Formex Medical

Nieuwsbrief - December 2013
 Formex Medical wenst u fijne feestdagen! 

De directie en medewerkers van Formex Medical wensen u fijne kerstdagen en een prettige jaarwisseling toe. Wij kijken terug op een zeer succesvol jaar en zijn al onze relaties erg dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen.

Het is voor ons een bijzonder jaar geweest met vele hoogtepunten. Ons personeelsbestand is flink gegroeid en wij zijn verhuisd naar een groter pand. Met onze ZEUS panel PC wonnen we niet alleen de Zorg & ICT innovatie award maar hadden we ook de meest succesvolle panel PC in huis. Daarnaast zijn onze Sanikey toetsenborden in minder dan een jaar tijd uitgegroeid tot de best verkopende lijn medische toetsenborden van Nederland. We mochten in 2013 een flink aantal nieuwe klanten verwelkomen en prettige contacten onderhouden met bestaande relaties.

Kortom, wij bedanken iedereen voor een prachtig jaar!

 Gratis kerstpresentje! 

Even als voorgaande jaren geven wij ook deze decembermaand een gratis kerstpresentje weg om onze nieuwsbrieflezers te bedanken.

Dit jaar geven wij een handige thermosbeker weg, zodat u in een komende strenge winter niet uit een bekertje koude thee of koffie hoeft te sippen. Het enige dat u hoeft te doen om deze beker te ontvangen is ons een e-mail te sturen met uw naam en adres. Wij sturen u dit cadeautje dan spoedig toe. Helaas zijn de bekers niet op tijd beschikbaar voor onder de kerstboom. Wij verwachten ze u uiterlijk eind januari te kunnen toesturen.

Actievoorwaarden:

  • Alleen voor geregistreerde abonnees van onze e-mailnieuwsbrief.
  • Maximaal 1 per persoon.
  • Reageren kan tot uiterlijk 31 december 2013.
  • OP = OP

 Nieuw: De Onyx VENUS Mobile Cart Computer 

Op de MEDICA presenteerde Onyx onder grote belangstelling hun nieuwste product: de VENUS Mobile Cart Computer. De VENUS is een medische Panel PC die is voorzien van 2 verwisselbare accumodules. In combinatie met een cart vormt de VENUS een unieke mobiele zorgwerkplek met 24x7 beschikbaarheid.

Met de VENUS kunt u de flexibiliteit en beschikbaarheid van bestaande oplossingen aanzienlijk vergroten. Op een cart zonder stroom vormt een panel met verwisselbare accu’s een mooie vervanging voor een laptop. Op een cart met stroom kunnen de accumodules de gebruiksduur met circa 6 uur verlengen. Zo hoeft het werk niet te worden stilgelegd wanneer de cart moet worden opgeladen.

Enkele voordelen van de VENUS:

  • Eenvoudige installatie
  • 24x7 beschikbaarheid
  • Weegt slechts 5,5 kg

Wilt u de VENUS graag uitproberen? Reserveer dan nu een demo.

 Accountmanagers op stap met Zwarte Piet! 

Sinterklaas is weer terug naar Spanje maar had dit jaar een grote verrassing voor ons in petto. De beste man had enkele van zijn pieten bereid gevonden om onze accountmanagers te vergezellen op hun afspraken in het land. Uiteraard hadden de pieten een grote zak strooigoed meegekregen. Dit stond in de ziekenhuizen garant voor vrolijke gezichten onder kinderen van alle leeftijden.

Het enthousiasme waarmee we overal werden begroet maakte het voor ons een bijzonder geslaagde dag. Wij hopen dan ook volgend jaar opnieuw een paar zwarte pieten te kunnen strikken om samen met ons op pad te gaan.

 CIM med: Ophangsystemen met Duitse degelijkheid 

Onlangs zijn onze medewerkers naar München geweest om een training te volgen voor de ophangsystemen van CIM med. De systemen van CIM blinken uit in kwaliteit en degelijkheid en zijn naar onze mening de best beschikbare mounting solutions op de markt.

Op de fabrieksvloer van CIM hebben wij de Duitse gründlichkeit zelf mogen ervaren: elk montagesysteem wordt door ervaren personeel met hetzelfde geduld, oog voor detail en vakmanschap gefabriceerd en in elkaar gezet. Bovendien is er geen omgeving waarvoor de bekwame engineers van CIM geen passende oplossing kunnen bouwen. Zoals Martina Jankus van CIM med het zelf graag verwoordt: "We can mount everything everywhere. And if we can’t we will find a solution."

