? Formex Medical Nieuwsbrief - Augustus 2017

Nieuwsbrief - Augustus 2017
Editie 85

De eerste Zeus gaat binnenkort End of Life

Het ontwerp van de eerste Onyx Zeus is al weer bijna 5 jaar oud. In PC-land een eeuwigheid, en dus nemen we binnenkort afscheid. De Zeus was de eerste medische panel met écht krachtige prestaties en een strak, ergonomisch ontwerp. Een opvallende verschijning in een tijd waarin het bij medische PC’s nog alleen om de elektrische veiligheid draaide. De Zeus toonde aan dat het anders kon en schudde de markt wakker. De machine was al snel de nieuwe standaard in de meeste ziekenhuizen en won verschillende prijzen. Kortom, er gaat binnenkort een icoon met pensioen.

Wilt u de machines uit de eerste generatie (ZEUS-197, ZEUS-227, ZEUS-247) nog bestellen? Wees er dan snel bij, binnenkort is de machine End of Life. Al blijven we de modellen natuurlijk nog wel jaren ondersteunen!

Oh, en we zouden de Zeus natuurlijk nooit vaarwel zeggen zonder een waardige opvolger. De tweede generatie Zeus heeft alles wat zijn voorganger zo geweldig maakte maar is nůg krachtiger, hygiŽnischer en flexibeler!

Humanscale: de ergonomische uitblinker onder de COW?s

U kent onze Humanscale COW van het strakke design en het veilige medicatiesysteem. Maar de grootste kracht kun je alleen maar zelf ervaren. Dat is de ergonomie. Dat komt voort uit het DNA van het bedrijf, want Humanscale is van oudsher de specialist in ergonomische producten. Niet alleen karren, maar ook alles wat u nodig heeft voor een ergonomische werkplek.

In dit licht is het dus niet vreemd dat de cart volledig is ontworpen vanuit de ergonomische gedachte. Een voorbeeld hiervan? De persoonlijke afstelling van de cart doet u door uw lengte op te geven. De cart stelt zich vervolgens zelf af op de voor u ideale hoogte. En ook uniek is ?powertrack?, een vijfde wiel dat zorgt dat de cart niet als een onhandelbaar winkelwagentje door de bochten zwabbert maar elke bocht stabiel en moeiteloos neemt. Probeer ons ergonomische pareltje zelf eens uit. We weten zeker dat uw lichaam er blij van wordt!

Het Wow-effect in beeld

Wat ons betreft is er geen betere cart dan de Humanscale T7, maar natuurlijk vraagt niet elke omgeving om het allerbeste. En een eenvoudiger cart kan ook een wow-effect oproepen, dat hebben we met onze Medigear Wow wel ervaren. De eerste plaatsingen zorgden voor een aanstekelijk enthousiasme bij de gebruikers!

Als we de T7 vergelijken met een luxe sportwagen dan is de Wow een hele leuke middenklasser. Goedkoop, maar superdegelijk. Kent u de Wow nog niet? Kijk dan even naar dit filmpje met onze Lisa en Bob. Ze demonstreren de Wow voor u in slechts anderhalve minuut (en een beetje).

SGOrun: lopen voor het goede doel

Kent u de SGOrun al? Dat is een estafetteloop van Spoedeisende Hulp naar Spoedeisende Hulp. Teams uit zestien Nederlandse ziekenhuizen doorkruizen het land om geld op te halen voor het Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds (SGO). De opbrengsten komen ten goede aan wetenschappelijk onderzoek op het gebied van spoedzorg. Superbelangrijk, zeker als je je realiseert dat er in Nederland jaarlijks twee miljoen mensen op de SEH worden behandeld!

Wij sponsoren dit jaar het SEH-team van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis. Samen leggen zij een afstand af van 100 kilometer, van Goes naar het Erasmus MC in Rotterdam. Petje af voor de artsen en verpleegkundigen die bereid zijn om voor het goede doel hun voeten te pijnigen! Wilt u Team ADRZ ook steunen in aanloop naar de estafette? Laat dan een aanmoediging achter op hun facebookpagina. De SGOrun vindt plaats op 16 september. Wij wensen alle deelnemende teams veel succes!

Verjaardagswensen in de post

We vinden het leuk om u op uw verjaardag een handgeschreven kaartje te sturen. Daarom kon u in onze laatste nieuwsbrief uw verjaardag doorgeven. Om eerlijk te zijn, we waren een beetje overvallen door het aantal aanmeldingen. We konden direct beginnen met kaarten ondertekenen! Leuk natuurlijk, maar eigenlijk waren we nog helemaal niet klaar met het maken van een leuk, persoonlijk kaartontwerp. Die achterstand hebben we nu goedgemaakt. Bent u er nieuwsgierig naar? Geef uw verjaardag door via onze website en dan valt onze nieuwe wenskaart wanneer u jarig bent bij u op de deurmat!

Wist u dat ...

... wetenschappers er onlangs in geslaagd zijn om een menselijk embryo te ontdoen van een erfelijke ziekte? Met de zogeheten CRISPR-Cas-methode werd bij een speciaal gekweekte embryo een erfelijke hartaandoening ongedaan gemaakt!

Organisatie

Met meer dan 15 jaar ervaring staat ons sales en technisch team klaar om uw vragen te beantwoorden.

tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Rene Cramer Jacky Heijnis
Anand Chotkan Bob Hopmans