Nieuwsbrief - December 2017
Editie 89
  Fijne Feestdagen  

Knus hoor, die decembermaand. De eerste hevige sneeuwval hebben we al achter de rug. En ook al staan alle treinen en snelwegen hopeloos stil, toch heeft het wel wat, dat oudhollandse winterweer. De kinderen kunnen buiten lekker sneeuwpoppen maken terwijl de koukleumen onder ons met een kop warme erwtensoep bij het haardvuur kruipen. Precies zoals we de kerstperiode uit speelfilms kennen. Inmiddels is alle sneeuw weer verdwenen, maar wie weet wat ons deze winter nog te wachten staat. Of u nu hoopt op een nieuw pak sneeuw of op een vroege lente, we wensen u een geweldige tijd toe. Fijne feestdagen!

Een korte terugblik
Wij kijken terug op een mooi jaar waarin veel is gebeurd. Onze one-stop-shop is enorm gegroeid en veel relaties hebben een overstap gemaakt naar HiX of Epic. Dat ging gepaard met veel leuke uitdagingen. Voor ons is het mooiste van 2017 de droomstart die onze nieuwe producten hebben gemaakt. De nieuwe Onyx Venus, Onyx Zeus, Medigear all-in-ones en Humanscale carts; allemaal zijn ze dit jaar in gebruik genomen op prachtige zorglocaties. Dat hadden we ons niet beter kunnen wensen!

  Een gratis kerstpresentje!  

Dat mooie jaar 2017 zou lang niet zo mooi geweest zijn zonder u. Daarom willen we u graag bedanken. Dat doen we met een leuk kerstpresentje, gratis voor al onze nieuwsbrieflezers!

Dit jaar zijn we bij het zoeken naar een cadeautje geïnspireerd geraakt door al die zorgverleners die zich in 2017 voor het goede doel sportief hebben uitgesloofd. Denk hierbij aan de SGO- en de RopaRun. Er ligt onder onze kerstboom daarom voor u een hippe Formex-bidon klaar, voor al uw sportieve voornemens. Het is geen gewone bidon maar een prijswinnend exemplaar met ingebouwde waterverstuiver. Zo krijgt u tijdens het sporten zeker de nodige verkoeling!

  • Alleen voor abonnees die zijn ingeschreven vóór 19-12-2017
  • Maximaal 1 presentje per persoon
  • Reageren kan tot uiterlijk 31-12-2017
  • Beperkte voorraad, OP = OP!
  NIEUW: de Medigear WOW Essential  

Welk product heeft in 2017 onze eigen verwachtingen overtroffen? Dat is de Medigear Wow. In april introduceerden we deze cart als minimalistische tegenhanger van onze geavanceerde Humanscale carts. We hadden wel verwacht dat daar vraag naar zou zijn, maar zeker niet dat deze carts al voor de jaarwisseling door het hele land in gebruik zouden zijn!

Voor iedereen die het graag eenvoudig houdt hebben we daarom meer goed nieuws. De Medigear-productlijn is nu uitgebreid met de Wow Essential. De Essential is in hoogte verstelbaar, biedt ruimte aan een laptop en muis en heeft een opbergbak. Maar dat is het dan ook, want we letten op uw portemonnee. Geen toeters en bellen dus, maar alleen het absoluut essentiële!

  Even over de EN60601-1 

Het past misschien niet helemaal bij de sfeer van deze kersteditie, maar we moeten het zo vlak voor de feestdagen toch nog even hebben over de EN 60601-1 normering. Bent u geen medisch technicus? Voel u dan vooral niet bezwaard om dit stukje lekker over te slaan!

Op 31 december verloopt de overgangsperiode van de EN 60601-1 norm voor elektrische veiligheid. Alle elektrische medische apparaten die in het nieuwe jaar worden verkocht moeten voldoen aan de laatste versie (EN 60601-1:2016/A1:2013). Omdat de nieuwe standaard is gepubliceerd in 2016 zou je de conclusie kunnen trekken dat de meeste apparaten die nu in omloop zijn nog niet aan deze laatste standaard voldoen. Toch is dit niet zo. De nieuwe norm is overgenomen van de Amerikaanse IEC standaard (IEC 60601-1 editie 3) die al stamt uit 2012. In de praktijk wordt er door fabrikanten dus al 5 jaar volgens de nieuwe eisen ontworpen en getest.

De nieuwe EN 60601-1 bevat bijna 500 aanpassingen. Sommige aanpassingen zijn ogenschijnlijk minder belangrijk. Zo wordt er beschreven hoe apparaten moeten worden gelabeld en hoe de documentatie moet worden opgesteld. De nieuwe standaard bevat echter ook een aantal nieuwe (en aangepaste) eisen voor de testen op elektrische veiligheid en striktere regels voor het gebruik van lithiumbatterijen.

 De zorg in het nieuws 

Voor het eerst zijn artsen erin geslaagd om de ziekte Huntington in het beginstadium af te remmen. De ziekte van Huntington is een ongeneeslijke, erfelijke ziekte veroorzaakt door het afsterven van zenuwcellen. In Nederland lijden zo'n 1.700 mensen aan de ziekte.

  Ons Team  

Met meer dan 15 jaar ervaring staat ons sales en technisch team klaar om uw vragen te beantwoorden.

tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Rene Cramer Jacky Heijnis
Anand Chotkan