Nieuwsbrief - Januari 2020
Editie 110

Gelukkig 2020!

Namens iedereen in ons team een gelukkig nieuwjaar!
We wensen je een 2020 vol gezondheid, plezier en geluk toe.

2020 is niet alleen een gloednieuw jaar maar ook de start van een nieuw decennium. De eerste stappen in een tijdsblok waarin de wereld ongetwijfeld enorm gaat veranderen. Dat geldt zeker voor de zorg. Wij kijken dan vooral naar de spannende wereld van de techniek. Daar gaan de ontwikkelingen soms langzamer dan we zouden willen maar vaak ook sneller dan we ons hadden kunnen voorstellen. We zijn dan ook reuzebenieuwd waar we aan het eind van dit nieuwe decennium zullen staan. De tijd zal het leren, maar wij hebben in elk geval heel veel zin om de komende 10 jaar te helpen kleuren!

We zijn verhuisd!

Tussen kerst en oud en nieuw lijkt het soms wel alsof alles even stil staat. Dit jaar niet voor ons. De laatste week van december hebben we ons een ongeluk gesjouwd met meubels en dozen. Allemaal om er zeker van te zijn dat we 2020 konden aftrappen in ons nieuwe pand.

Dat is gelukt, al staan er nog wel wat onuitgepakte verhuisdozen links en rechts. Dat geeft niets, het belangrijkste dat we weer helemaal operationeel zijn. Die rommel werken we de komende tijd wel weg. Als het zover is dan delen we een mooie fotoserie. We zijn namelijk best trots op onze nieuwe toplocatie!

Werk jij je adressenbestand nog even bij? Alvast bedankt! Ons nieuwe adres is:

Westbaan 350 B21
2841 MR Moordrecht

Met Cruzr proosten op het nieuwe jaar

Het was al even geleden, maar dit jaar was er weer een nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Gouda. Een mooie gelegenheid voor Gouwenaars om elkaar te ontmoeten, het gesprek aan te gaan en eens kennis te maken met onze nieuwe burgemeester, Pieter Verhoeve. Die had er bewust voor gekozen om de eerste nieuwjaarsreceptie nieuwe stijl niet plaats te laten vinden in het gemeentehuis. In plaats daarvan was het bij het MBO Rijnland. Dat vinden we mooi, want ons gemeentehuis is prachtig maar er is toch geen betere locatie om samen vooruit te kijken dan een instituut van scholing en kennis dat midden in de Goudse samenleving staat?

Op uitnodiging van de gemeente waren wij aanwezig en hadden we wat voorbeelden meegebracht van de techniek waarmee wij werken aan vernieuwing in de zorg. Slimme apparaten en internet of things, maar uiteraard was het onze robot Cruzr die de show stal. Onder andere kinderburgemeester Talitha keek gefascineerd toe en zal stiekem misschien even hebben weggedroomd naar een toekomst waarin robots vervelende klusjes zoals huiswerk en de afwas van ons overnemen.

ACTIE: gratis muizen voor vroege vogels!

Hoera, de eerste voorraad van onze nieuwe draadloze medische muizen is binnen. Wij hebben er zelf al mee getest en ze bevallen goed. De muis ligt fijn in de hand, is goed te desinfecteren en de batterij gaat lekker lang mee. Maar wat wij vinden is eigenlijk niet zo belangrijk. Of een muis prettig 'muist' is toch vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur.

In plaats van er uitgebreid over te vertellen hebben we daarom een kleine actie bedacht. De eerste tien mensen die onze nieuwe muis op demo aanvragen mogen ‘m houden. Helemaal gratis. Leuk toch? Ben jij die vroege vogel?


Actievoorwaarden:
- Maximaal 1 gratis muis per persoon of instelling.
- Ruimte voor een evaluatie met je accountmanager.

Wegwijs met het VOS

Een nieuw jaar is wat ons betreft niet compleet zonder nieuwe uitdagingen. Wij hebben er eentje. Dit jaar gaan we aan de slag met het Verpleegoproepsysteem (VOS). We krijgen er steeds meer vragen over en dat begrijpen we wel. Een VOS is best complex. Het is een netwerk van slimme componenten zoals zenders, sensoren, alarmknoppen en handhelds die allemaal naadloos en betrouwbaar moeten samenwerken. Maar dat is praat voor techneuten. Uiteindelijk is een VOS gewoon een systeem dat ervoor moet zorgen dat de juiste zorgmedewerker de juiste alarmering op het juiste moment krijgt.

Het is voor ons nieuw, maar we gaan er bepaald niet onvoorbereid in. Als we iets doen dan doen we het goed. Onze medewerkers zitten al een tijd lang in de schoolbanken en kennen inmiddels alle componenten van binnen en van buiten. Dus of het nu gaat om de inrichting, de installatie of de configuratie van een VOS, wij zijn er helemaal klaar voor!

Demi stelt zich voor

Mijn naam is Demi Bolleman, 22 jaar en afkomstig uit Zeeland. Sinds enkele jaren heb ik de Zeeuwse mosselen verruild voor de kazen van Gouda, waar ik samenwoon met mijn vriend.

Ik studeer Biofarmaceutische Wetenschappen in Leiden en bij Formex Medical doe ik marktonderzoek naar het inzetten van technologie in de zorg. Hierbij ligt de (voorlopige) focus op robots voor ouderen. Hiervoor zal ik interviews ontwerpen en afnemen bij partners en klanten.

In mijn vrije tijd kijk ik graag films en series en vind ik het leuk om te koken. Mijn vrienden en familie raadplegen me regelmatig met gezondheidsvragen en ik geef ze altijd graag advies.

De zorg in het nieuws

Vier op de tien Nederlandse ziekenhuizen is inmiddels volledig rookvrij. Een jaar eerder was dit nog geen 10 procent, zo maakte de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen onlangs bekend.

Bron: nationalezorggids.nl

Organisatie

adres: Westbaan 350 B21, 2841MR Moordrecht
tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Vinod Bandhoe Jacky Heijnis
Simone Kuijvenhoven Bob Hopmans Priyantha Bleeker