Nieuws

Gouda, 7 maart 2013

Formex Medical introduceert oogbesturing voor zorgtoepassingen

Onder de naam Vision Control introduceert Formex Medical een oplossing voor oogbesturing in ziekenhuisomgevingen. Dit innovatieve systeem, ontwikkeld door het Zweedse Tobii met steun van Intel, stelt mensen met een beperking in staat een computer volledig te bedienen door middel van oogbewegingen.

Formex Medical richt zich met Vision Control op toepassingen in ziekenhuizen en zorginstellingen. Zo kan een patiënt, die door verdoving of verlamming niet kan communiceren, onder andere met zijn ogen vragen van artsen beantwoorden of aangeven wanneer en waar hij pijn ervaart. Daarnaast kan het systeem door artsen gebruikt worden om apparaten aan te sturen wanneer zij geen handen vrij hebben, bijvoorbeeld gedurende een operatie.

Statutair directeur A. Mahtabsing van Formex Medical is opgetogen over de samenwerking. “Oogbediening is een technologie die de laatste jaren grote stappen heeft gemaakt en inmiddels in een stadium is beland waarin het breed kan worden toegepast. Wij zijn trots dat wij door Tobii zijn benaderd om deze innovatieve oplossing op de Nederlandse zorgmarkt te brengen en zien voor bijvoorbeeld ziekenhuizen waardevolle toepassingen op onder andere de Intensive Care en de Spoed Eisende Hulp.”

J. Peter Lindström, directeur Sales bij Tobii zegt in een reactie: “Tobii Assistive Technology is blij met de samenwerking met Formex Medical. Op de aankomende Zorg & ICT beurs zullen wij samen onze oogbesturingproducten demonstreren. Wij geloven dat de inzet hiervan voor communicatie op de IC en SEH afdelingen een belangrijk verschil kan maken in het revalidatieproces van de patiënt. Wij kijken er dan ook naar uit deze communicatieoplossing beschikbaar te maken voor de ziekenhuizen in Nederland.”

Formex Medical en Tobii zullen Vision Control presenteren op de Zorg & ICT 2013. Deze beurs vindt plaats van 13 t/m 15 maart in de Jaarbeurs Utrecht (stand E019, hal 10).

Meer informatie:

http://www.formex-medical.nl/index.php?search=TOBII

Over Formex Medical

De beste IT-oplossingen voor de zorg. Dat is Formex Medical in een notendop. Of het nu gaat om een medische PC of om de inrichting van een digitale OK. Wij combineren onze IT-kennis en ervaring met een passie voor zorginnovatie. De zorg gaat ons tenslotte allemaal aan en daarom geeft het ons elke keer dat wij onze bijdrage leveren weer ontzettend veel voldoening.

Volg Formex Medical op Twitter! Volg Formex Medical op Facebook! Volg Formex Medical op Youtube! Connect met Formex Medical op LinkedIn! Bekijk ons blog Volg Formex Medical op Instagram!

Nieuwsbrief Juni 2020

Nieuwsbrief Juni 2020 - Eindelijk, zomervakantie!
Dementie en robots, een logische combinatie?
Neop. De nieuwe carts van Praticima.
Ons serviceportaal is vernieuwd
De bal gaat weer rollen in De Kuip
Help jij ons met onze nieuwe website?

Klik hier om u aan te melden voor onze nieuwsbrief!

Westbaan 350 B21, 2841 MR, Moordrecht

Bezoekadres:
Formex Medical
Westbaan 350 B21
2841 MR Moordrecht
(Route)

Tel: +31 182 379 377
info@formex-medical.nl

Bestel nu gratis onze nieuwe informatiegids

Bestel nu gratis onze informatiegids