 Blog: Bring Your Own Device. Misschien toch maar niet? 

Hygiëne is een thema dat ons continu bezig houdt. Met onze producten en de ontwikkeling hiervan zijn wij voortdurend bezig om bij te dragen aan de verbetering van de hygiëne in de zorg. Eén van de hygiënevraagstukken die ons momenteel bezig houdt is welke uitdagingen de sterke opkomst van 'Bring Your Own Device' met zich meebrengt voor de ziekenhuizen. In dit kader lazen wij onlangs in TH&P magazine een artikel van Henk Saak, Deskundige Infectiepreventie. Dit interessante stuk willen wij graag hieronder met u delen. De visie van Henk komt niet noodzakelijk overeen met die van Formex Medical maar wij schatten zijn artikel op waarde en wilden u deze niet onthouden.

Lees verder op ons blog

Is er een onderwerp waarover u graag meer zou willen lezen? Laat het ons weten in een e-mail en wellicht behandelen wij het in een volgend blog!

 Nieuw: ZEUS medische panels nu met ingebouwde UPS! 

Met een recente upgrade zijn onze succesvolle ZEUS panels nóg beter geworden. Vanaf heden bieden ze ondersteuning voor de toevoeging van een batterijmodule met een accuduur van circa 20 minuten. De panel PC krijgt zo zijn eigen noodstroomvoorziening (UPS). Door de ZEUS uit te rusten met een batterij kunnen stroomstoringen worden opgevangen of kan de machine worden losgekoppeld en verhuisd zonder dat het apparaat hiervoor hoeft te worden uitgeschakeld.

Los van de batterijondersteuning blijven alle gebruikte componenten gelijk. Het is dus niet nodig om uw standaard installatie aan te passen met nieuwe drivers.

 Bezoek aan de MEDICA 2013 

In november bezochten wij de MEDICA in Duitsland: met meer dan 4500 exposanten de grootste zorgbeurs van Europa. Veel van onze partners waren met een stand op de MEDICA vertegenwoordigd om hun nieuwe producten te introduceren. Zo presenteerde Onyx onder andere de gloednieuwe VENUS cart computer, toonde MioCARE hun nieuwe 10" tablet en was op de stand van WIDE een nieuwe 6MP diagnostische kleurenmonitor te bewonderen.

Dit jaar zijn voor het eerst enkele van onze klanten op uitnodiging met ons mee geweest naar Düsseldorf. Deze nieuwe opzet is ons erg goed bevallen. Samen hebben wij er een gezellige dag van gemaakt waarop we vooral erg veel hebben gezien en besproken. Wilt u graag volgend jaar samen met ons de MEDICA bezoeken? Laat dit dan weten aan uw accountmanager.

 Ervaar onze service: Live Chat 

In het kader van service-uitbreiding is het sinds kort ook mogelijk om via onze website direct een vraag te stellen aan één van onze medewerkers. De knop voor deze 'live chat'-functionaliteit vindt u aan de linkerzijde van onze website. De groen (of rood) gekleurde indicator geeft aan of er een medewerker via 'live chat' beschikbaar is. Chat u liever niet? Geen zorgen, u kunt ons natuurlijk ook nog gewoon bellen of e-mailen.

 Wist u dat... 

... Formex Medical regelmatig congressen en evenementen bezoekt om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen? In november waren wij bij het event 'Digitale Ontwikkelingen in de Zorg'. Op een bijzonder inspirerende dag werden de onderwerpen E-Health, Social Media en zorginnovatie behandeld.

Organisatie

Met meer dan 15 jaar ervaring staan het Sales- en technisch team klaar om uw vragen te beantwoorden.

tel: 0182 379 377 - fax: 0182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

Demo / Proefplaatsing
Formex Medical biedt voor veel van haar producten een demo en/of een proefplaatsing aan. Klik hier als u daar interesse in heeft.

Wilfred van Deurzen Rene Cramer Martijn Hollemans
Anand Chotkan Priscilla Gonçalves Jolieke Versluis
Aleksandra Pakula

Iets interessants gelezen? Stuur deze nieuwsbrief dan door naar uw collega's!
Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Wij werken hard om elke maand een nieuwsbrief de deur uit te doen die interessant is voor onze klanten.
Heeft u tips of suggesties ter verbetering van onze nieuwsbrief? Wij horen het graag van u!