Nieuwsbrief - December 2020
Editie 119
 Fijne Feestdagen! 

Dit rare jaar zit er bijna op en we maken ons op voor de vaste rituelen van de decembermaand. Kerst en oud en nieuw zullen anders zijn, zoals sowieso alles al anders was. Het is niet anders. We maken er het beste van en hopen in kleine kring de spanningen van het afgelopen jaar los te kunnen laten. Ontspannen, genieten en het jaar zo goed mogelijk afsluiten. Dat is wat we jou ook toewensen. Fijne en gezonde feestdagen!

Het is een traditie dat we in de laatste nieuwsbrief van het jaar terugblikken, ook al was het een jaar om snel te vergeten. Als we dan toch iets positiefs uit dat hele coronagebeuren moeten halen dan is het dat het heeft gezorgd voor een frisse blik. We kijken met meer waardering naar alledaagse dingen en hebben ervaren dat je met een gemeenschappelijk doel bergen kunt verzetten. We beseffen meer dan ooit dat we niet op alles voorbereid kunnen zijn en dus snel moeten kunnen schakelen. Onze tegeltjeswijsheid voor 2020 is daarom: “Om het hoofd boven water te houden moet je varen op de golven van verandering”.

 Kerst vanuit een bubbel 

Normaal gesproken rijden we in deze tijd van het jaar door het land om bezoekjes af te leggen, lekkernijen uit te delen en even bij te kletsen. Maar we schreven het al, dit jaar is alles anders. Het coronavirus loert op dit soort contactmomentjes en we willen het niet in de kaart spelen. We blijven daarom thuis en verspreiden het kerstgevoel via telefoon en Zoom.

Eerlijk gezegd vinden we er weinig aan om opgehokt te zitten. Wat zou het fijn zijn als we ergens volgend jaar met de hulp van een vaccin dat coronavirus onder de duim krijgen. Dan prikken we onze bubbel stuk en slaan we onze vleugels weer uit. Zodra het weer kan gaan we alle gemiste contacten inhalen. Tot het zover is helpen we je op afstand de crisis door!

 Healthy Mind: de therapeutische VR-oplossing 

Wist je dat Virtual Reality uitermate geschikt is voor het wegnemen van angst en pijn? Dit is precies wat we doen met onze partner Healthy Mind. Onder begeleiding van een medische specialist wordt de patiënt ondergedompeld in een geoptimaliseerde virtuele omgeving die helpt te ontspannen en de aandacht van pijn afleidt.

De verschillende virtuele omgevingen zijn ontworpen op basis van geavanceerde psychologische principes zoals medische hypnose, hartcoherentie, ademhalingsoefeningen en ontspannende muziek. Met een VR-bril en een audio-headset wordt de patiënt meegenomen op een bijzondere visuele, auditieve en therapeutische reis. De praktijk toont aan dat patiënten die Healthy Mind gebruiken minder medicatie nodig hebben en sneller herstellen!

 De Venus SE komt eraan! 

Medische PC’s zouden wat ons betreft niet alleen voor ziekenhuizen moeten zijn. Hygiënisch en veilig werken is op élke zorgwerkplek enorm belangrijk! Omdat wij medische PC’s liefst overal in de zorg terugzien is het aan ons om te zorgen dat ze ook voor elke zorgomgeving betaalbaar zijn. Binnenkort zetten we hier met de Venus SE een nieuwe grote stap in.

De Venus SE kun je zien als een ‘Venus Light’. Een medische cart computer dus, met ook de belangrijkste voordelen van de Venus. Medisch, hygiënisch, draadloos en 24/7 beschikbaar dankzij de verwisselbare accu’s. Maar daar zetten we een punt. Geen extra poorten, geen leeslampje of smartcardlezer, geen toeters en geen bellen. Zo maken we van de Venus een steeds betaalbaarder medisch alternatief voor een desktop PC of laptop op een cart.

We verwachten de Venus SE in de eerste helft van 2021. Wil jij er als de kippen bij zijn om er één te testen zodra ze beschikbaar zijn? Stuur ons dan nu alvast een berichtje, dan zetten we je bovenaan de lijst!

 Stagiair(e)s gezocht 

Ben je op zoek naar een stage marketing, mediavormgeving of logistiek (meewerkstage)? Vanaf januari hebben we weer plek voor een paar enthousiaste studenten. En al zeggen we het zelf, we zijn best een leuk leerbedrijf! Stagiairs zijn bij ons echt onderdeel van het team. We laten je geen koffie halen maar geven je verantwoordelijkheden en de ruimte om je eigen ideeën uit te werken. Zoek jij die vrijheid in je stage, woon je in de omgeving van Gouda en vind je het leuk om iets te leren over medische omgevingen / technologie? Stuur ons dan een mailtje met je CV en motivatie!

 De zorg in het nieuws 

Nederland heeft sinds kort een megalab dat op grote schaal coronatesten kan analyseren. In de nieuwe vestiging van Eurofins in Rijswijk kunnen dagelijks 35.000 PCR-testen worden geanalyseerd.

Bron: nationalezorggids.nl
 Onze kerstengels 

adres: Westbaan 350 B21, 2841MR Moordrecht
tel: +31 182 379 377
whatsapp: +31 642 454 358
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred Tim Jacky
Simone Bob Ronald