Nieuwsbrief - Januari 2017
Editie 79

De beste wensen!

Natuurlijk beginnen we onze eerste nieuwsbrief van dit jaar met een nieuwjaarswens. Wij hopen vooral dat 2017 u geluk en gezondheid zal brengen. En op een even prettige samenwerking als afgelopen jaar. Al het beste dus!

Als we kijken naar de zorg dan kan het niet anders dan dat het een spannend jaar gaat worden. De digitalisering van onze branche is in volle vaart. Moderne technologieën als Big Data, Virtual Reality, Robots en het Internet of Things vinden steeds meer hun weg. De eerste succesvolle toepassingen zullen zich spoedig als een olievlek gaan verspreiden. Ondertussen dendert de technologietrein door zonder eindbestemming. Dat is best spannend en roept vragen op over hoe de zorg er in de toekomst uit gaat zien. Ook bij u? Stel ze dan eens aan ons. Wij vinden het altijd leuk om visies en gedachten met u uit te wisselen.

Orion: de Onyx Management Software

Wilt u de Onyx Venus-machines in uw netwerk beter kunnen beheren? Maak kennis met de Orion beheersoftware. Orion zorgt voor een real-time overzicht van alle Onyx Venus computers, batterijmodules en laadstations in uw netwerk. En biedt tal van mogelijkheden om deze hardware op afstand te beheren. Dat bespaart uw IT-personeel een hoop wandelingen door het pand!

Wat kan Orion zoal? Hardware monitoren, machines beheren, software-updates uitrollen en rapportages maken. Dat is vrij abstract, dus geven we een paar voorbeeldjes. De schermen van alle Venus computers om 22:00 uur dimmen bijvoorbeeld. Of een waarschuwing geven wanneer een batterijmodule al een tijd lang niet gebruikt is. En nieuwe BIOS-versies 's nachts geautomatiseerd uitrollen. Handige dingen dus.

Geen Venus in huis? De ondersteuning van Orion zal in de toekomst worden uitgebreid naar andere modellen.

Hallo MedLink, vaarwel medicatiefouten!

Fouten bij het toedienen van medicatie hebben we natuurlijk liever niet. Geconcentreerd werken dus. Maar laten we eerlijk zijn, op een verpleegafdeling is dat haast niet te doen. Het kan er behoorlijk hectisch zijn. Bepaald geen omgeving dus waarin je je ongestoord en met volledige focus op die ene belangrijke taak kunt richten.

Wat is dan het alternatief? De ruimte voor fouten wegnemen. Dat is wat MedLink doet. Met slimme hard- en software van Humanscale richten we het proces van medicijnuitgifte zo veilig mogelijk in. Dat doen we via het zogenaamde closed-loop-principe waarin elke stap bewaakt wordt.

Hoe werkt dat in de praktijk? Elk patiëntbakje met medicijnen is individueel te ontgrendelen. Door de barcode van een patiënt te scannen opent altijd het juiste bakje. En wordt het verplegend personeel tijdens deze handeling gestoord? Dan vergrendelt het bakje vanzelf weer, zodat het nooit per ongeluk blijft openstaan. Elke stap in de medicijnuitgifte wordt automatisch vastgelegd in een logbestand. En ook handig: door middel van RFID worden de patiëntbakjes gevolgd. Zo verhuist alle patiëntinformatie automatisch mee wanneer een medicijnbak wordt overgeplaatst in een andere cart.

Direct aan de slag met onze VR-bril

Heeft u ons kerstpresentje aangevraagd? Bedankt hiervoor! We worden best blij van het grote aantal aanvragen en al die leuke reacties. Oh, en heeft u onze VR-bril nog niet heeft ontvangen? Dan is er geen reden tot ongerustheid. We zitten namelijk nog midden in de logistieke afhandeling. Hij komt eraan dus!

En heeft u de bril straks in handen dan is het natuurlijk wel zo leuk als u er direct mee aan de slag kunt. Onze redactie heeft daarom alvast wat leuke content voor u uitgezocht, variërend van een vrolijk vuurwerk tot een griezelige hamerhaai. Voor u is het alleen nog een kwestie van een filmpje kiezen, de bril opzetten en genieten van de ervaring!

Wist u dat ...

... het VUmc een speciale tattoopolikliniek heeft geopend voor patiënten met een allergische reactie op tatoeage-inkt?

Organisatie

Met meer dan 15 jaar ervaring staat ons sales en technisch team klaar om uw vragen te beantwoorden.

tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

Wilfred van Deurzen Rene Cramer Jacky Heijnis
Anand Chotkan