Nieuwsbrief - December 2019
Editie 109
  Fijne Feestdagen  Het aftellen naar de feestdagen is weer begonnen. Lekker met de familie aan het kerstdiner, meezingen met de top 2000 en héél misschien wel sneeuwpoppen maken. Laten we het hopen. Wat je ook gaat doen in deze laatste weken van het jaar, we wensen je heerlijke dagen toe!

Het voelt soms alsof de tijd voorbij vliegt maar als we even stilstaan en terugkijken dan is het verbazend hoeveel er eigenlijk gebeurt in een jaar. We vierden onze 100ste nieuwsbrief, stonden 3x in een bomvol theater op de Zorg & ICT, voerden uitdagende projecten uit, steunden twee studenten bij hun promotieonderzoek (nog gefeliciteerd!), kregen twee wethouders van onze stad Gouda op bezoek, verwelkomden nieuwe producten en medewerkers en ondertussen zijn we ook nog eens verhuisd en weer opnieuw verhuisd. Poeh! 2019 was een hectisch, stressvol jaar, maar nu we er op terugblikken ook best mooi. Bedankt daarvoor, want dat we met zo’n goed gevoel terugkijken is mede dankzij jou!

  Een decemberverhuizing  

Wat roept bij jou een kerstgevoel op? Een knusse groepsactiviteit, die mensen dichter tot elkaar brengt? Kaasfondue, of zo. Wij moeten het dit jaar doen met een verhuizing. Ons kado onder de boom is namelijk een gloednieuw pand. Een garantie voor een mooie kerst, maar we kunnen de mouwen van onze kersttruien opstropen. Deze decembermaand pakken we toch vooral verhuisdozen uit.

Achter de schermen zal het deze dagen soms best een beetje chaotisch zijn, maar met een beetje geluk merk jij daar helemaal niets van. We zorgen ervoor dat we tijdens het verhuizen van onze spullen en het optuigen van de boom gewoon bereikbaar zijn!

  Vreemde talen? Een eitje met Travis  

Communicatie is toch bijna nergens zo belangrijk als in de zorg? Dat patiënt en zorgverlener elkaar begrijpen is essentieel. Dan is het wel verrekte lastig als een patiënt de taal niet spreekt. Natuurlijk kun je er dan een tolk bij roepen, maar is het niet veel handiger wanneer je een professionele vertaler in je jaszak hebt zitten?

De Travis Touch is een handzaam apparaatje dat je spraak kan omzetten in meer dan 100 talen! Superhandig. Dat vinden duidelijk veel mensen, want we zijn even door onze voorraad heen. Komt goed, als je ons een mailtje stuurt dan krijg je van ons een seintje zodra de apparaatjes weer beschikbaar zijn.

  Op ons blog: Een duik in het Internet der Dingen  

Gaat het over technologie, dan gaat het al snel over het Internet of Things. Het voelt soms een beetje alsof het een modewoord is geworden, dat te pas en te onpas uit de kast wordt getrokken. Prima hoor, maar het blijft vaak wel een beetje vaag en abstract. Wat houdt dat Internet der Dingen nu precies in? Wat kunnen we er mee? Waar liggen de kansen voor de zorg? Welke gevaren brengt het met zich mee? Daar zijn we op ons blog eens lekker ingedoken.

  Hoe hygiënisch is een wandarm?  

Heb je wel eens stilgestaan bij hoe hygiënisch de wandarmen eigenlijk zijn die we in ziekenhuizen gebruiken? En hoe belangrijk het ontwerp van die armen is bij het voorkomen van ziekenhuisinfecties? Dat is waarschijnlijk groter dan je denkt! Dr. Jörg Brünke van het Microbial Testing Compentence nam een aantal van deze armen onder de loep en onderzocht de effectiviteit van het design in relatie tot infectiepreventie. Erg interessant en eerlijk gezegd, we waren door de uitkomst best wel verrast. Niet omdat de systemen van CIM med als beste uit de test zijn gekomen, maar wel door de enorme onderlinge verschillen. Het laat nog maar eens zien hoe belangrijk het is om de hygiëne mee te wegen wanneer je een keuze voor een arm maakt!

  Ons Experience Center krijgt vorm  

Vorige maand vroegen we jou om je mening bij de inrichting van ons Experience Center. De uitslag van die peiling was overduidelijk. De komende tijd gaan we werken aan de inrichting van een gloednieuw innovatielab! Daar kun je straks hands-on kennismaken met technologieën die de zorg in de toekomst gaan kleuren. Robots, kunstmatige intelligentie, Virtual Reality, het Internet of Things. Dat soort dingen. Als we klaar zijn ben je natuurlijk van harte welkom om het te komen ervaren. We geven je met plezier een rondleiding door de toekomst. We houden je op de hoogte!

  De zorg in het nieuws  

Afgelopen jaar zijn er bijna vierduizend mensen bijgekomen op de wachtlijst voor langdurige zorg in de verpleging en verzorging. Daarmee is het aantal mensen op de wachtlijst voor verpleeghuiszorg met 30 procent gestegen.

Bron: nu.nl

  Onze kerstengels  

adres: Rijsselseweg 1, 2803PZ Gouda
tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Vinod Bandhoe Jacky Heijnis
Simone Kuijvenhoven Bob Hopmans Priyantha Bleeker