Nieuwsbrief - April 2016
Editie 72

Bedankt voor een successvolle Zorg & ICT!

Heeft u ons bezocht op de Zorg & ICT? Dan bedanken wij u voor uw bijdrage aan drie hele mooie dagen. Op onze drukbezochte stand hebben bezoekers kennisgemaakt met een berg nieuwe producten. De nieuwe Onyx ZEUS. Een reusachtig diagnostisch scherm van NEC. Een digitale stethoscoop. Een transportrolstoel met sta-plateau. Kleurrijke Praticima medicijnwagens. En natuurlijk onze swingende robot, die de sfeer er bijzonder goed inhield! Kon u er niet bij zijn? Dan heeft u wat gemist. Gelukkig hebben we de beelden nog!

Betere diagnoses met de digitale stethoscoop

Het beroep arts is onlosmakelijk verbonden met het beeld van de witte jas en de stethoscoop. Dat is al zo lang als wij ons kunnen herinneren. En die witte jas kan nog prima, maar is het niet raar dat er sinds wij kinderen waren niets aan de stethoscoop is veranderd? Wij vinden van wel. Er valt namelijk ontzettend veel winst te behalen door dat klassieke apparaat samen te smelten met moderne technologie. Maak kennis met de digitale stethoscoop.

Natuurlijk, ook met een digitale stethoscoop luistert de arts nog steeds gewoon naar ons hart, ademhaling of longen. Het stopt alleen niet daar. Dankzij deze elektronische variant kan hij het geluid ook versterken. Opnames maken en die terugluisteren. Een hartslag delen met medisch specialisten of toevoegen aan het EPD. Geluidsgolven grafisch weergeven op de PC en hierop inzoomen, zodat zelfs de kleinste afwijkingen zichtbaar worden. Rapporten maken en printen. Stuk voor stuk dingen die bijdragen aan een betere diagnose. Stethoscoop, welkom in de 21ste eeuw!

Bezoek A-Vision 2016

Pak uw agenda en reserveer 11 of 12 mei. Dan zijn er open dagen bij ProSystems, onze partner in audiovisuele oplossingen. Denk aan (medische) simulatoren, interactieve media en 3D-visualitatie. Maar ook Virtual en Augmented Reality, holografie en Serious Gaming. Spannende technologieën waar je eigenlijk pas echt een goed beeld van krijgt wanneer je ze zelf hebt ervaren.

Deze open dagen zijn daar bij uitstek geschikt voor. Met een hapje en drankje kunt u al die mooie oplossingen eens uitgebreid bewonderen en uitproberen. En er zijn genoeg medewerkers die uw vragen kunnen beantwoorden of u extra uitleg kunnen geven. En misschien treft u ons daar wel, want op een dag die in het teken staat van innovatie kunnen we natuurlijk niet ontbreken!

De nieuwe Zeus komt eraan!

Het is al weer drie jaar geleden dat we met de Onyx Zeus de standaard zette waar elke moderne medische panel PC zich aan meet. De hoogste tijd dus om de lat opnieuw te verleggen! De nieuwe modellen komen eraan en veel is anders. Zowel aan de oppervlakte als onder water.

Wat direct opvalt is het nieuwe ontwerp. Hierin zijn de ventilatiegleuven aan de achterzijde verdwenen. De nieuwe behuizing is volledig afgedicht en daarmee extra hygiënisch.

Maar ook onder de motorkap is er veel veranderd. Daar zit bijvoorbeeld de krachtige Intel Skylake-processor verborgen. En in plaats van één PCIe-slot heeft de machine er nu twee. Zo is de Zeus meer dan ooit naar eigen wens en behoefte samen te stellen!

BLOG: Meer belangrijke normen uitgelegd

Hoe bekend bent u eigenlijk met normen? Wat zeggen EN 60950-1, RoHS, EN 60601-1 en IP68 u? Dit soort coderingen staan bij vrijwel elk product op de doos. Maar wat betekenen ze eigenlijk? Grote kans dat u het niet precies weet. En logisch ook, want normen zijn ontzettend saai! Maar ook belangrijk, want ze garanderen onze veiligheid. Of dat een product duurzaam is. Of onder alle omstandigheden stabiel blijft werken. Tijd dus voor beetje uitleg. In de ?Kleine Encyclopedie der Normen? lichten wij de normen toe die u bij onze producten kunt terugvinden. Sommige specifiek voor medische ruimtes, andere meer algemeen. In dit tweede deel: CE, RoHS, WEEE en EN 55011.

Wist u dat ...

... er voor het eerst een chirurgische operatie live is uitgezonden via Virtual Reality? Met een VR-bril op kon iedereen thuis de operatie volgens alsof ze zelf in de OK aanwezig waren!

Organisatie

Met meer dan 15 jaar ervaring staat ons sales en technisch team klaar om uw vragen te beantwoorden.

tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Rene Cramer Petro Zwartbol
Anand Chotkan Priscilla Gonçalves