Nieuwsbrief - April 2019
Editie 103

Bedankt voor een mooie beurs!

Drie dagen Zorg & ICT zijn echt voorbij gevlogen. Wat was het lekker druk op onze stand! Er vormden zelfs regelmatig kleine rijen. Voor een lekkere stroopwafel, om robot Cruzr een handje te geven of om de VR-bril van VRiendje even op te zetten. Heel fijn al die belangstelling, want we hadden een hoop nieuws te tonen. Maar voor ons is de beurs ook vooral een kans om nieuwe mensen te ontmoeten, te luisteren en veel te leren. Dus heb je ons bezocht? Bedankt, daar zijn we erg blij mee. Hopelijk zien we je snel opnieuw, dan maken we graag wat meer tijd voor je!

We gaan met VRiendje door het land

Ken je VRiendje al? Zet een VR-bril op en VRiendje helpt je om even helemaal te vergeten dat je in het ziekenhuis ligt. VRiendje is je ogen en oren op andere plekken. Hij laat je net zo gemakkelijk thuis aan de ontbijttafel aanschuiven als kletsen met je klasgenoten op een schooluitje. Allemaal vanuit je bed, net alsof je er écht bij bent.

Heb jij al met VRiendje kennis gemaakt? Sinds kort zijn wij de exclusief distributeur en dus was VRiendje te zien op onze stand op de Zorg & ICT. Daar was hij een populair mannetje, iedereen wilde die VR-bril wel even opzetten. Veel bezoekers kregen daardoor meteen ideeën over hoe VRiendje het leven van hun cliënten een stukje mooier kan maken. Het was superleuk om al die creatieve gedachten mee te krijgen!

Binnenkort gaan we met vriendje ‘on tour’, zodat iedereen zijn eigen ideeën zelf kan uitproberen. Vindt u het leuk als we ook bij u langskomen? Laat het ons weten, dan pakken we VRiendje’s agenda er meteen bij.

Maak kunstgebitten reinigen een fluitje van een cent!

De C2S Pro was nog zo’n aandachtstrekker op de beurs. Daan demonstreerde op onze stand hoe kunstgebitten reinigen met dit apparaat een fluitje van een cent wordt. Kunstgebit erin, een beetje reinigingsmiddel, een druk op de knop en de rest gaat vanzelf. Lekker tijdbesparend en het scheelt je bovendien een vies karwijtje. We weten tenslotte allemaal wel iets leukers te doen dan andermans tanden schrobben.

Excuses voor iedereen die even heeft moeten wachten, we hebben inmiddels weer voldoende demomodellen. Zo kan iedereen direct zelf ervaren hoe handig de C2S is. Wilt u het reinigen van kunstgebitten ook eenvoudiger maken? Laat het ons weten, dan maken we een afspraak!

“Warme ouderenzorg met koude techniek” nu online!

Hoe krijg je iedereen in je zorgorganisatie enthousiast voor vernieuwing en digitalisering? Irene Feenstra en Marianne Timmerman (Zorgpartners Midden-Holland) vertelden op de Zorg & ICT hoe zij dit hebben aangepakt. Kon je niet bij hun presentatie “warme ouderenzorg met koude techniek” aanwezig zijn? Jammer, maar niet getreurd. Op onze website kun je alles terugkijken.

Irene en Marianne vertellen in de video onder andere hoe ze samen met ons en Cormel IT werk hebben gemaakt van de koppeling tussen slimme apparaten en het elektronisch cliëntendossier. Onder het filmpje vind je ook nog een aantal tips uit het publiek die jou kunnen helpen om ook succesvol te innoveren in je organisatie.

Gaat de laptopcart verdwijnen?

Laptopcarts vind je overal in de zorg terug. Eenvoudig karretjes met een laptop erop bij wijze van mobiele werkplek. Ze zijn goedkoop, eenvoudig in beheer en hebben geen zware accu nodig. Klinkt goed toch? Maar er is iets aan het veranderen, we zien de populariteit van laptopcarts al een tijdje teruglopen. Wat is hier aan de hand? Drie mogelijke oorzaken:

  1. Te kleine schermen. EPD/ECD-software geeft enorm veel informatie en dat moet dan wel op het scherm passen. De softwarebouwers gaan tegenwoordig vaak uit van 22 of 24 inch schermen, terwijl een laptop scherm een flink stuk kleiner is.
  2. Niet ergonomisch. Op een laptopcart zijn het scherm en het toetsenbord niet afzonderlijk in hoogte verstelbaar. Je kijkt daarom tijdens het werken vaak omlaag en in een verkeerde kijkhoek. Niet zo prettig voor je nek.
  3. Niet meer goedkoper. Zowel all-in-one computers als mobiele accuoplossingen zijn de laatste jaren geavanceerder als betaalbaarder geworden. Het economische voordeel van een laptopcart is hierdoor aan het verdwijnen. Het prijsvoordeel van een laptopcart weegt gewoon niet langer op tegen de beperkingen.

De zorg in het nieuws

De kinderen die afgelopen maand binnen kwamen op de vaccinatiedag in Capelle a/d IJssel werden gegroet door een zorgrobot. Deze vroeg de kinderen ook om hun spierballen te laten zien. “Handig voor de prik en het stelt een kind meer gerust”, aldus directeur Willem Kramer.

Bron: nationalezorggids.nl

Organisatie

Met meer dan 20 jaar ervaring staat ons sales en technisch team klaar om je vragen te beantwoorden.

tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Vinod Bandhoe Jacky Heijnis
John van der Horst Bob Hopmans