Nieuwsbrief
Editie 137, september 2022

We zijn weer terug!

Voelt het als even geleden? Dat klopt, we waren er met de zomervakantie weer even tussenuit. Onze redactie heeft lekker op het strand gelegen en omdat stukjes typen lastig gaat met zand tussen de toetsen hebben we de laptops maar op de hotelkamer gehouden. We zijn dus heerlijk uitgerust en voorlopig kun je weer maandelijks op ons rekenen.

We hopen natuurlijk dat je net zo’n fijne zomer hebt gehad als wij. Graag komen we binnenkort bij je langs, dan mag je ons er uitgebreid over vertellen. Of kom een keer naar ons, dan wisselen we vakantiefoto’s uit op een gezellig terrasje in de Goudse binnenstad. En kun je meteen ook kennismaken met Benjamin, onze nieuwe accountmanager (over wie verderop meer).

Ik wil een terrasje pakken!

Ondertussen werd er bij het MRC keihard gewerkt

We gunnen iedereen een paar weken strand maar de wereld om ons heen staat natuurlijk niet stil zodra wij een badlaken uitrollen. Jammer voor Tim, Vincent, Jan en Petr. Terwijl anderen aan het zwembad lagen te bruinen konden zij zich in het zweet werken. Bij het MRC Doorn moesten we namelijk een aantal plafondpendels en entertainmentterminals ophangen. En militairen stel je liever niet teleur. Het was spierballenwerk, want de spullen werden geleverd op gigantische pallets met een gewicht van zo’n 450 kg! En dat allemaal onder de brandende zon. Het was dus even afzien maar het resultaat mag er wezen. En lekker dat iedere revalidant voortaan zijn (of haar) favoriete serie kan bingewatchen. Dan hoeven ze alleen de popcorn nog zelf te regelen.

Gemotoriseerde (sedatie)trolleys

Als je naar de foto’s kijkt zou je kunnen denken dat alle Praticima trolleys er hetzelfde uitzien. Als een ladenblok op wielen. Dat zijn ze ook, maar toch is de praktijk heel anders. Zoals je ze op de foto ziet is niet meer dan de basis. Zo’n kar is als een leeg canvas, als een nieuwe woning die nog moet worden ingericht. Met een beetje creativiteit kun je er alle kanten mee op.

Elke kar is een klein project. Zo is een sedatiekar niet compleet zonder computer, bewakingsmonitor, infuuspompen, zuurstoffles, labelprinter, barcodescanner, naaldencontainer, handschoenenbakje, bloeddrukmeter, kabels en slangen, enzovoort, enzovoort.

Ruimte genoeg, we kunnen net zo lang accessoires blijven plaatsen totdat de kar in niets meer op de foto lijkt. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat hij niet te zwaar wordt om te verplaatsen. Althans, dat was altijd zo. Sinds kort kunnen we de trolleys ook leveren met een ingebouwde motor, zodat ook het voortduwen van zware karren een fluitje van een cent wordt. Dat systeem heet EasyMoove en in het Zuyderland zijn ze er al erg blij mee. Kijk maar in de video die we daar op locatie hebben mogen maken!

Start de film!

Benjamin, aangenaam!

Mijn naam is Benjamin Baks en samen met mijn vrouw, drie kinderen en de hond woon ik in het mooie Woudrichem (of Woerkum, zoals we in Brabant zeggen). In mijn vrije tijd speel ik tennis en ga ik er graag met het gezin op uit.

Mijn commerciële ervaring heb ik opgedaan bij verschillende bedrijven. Op feestjes kan ik daarom over van alles meepraten, van autoradio’s tot verzekeringen en van hijskranen tot wipkippen. Bij Formex Medical wil ik daar zorg & technologie aan toevoegen. Ik heb ontzettend veel zin om in mijn rol als accountmanager op pad te gaan, leuke gesprekken te voeren en heel veel te leren. Hopelijk tot snel!

Radiologie vanuit de woonkamer

We kijken tegenwoordig heel anders naar thuiswerken (bedankt, Corona!). Waarom zouden we twee keer per dag in de file gaan staan als het werk ook prima thuis kan? Dat geldt niet voor iedereen natuurlijk, maar neem radiologie. Kun je thuis in je pyjama met je kat op schoot niet net zulke goede diagnoses stellen? Natuurlijk wel! Tenminste, als we zo'n thuiswerkplek een beetje goed inrichten. Een krachtige PC, diagnostische monitoren, een beveiligde verbinding met het ziekenhuis, toegang tot het PACS, dat soort werk.

Voor radiologen heeft thuiswerken vooral voordelen maar voor beheerders is het een uitdaging. Wat als er een computer stuk gaat, of wanneer radiologische schermen gekalibreerd moeten worden? Moet je dan het hele land door? Dat kan natuurlijk, of je blijft zitten en je laat het ons doen. Wij kunnen prima helpen met het installeren, ondersteunen en kalibreren van dit soort thuiswerkplekken. En met het opstellen van mooie rapporten daarvan. Zo maken we zowel de radiologen als de beheerders blij. 🙂

Vertel me meer!

Van honderden naar één leverancier?

Onze focus ligt natuurlijk bij medische ICT, maar heb je iets compleet anders nodig? Dan verkopen we maar zelden nee. Dat is omdat we begrijpen dat je liever geen honderden verschillende leveranciers hebt met elk zijn eigen voorwaarden, website, login en betaalmethodes. We maken het je inkoop graag zo gemakkelijk mogelijk, ook als dat betekent dat we op zoek moeten naar vogelhuisjes of melkopschuimers. Dat noemen we de One-Stop-Shop.

Dat concept is al best populair, maar we werken achter de schermen om het nog veel eenvoudiger voor je te maken. Binnenkort kun je in een nieuwe webshop zelf zoeken in miljoenen producten en supersimpel bestellingen plaatsen. Dat is nog niet helemaal klaar, maar als je nieuwsgierig bent dan komt ons webshopteam je met alle plezier een presentatie geven. We zijn namelijk harstikke benieuwd of jij net zo enthousiast wordt van onze nieuwe webshop als wijzelf!

Ik wil een voorproefje!

Kijk de bal gaat langs de lijn

Het nieuwe voetbalseizoen is begonnen dus hebben we onze Feyenoordsjaals weer uit de mottenballen gehaald. Het is even wennen aan alle nieuwe gezichten op het veld. Voor ons, maar ook voor de spelers zelf. Het is nog bepaald geen geoliede machine maar wie naar de ranglijst kijkt ziet daar niets van. Dat is lekker maar er staan lastige partijen in de agenda!

Wil jij samen met ons het vernieuwde elftal van Arne Slot aanmoedigen? Dat kan, want we houden standaard een paar stoeltjes in vakkie O vrij voor onze nieuwsbrieflezers. Je mag iemand meenemen (als je dat wilt) en we maken er een gezellig voetbaluitje van, met een hapje en drankje. Wat zeg je ervan?

Ik wil naar De Kuip!

Iets interessants gelezen?
Vergeet het niet te delen! 🙂

Benjamin Baks Demi Bolleman Tim Baas Jacky Heijnis Vincent Wajon
Website
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
Email