpreventie met Smart Floor

Deze maand was de week van de valpreventie. Hoog nodig, want valpreventie is een perfect voorbeeld van waar we met technologie nog een wereld kunnen winnen! Wist je dat de kosten van valincidenten nog dit decennium zullen stijgen naar 2,4 miljard euro per jaar?

Daar willen we iets aan doen, daarom hebben we de handen ineen geslagen met Smart Floor. Die hebben een slimme vloer vol sensoren die monitoren op veranderingen in loopritme (zoals evenwicht, conditie en cadans). Gaat het valrisico omhoog? Dan trekt het systeem aan de bel. Zo ben je er op tijd bij om maatregelen te nemen en een val te voorkomen.

Smart Floor is ontwikkeld door bewegingswetenschapper Frans Lefeber in samenwerking met de Delft University of Technology en Eindhoven University of Technology en kan binnen een dag geïnstalleerd worden. We zijn overtuigd dat de vloer enorm gaat helpen in de strijd tegen de stijgende zorgkosten en (minstens zo belangrijk) een hoop ouderen een botbreuk zal besparen!

Om de Smart Floor snel en zonder installatie te kunnen demonstreren hebben we ook een mobiele versie. Hiermee komen we graag een keer bij je langs, dan laten we je zien hoe alles werkt. Lijkt dat je wat? Stuur ons dan een berichtje!

Ik wil een demo!

Project MRC Doorn in bewegend beeld

Vorige maand vertelden we je al over ons project bij het MRC Doorn. De revaliderende militairen daar hebben van ons een terminal aan het bed gekregen met alles wat ze maar nodig hebben om een beetje plezierig de dag door te komen. TV, Internet, spelletjes, tijdschriften, noem het maar op. Maar ook met informatie van het centrum zelf. Met ons CareScreen patiëntinfotainmentplatform is er in het MRC Doorn echt geen excuus meer om je te vervelen. 🙂

Onze creatieve alleskunner Alex heeft een vlot filmpje gemaakt waarin je onze mannen aan het werk ziet en waarin we je het eindresultaat tonen. Het is best mooi geworden (al zeggen we het zelf) dus pak een kop koffie, leun lekker achterover en druk op die afspeelknop!

Start de film!

Gratis extra hoes bij elke Flex Slim!

Een medisch toetsenbord met een losse hoes? Dat is de SaniKey Flex Slim. Zo’n hoes heeft een paar voordelen. Met een hoes is je toetsenoppervlak volledig glad en naadloos, dus perfect schoon te maken. Maar: je voelt wel nog steeds de toetsen onder je vingers. Een ander voordeel is dat je de hoes eenvoudig kunt vervangen. Ze zijn namelijk ook los te bestellen.

Dat de losse hoezen (universal skins) vanaf nu uit voorraad leverbaar zijn vieren we met een actie. Tijdelijk krijg je bij elk nieuw besteld Flex Slim toetsenbord van ons gratis een extra hoes meegeleverd! In wit of in zwart, dat mag je zelf kiezen.

Wat heb je aan een extra hoes? Twee hoezen zijn altijd beter dan één. Je kunt er eentje in een la leggen tot je oude aan vervanging toe is. Of werk je op een flexplek? Dan kun je er eentje geven aan een collega waarmee jij je toetsenbord deelt. Wel zo veilig, zeker als we in de winter weer een nieuwe coronagolf krijgen!

Actievoorwaarden:

  • De actie loopt van 19-10-2022 t/m 25-11-2022
  • Er is geen maximaal aantal per klant
  • Zolang onze voorraad strekt, op=op!
Dit wil ik!

Healthy Mind nu ook voor de kleintjes

Heb jij Healthy Mind (VR angst- en pijnbestrijding) al eens uitgeprobeerd? Dan weet je dat de virtuele werelden volledig zijn ontworpen om je te helpen ontspannen. Dat gebeurt met rustgevende landschappen, relaxte muziek, ademhalingsoefeningen en goed getimede stiltes. Dat werkt perfect. Voor volwassen. Van onze klanten kregen we namelijk ook nog wel eens te horen dat het voor kleine kinderen minder ideaal is.

Dat begrijpen we wel, er is gewoon meer voor nodig om de aandacht van kinderen vast te houden. Een ander soort aanpak. In de laatste update van de software is er daarom een nieuwe omgeving beschikbaar speciaal voor de kleintjes (jonger dan 10). De Magische Archipel.

Hoe is dat anders? In de Magische Archipel immersie ligt de focus wat minder op ontspanning en wat meer op afleiding. Er is een pratende vogel die het kind door de hele simulatie begeleid en het aanmoedigt om mysteries te ontrafelen en een schat te vinden. De omgeving zelf ziet er trouwens ook heel anders uit. Er is bewust gekozen voor een landschap dat niet realistisch en gedetailleerd is, maar juist kleurrijk en minimalistisch. Hierdoor voelt het echt alsof je in een sprookje bent beland!

Werk jij op je afdeling met kinderen? Probeer Healthy Mind dan vooral eens uit! We zijn ontzettend benieuwd wat ze van de Magische Archipel vinden. 🙂

Ik wil een demo!

Iets interessants gelezen?
Vergeet het niet te delen! 🙂

Benjamin Baks Demi Bolleman Tim Baas Jacky Heijnis Vincent Wajon
Website
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
Email