Nieuwsbrief - September 2021
Editie 127

Tenders, koffie en vallende bladeren

Pandemie of niet, de natuur draait lekker door. Binnenkort ruilen we de warme zomerzon weer in voor de gekleurde bladeren van de herfst. Hopelijk blijft een nazomerse besmettingsgolf ons dit keer bespaard. We hebben namelijk erg genoten van de kleine dingen die weer kunnen. Koffie bij onze klanten en vers gemaaid gras in de Kuip. Het bezorgt ons een glimlach en een optimistisch gevoel. En dan hebben we ook nog eens twee prachtige tenders gewonnen! In deze nieuwsbrief vertellen we je onder andere over de mooie projecten die we binnenkort gaan opleveren bij MRC Aardenburg en Ziekenhuis Netwerk Antwerpen. We hebben zin in deze herfst!

CareScreen bij MRC Aardenburg

We zijn wel gewend dat tenders vaak trajecten van de lange adem zijn. Wat dat betreft was MRC Aardenburg geen uitzondering. Helemaal prima, maar het is wel lekker als de kogel eindelijk door de kerk is en onze missie kan beginnen. Bij het Militair Revalidatie Centrum gaan we de oude multimedia aan het bed vervangen door CareScreen. Dat is een platform dat we zelf omschrijven als ‘next level patient infotainment’. Omdat multimedia de lading niet dekt. CareScreen is ontworpen om de gebruikers te vermaken maar ook om ze te informeren, te verbinden en ze de regie over hun eigen verblijf te geven.

We beginnen met de basis. Televisie, radio, Internet, spelletjes en informatievoorziening. Allemaal op een terminal aan het bed. Als dat straks draait als een zonnetje dan zien we wel weer verder. CareScreen is schaalbaar en flexibel dus je hoeft nooit klaar te zijn. Maaltijden bestellen, beeldbellen met familie, domotica aansturen of het EPD inzien? CareScreen is er klaar voor, jij ook?

Virtual Reality bij Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Een andere mooie tenderopdracht die we binnenkort gaan uitrollen is bij het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen. De afdelingen Spoed, Brandwondencentrum en (OK) Pediatrie gaan daar binnenkort aan de slag met Virtual Reality. Healthy Mind is uit verschillende oplossingen gekozen als de beste om het comfort van de patiënten daar te verhogen. Dat is toch prachtig?

De kracht van Healthy Mind zit ‘m in de eenvoud. Een bril en een koptelefoon, dat is genoeg om volledig op te gaan in een virtuele wereld. Zet ze op en je verruilt direct het klinische ziekenhuis met al zijn drukke lampjes en geluidjes voor een verlaten strand met zwevende meeuwen aan een onbewolkte hemel. Of voor één van die andere speciaal ontworpen rustgevende omgevingen (met of zonder hypnotische begeleiding). Minder angst, minder pijn en minder stress. Dat is wat we de Antwerpenaars met Healthy Mind gaan brengen.

Peperdure zeecontainers

Na het drama komt de nasleep. Met die twee prikken is het ergste leed afgewend, maar we blijven de gevolgen van corona nog wel even voelen. De wereldwijde productie en logistiek zijn behoorlijk door elkaar geschud. Overal zijn achterstanden en bij een besmetting worden Chinese havens uit voorzorg direct gesloten. Tel daar een geblokkeerd kanaal bij op en je begrijpt waarom de prijs van een zeecontainer het afgelopen jaar vertienvoudigd is!

Overal om ons heen zien we het resultaat daarvan, hogere prijzen en langere levertijden. Daar ontkomen we zelf ook niet aan. Heb jij hardware die op zijn laatste benen loopt? Wacht dan niet te lang, want vervangen kan zomaar eens heel lang gaan duren. Gelukkig hebben we ook een positief bericht. De levertijd van de Venus 243 mobiele cart computer is onlangs juist verkort tot 8 weken. Dat is alvast een opsteker, hopelijk volgen er meer!

Wilde beren en lekkende waterpompen

De Adventure Brothers en de Balkan Express. Het klinkt als een boek van J.K. Rowling maar oplettende lezers weten beter. Het is een tocht in een oude jeep door Oost-Europa voor het goede doel. Vorige nieuwsbrief schreven we al over deze avontuurlijke broers uit Ridderkerk. Inmiddels zijn ze terug met een kofferbak vol verhalen. Zonder tovenarij maar daarom niet minder magisch!

In hun gesponsorde jeep maakten Ronald en Marco een tocht van bijna 7000km door landen als Hongarije, Roemenië, Albanië en Bosnië. Via een blog hielden ze ons op de hoogte en daar werden we wel jaloers van! Zo konden we meegenieten van onder andere ijsgrotten, wilde beren, vuurwerk langs de oevers van de Donau en een prachtig vervallen oud-olympische bobsleebaan. En, omdat elk goed verhaal een element van spanning nodig heeft, was er ook nog een lekkende waterpomp. Gelukkig kon na wat gesleutel de missie alsnog worden volbracht. Knap werk, mannen. Robin kan trots op jullie zijn!

Ga jij deze november naar de Zorg & ICT?

De Zorg-en-ICT-kriebels beginnen bij ons normaal gesproken bij het opkomen van de krokussen en de eerste lammetjes in de wei. Een editie in de herfst voelt daarom een beetje raar, maar dit jaar is de beurs toch echt op 2-4 november! Eerlijk gezegd, we twijfelen nog een beetje of we er deze november al weer bij willen zijn. We krijgen uit gesprekken toch een beetje het gevoel dat de prioriteiten in de zorg nog ergens anders liggen en dat is ook wel te begrijpen.

Hoe sta jij daarin? Ga jij deze november naar de Zorg & ICT? Laat het weten en dan krijg je van ons een gratis Formex-mok. Vul 'm met warme chocolademelk en een snufje kaneel voor dat echte ‘Zorg-en-ICT-herfstgevoel’ . Of gewoon met koffie. 

Ik ga!
 
Ik ga niet!

Kom eens kijken hoe de bal weer rolt!

Heb jij al naar ‘Dat ene woord’ gekeken? Als deze documentaire over Feyenoord iets perfect in beeld brengt dan is het wel hoe troosteloos het is om te spelen voor een leeg stadion. Gelukkig maar dat de tribunes dit jaar weer vol mogen! In de Kuip is sowieso alles anders dan vorig seizoen en dat pakt (vooralsnog) helemaal niet zo slecht uit.

Heb jij het voetbal ook gemist en vind je het leuk om een keer samen met ons naar een wedstrijd in de Kuip te gaan? Laat het ons dan even weten! We nodigen elke thuiswedstrijd een nieuwsbrieflezer uit en je mag (als je dat gezellig vindt) ook nog iemand meenemen. We maken er een echte voetbalmiddag van!

Organisatie

adres: Westbaan 350 B21, 2841MR Moordrecht
tel: +31 182 379 377
whatsapp: +31 642 454 358
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Demi Bolleman Tim Baas Jacky Heijnis
Simone Kuijvenhoven Bob Hopmans Vincent Wajon