Oplossingen

Infectiepreventie

Wie werkt in de zorg weet als geen ander hoe belangrijk hygiŽne is. Wat schoon oogt hoeft niet schoon te zijn. Microscopische gevaren als VRE en MRSA liggen altijd op de loer. BacteriŽn (en andere kleine ziekmakers) vind je overal terug en ze kunnen de patiŽntveiligheid ernstig in gevaar brengen. Zeker wanneer er sprake is van open wonden of een verminderde weerstand.

Wij begrijpen dit en daarom is infectiepreventie ťťn van onze belangrijkste speerpunten. Dit ziet u terug in al onze producten. Wij kijken bij elk product hoe we het zo hygiŽnisch mogelijk kunnen maken. Wij besteden aandacht aan de vormgeving (eenvoudig schoon te maken), de materialen (te desinfecteren) en aan de integratie van antibacteriŽle technologie.

Maar wij doen meer dan kritisch kijken naar onze producten. Wij denken graag met u mee over hoe u uw werkplek zo hygiŽnisch mogelijk inricht. Daarnaast kunnen wij bij u op locatie metingen uitvoeren zodat u inzicht krijgt hoe schoon uw werkplek nu eigenlijk echt is. En wilt u weten hoeveel baat u heeft bij onze hygiŽnische producten? Dan zetten we graag een testopstelling bij u op. Zo kunt u zelf het verschil ervaren dat onze producten maken!


Op ons blog: Is uw smartphone een hygiŽnerisico?

Telefoons zijn al lang niet meer alleen om mee te bellen. De smartphones van tegenwoordig zijn volwaardige computers waar we bijna alles wel mee kunnen. Dit maakt dat we het ding zowel privť als voor het werk intensief gebruiken. Maar hoe zit het eigenlijk met de hygiŽne van dat ding dat we heel de dag door gebruiken? We raken onze telefoon voortdurend aan en nemen het ding overal mee naar toe, ook naar onhygiŽnische plekken als de keuken, de eettafel en het toilet. En hoe zit het bij ziekenhuizen, waar hygiŽne zo belangrijk is?

Lees verder

Op ons blog: Ziekenhuizen en hun strijd tegen bacteriŽn

In januari 2014 werd een ziekenhuis in Hoorn gedwongen de Intensive Care enkele dagen te sluiten vanwege de aanwezigheid van VRE: een darmbacterie die in de afgelopen jaren in verschillende Nederlandse ziekenhuizen is aangetroffen. De VRE-bacterie is niet heel gevaarlijk voor de patiŽnt, toch vormt de aanwezigheid in ziekenhuizen een serieus gevaar. De bacterie is namelijk bestand tegen verschillende soorten antibiotica en zou deze resistente eigenschappen kunnen overbrengen op andere, meer gevaarlijke bacteriŽn. Voor zulke microscopisch kleine beestjes kunnen die bacteriŽn ons toch maar een hoop ellende bezorgen. Wat doen ziekenhuizen eigenlijk om zich hiertegen te wapenen?

Lees verder

Op ons blog: Wat moet u weten over nanozilver?

Nanotechnologie beleeft de laatste jaren een flinke opmars, ook in de producten voor de zorg. Zo bevat de behuizing van onze Sanikey medische toetsenborden nanodeeltjes zilver. Klinkt goed wel, maar wat is het nu eigenlijk? En wat is precies de toegevoegde waarde?

Lees verder

Volg Formex Medical op Twitter! Volg Formex Medical op Facebook! Volg Formex Medical op Youtube! Connect met Formex Medical op LinkedIn! Bekijk ons blog Volg Formex Medical op Instagram!

Nieuwsbrief September 2020

Nieuwsbrief September 2020 - We zijn weer terug!
Blog: Een licht op Uv-C-desinfectie
Nieuw: De Datalogic Memor 20
Geen Zorg & ICT in 2020 :(
Kjell stelt zich voor
Ga je mee naar het stadion?
Er is weer voorraad!

Klik hier om u aan te melden voor onze nieuwsbrief!

Westbaan 350 B21, 2841 MR, Moordrecht

Bezoekadres:
Formex Medical
Westbaan 350 B21
2841 MR Moordrecht
(Route)

Tel: +31 182 379 377
info@formex-medical.nl

Bestel nu gratis onze nieuwe informatiegids

Bestel nu gratis onze informatiegids