Nieuws

Gouda, 8 februari 2010

Formex Medical eerste officiŽle distributeur medische toetsenborden

Formex Medical is de eerste officiŽle distributeur van de Benelux voor medische toetsenborden van Esterline Medigenic. De toetsenborden van Esterline behoren tot de internationale top en hebben diverse prijzen gewonnen. Medische toetsenborden zijn hygiŽnisch, gemakkelijk schoon te maken, hypoallergeen, latexvrij, waterdicht en prettig in gebruik. Bij Formex Medical is het nu mogelijk Medigenic-toetsenborden te verkrijgen, maar ook ontwikkelde het bedrijf dit jaar een eigen medisch toetsenbord dat onder de naam EasyClean de markt op ging.

Waarom een medisch toetsenbord?

Een medisch toetsenbord is speciaal ontwikkeld voor ziekenhuizen, tandartsen, huisartsen en (farmaceutische) laboratoria. Uit onderzoek blijkt dat normale toetsenborden veel bacteriŽn bevatten en dat terwijl toetsenborden overal in zorginstellingen te vinden zijn. Deze toetsenborden worden regelmatig gebruikt door verschillende mensen en de kans dat bacteriŽn vanuit deze gebruikers worden overgebracht naar patiŽnten is groot. Ook door het ontstaan van ziekenhuisinfecties (zoals MRSA) wordt de vraag naar hygiŽnischere toetsenborden steeds groter. Niet alleen in de zorg, maar ook in de industriŽle sector. Medische toetsenborden zijn namelijk gemakkelijk schoon te maken. Het gladde, water- en stofdichte oppervlak kan tegen antibacteriŽle schoonmaakmiddelen.

Esterline Medigenic-toetsenborden

Formex Medical is de officiŽle distributeur van de Esterline Medigenic-toetsenborden. Niet alleen is dit toetsenbord ontwikkeld in samenwerking met universiteiten en ziekenhuizen in Engeland, in oktober 2009 won het ook een award voor het beste ontworpen medische product. Het toetsenbord is in enkele seconden schoon te maken zonder dat het afgekoppeld moet worden. Het geeft aan wanneer het schoongemaakt moet worden door een speciaal waarschuwingssysteem. Het platte design is gemakkelijk in gebruik en door backlight is het toetsenbord ook te gebruiken in slecht verlichte ruimtes. Veilig voor patiŽnten ťn zorgverleners.

Formex Medical specialist in zorg

Formex Medical is al jaren actief in de zorg en levert medische (rand)apparatuur en dienstverlening. Vanuit dit specialisme heeft Formex Medical een eigen medisch toetsenbord ontworpen. De EasyClean heeft dezelfde mogelijkheden als de Esterline Medigenic, maar is minder plat en lijkt daardoor meer op een normaal toetsenbord. EasyClean is speciaal ontwikkeld op basis van de wensen en eisen van Formex Medicals klanten.

Meer informatie:

http://www.formex-medical.nl/?search=MEDIGENIC

Over Formex Medical

De beste IT-oplossingen voor de zorg. Dat is Formex Medical in een notendop. Of het nu gaat om een medische PC of om de inrichting van een digitale OK. Wij combineren onze IT-kennis en ervaring met een passie voor zorginnovatie. De zorg gaat ons tenslotte allemaal aan en daarom geeft het ons elke keer dat wij onze bijdrage leveren weer ontzettend veel voldoening.

Volg Formex Medical op Twitter! Volg Formex Medical op Facebook! Volg Formex Medical op Youtube! Connect met Formex Medical op LinkedIn! Bekijk ons blog Volg Formex Medical op Instagram!

Nieuwsbrief Juni 2020

Nieuwsbrief Juni 2020 - Eindelijk, zomervakantie!
Dementie en robots, een logische combinatie?
Neop. De nieuwe carts van Praticima.
Ons serviceportaal is vernieuwd
De bal gaat weer rollen in De Kuip
Help jij ons met onze nieuwe website?

Klik hier om u aan te melden voor onze nieuwsbrief!

Westbaan 350 B21, 2841 MR, Moordrecht

Bezoekadres:
Formex Medical
Westbaan 350 B21
2841 MR Moordrecht
(Route)

Tel: +31 182 379 377
info@formex-medical.nl

Bestel nu gratis onze nieuwe informatiegids

Bestel nu gratis onze informatiegids