Nieuwsbrief - Februari 2020
Editie 111

Aftellen naar de Zorg & ICT

Heb jij je gratis kaartje voor de Zorg & ICT al veiliggesteld? Niet? Nog even snel doen dan! Alleen al onze stand is zeker de moeite waard voor iedereen die wil weten hoe technologie de zorg van morgen gaat kleuren.

Wat er dit jaar allemaal bij ons te zien is bewaren we nog even voor onze ´Zorg & ICT special´ van volgende maand. We kunnen wel alvast verklappen dat we dit jaar voor het eerst een eilandstand hebben (die niet te missen is). Op veler verzoek trekt onze stroopwafelbakker zijn wafelijzer weer uit de kast en we willen ook iets bijzonders gaan doen met Virtual Reality. En dat is nog maar het tipje van de sluier. Genoeg om naar uit te kijken!

Over China, COVID-19 en levertijden

Je hoeft niet groot te zijn om een hoop gedoe te veroorzaken. Dat heeft het nieuwe coronavirus de afgelopen maanden wel aangetoond. Hier in Nederland is de grootste ellende ons gelukkig (vooralsnog) bespaard gebleven. Maar het is ook niet zo dat we er helemaal niets van merken. China trekt alles uit de kast om de uitbraak van het virus te beteugelen en dat heeft ook een keerzijde. De dagelijkse gang van zaken in het land is behoorlijk verstoord.

Veel van onze leveranciers (en hun toeleveranciers) kampen met achterstanden. Het is daarom voor ons een groeiende uitdaging om producten en onderdelen snel geleverd te krijgen. Laat je bestelling of reparatie lang op zich wachten? Sorry daarvoor! We doen ons best en laten we hopen dat het nieuws snel weer over gezelligere dingen dan COVID-19 gaat!

Nieuwe configuratieopties voor de Onyx Zeus

Een belangrijke kracht van de Onyx Zeus medische panel is dat deze zo lekker configureerbaar is. Je bepaalt zelf wat er op en aan zit en betaalt dus nooit voor toeters en bellen die je niet nodig hebt. En er zit nog een groot voordeel aan dat modulaire ontwerp. We kunnen daardoor gemakkelijk nieuwe uitbreidingen toevoegen. Dat doen we dan ook. Vanaf dit moment is de Zeus ook te bestellen met een interne voeding en met een hot-swap SSD.

Met een ingebouwde PSU hoef je nooit meer op zoek naar de juiste adapter, of naar een oplossing om dat blok een beetje netjes weg te werken. De hot-swap SSD storage bay is een slot aan de zijkant van de PC waarin je een 2.5 inch SSD in kunt plaatsen en vergrendelen. Eenvoudig en zonder schroeven. Zo voeg je in een oogwenk extra opslag toe, maar het is natuurlijk net zo handig voor gegevensuitwisseling of voor het maken van een snelle back-up.

Nieuw: de Memor 10 mobiele computer

De smartphone heeft zich in korte tijd vrijwel overal onmisbaar gemaakt. Maar is het apparaatje wel zo ideaal voor de zorg? Eerlijk gezegd, daarvoor zijn ze net even iets te kwetsbaar en net even iets te slecht schoon te maken. Maar wat als je de kracht van die smartphone giet in een vorm die wél naadloos aansluit op zorg? Dan krijg je de Memor 10 Healthcare. Hygiënisch, betrouwbaar en niet stuk te krijgen.

De Datalogic Memor 10 is een mobiele computer en barcodescanner in één. Maar belangrijker, het is er eentje waarmee je op de zorgwerkvloer uit de voeten kunt. Desinfecteren, laten vallen of vloeistoffen morsen? Allemaal geen probleem. Het laden van het apparaat gaat bovendien volledig draadloos, dus geen contactpunten die moeten worden schoongemaakt of kunnen oxideren. Zelfs in de accessoires zie je de focus op de zorg terug. Ook de verwisselbare accu's en polsbandjes zijn namelijk extra goed schoon te maken!

Elma stelt zich voor

Mijn naam is Elma Imsirovic. Ik ben 21 jaar en afkomstig uit Gouda. Ik studeer Bedrijfskunde op De Haagse Hogeschool en doe bij Formex Medical onderzoek naar de optimalisatie van de sociale-mediakanalen. Daarnaast ben ik betrokken bij de dagelijkse activiteiten rondom marketing & communicatie. In deze rol ben ik onder andere druk met de voorbereidingen op de Zorg & ICT beurs.

In mijn vrije tijd kijk ik graag films en series (soms documentaires) en vind ik het leuk om hier en daar een boek te lezen. Mijn familie en vrienden zouden mij beschrijven als een sociaal, nieuwsgierig en gedreven persoon.

Vroege vogels, bedankt!

Vorige maand hadden we een actie om de lancering van onze nieuwe draadloze muis te vieren. Voor de vroege vogels was de muis een cadeautje. Dat leverde best wat mailtjes op. Een stuk meer dan tien, dat mag je best weten. Maar we willen niet flauw doen, daarom mag iedereen die vorige maand heeft gereageerd de muis gewoon houden. Een cadeautje. Laat ons even weten hoe de muis je bevalt!

Wil jij de SaniKey Optical Mouse Wireless ook eens uitproberen? Laat het ons weten, dan sturen we je een demo op. De vroege-vogel-actie is afgelopen maar we hebben nog genoeg muizen op voorraad. En natuurlijk kun je onze nieuwe muis ook komen uitproberen op de Zorg & ICT!

De zorg in het nieuws

De zorg kan "acuut in gevaar komen" doordat medische materialen vanaf 26 mei aan strengere Europese regels moeten voldoen en mogelijk niet op tijd gekeurd worden. Daarvoor waarschuwen ziekenhuisverenigingen NFU en NVZ.

Bron: nu.nl

Organisatie

adres: Westbaan 350 B21, 2841MR Moordrecht
tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Vinod Bandhoe Jacky Heijnis
Simone Kuijvenhoven Bob Hopmans Priyantha Bleeker