Formex Medical

Nieuwsbrief - Juli 2012
Formex Medical helpt u de natte zomer door!

Bent u de natte zomer ook al zo zat? Met de Formex Medical paraplu blijft u in ieder geval droog!

Wilt u een gratis Formex Medical paraplu ontvangen? Reageer dan nu direct via ons contactformulier en wij sturen er u één op!

Actievoorwaarden:

  • Alleen geregistreerde nieuwsbrief abonnees
  • Maximaal 1 paraplu per persoon
  • Reageren kan tot uiterlijk 31 juli 2012
  • OP = OP
Innoveren doen we samen met u!

Met toenemend succes werken Onyx (voorheen AAEON) en Formex Medical al jarenlang samen om op het gebied van onder andere Medische Panel PC’s een stevige positie op de Nederlandse markt te veroveren. In deze samenwerking wordt tevens de terugkoppeling van onze klanten meegenomen.

Met name hebben wij met de Onyx 195 en Onyx 2122 medische panel PC's de laatste jaren veel tevreden klanten gehad.

Binnenkort komen er vier nieuwe producten op de markt voorkomende uit het intensieve, enthousiaste en innovatie samenwerkingsproces. Wij hebben hoge verwachtingen van deze technisch hoogwaardige, medisch gecertificeerde producten.

Enkele specificaties:

  • Intel Core i7 dual core LV processor tot 3.1 GHz
  • Intel QM 77 chipset
  • Dual Channel DDR3 SODIMM tot 8 GB
  • Capacitief Multi touch scherm (optioneel)
  • Fanless en medisch gecertificeerd (EN60601-1)
  • High Speed USB 3.0 poorten

Onyx MAT-197S

(19" 1280x1024 SXGA)

Onyx MAT-227S

(22" 1920x1080 Full HD)

Onyx MAT-247H

(24" 1920x1200 IPS LCD)
Nieuw in ons productportfolio: Bloeddrukmeters van Omron

Recent hebben wij aan ons productportfolio de bloeddrukmeters van Omron toegevoegd. Dit naar aanleiding van een toenemende vraag voor dergelijke producten vanuit onze klantenkring.

Links afgebeeld is de M6 bloeddrukmeter, een automatische bloeddrukmonitor met de nieuwste technologie. De M6 Comfort past om iedere arm en biedt de mogelijkheid om de bloeddruk zowel automatisch als handmatig te meten.

Ook nieuw in ons assortiment is de HEM-907, een automatische bloeddrukmeter die geschikt is voor bevestiging op een medische cart.

Nieuw: de Onyx MedPC 5300/5500

Deze maand brengt Onyx met de 5300 en de 5500 twee nieuwe systemen uit in de MedPC serie, een lijn van medische PC’s die bij uitstek geschikt zijn voor de aansturing van radiologische schermen. De MedPC’s zijn fanless, hebben een laag geluidsniveau en zijn vormgeven in een eenvoudig schoon te maken plat ontwerp.

Enkele kenmerken van de MedPC 5000 serie:

  • Intel dual core i7 processor (Fanless)
  • Bovenklep met IPX1 protectie (Druipwaterdicht)
  • Ondersteuning voor dual monitoropstellingen
  • Geïsoleerde I/O interfaces (COM, USB, LAN)
  • Medisch gecertificeerd (EN/UL 60601-1)
  • 5 jaar garantie


Update voor de ONYX-1721/1921

De ONYX-1721 en ONYX-1921, twee systemen uit de succesvolle fanless slimline serie van Onyx, hebben deze maand een upgrade gekregen. Beide machines zijn nu uitgerust met medisch geïsoleerde COM en Ethernet poorten. Deze galvanische scheiding is een belangrijke voorwaarde voor het gebruik in K3/S3 ruimtes.

Heeft u deze modellen in uw organisatie? Let dan op, met deze update zijn de bestelnummers gewijzigd. De nieuwe bestelnummers kunt u vinden in de bijgewerkte productsheets op onze website (ONYX-1721 / ONYX-1921).

KNMG: keuring medische apps zinvol

KNMG, de landelijke artsenfederatie, spreekt zich uit voor een keurmerk voor medische apps. Uit een enquête van Artsennet onder het KNMG-ledenpanel blijkt dat driekwart van de ondervraagde artsen behoefte heeft aan een dergelijk keurmerk.

De KNMG onderschrijft het belang van certificering, zeker nu bepaalde medische apps in feite ongeschikt zijn, te weten apps die tevens medisch hulpmiddel zijn maar hiervoor geen CE-markering hebben. De artsenfederatie heeft echter zelf niet de expertise om medische apps inhoudelijk en technisch te keuren.

Zoals op dit moment al mogelijk is, wil de KNMG via Artsennet beoordelingen van medische apps door artsen blijven verzamelen. Uit de enquête blijkt namelijk ook dat 48 procent van de ondervraagde artsen zich laat adviseren door collega’s of kijken op Artsennet voordat zij een app voldoende vertrouwen om te gebruiken.

Bron: knmg.artsennet.nl

Wist u dat...

... de Medzine app, aangekondigd in onze vorige nieuwsbrief, inmiddels is te downloaden voor iPhone en iPad? Een versie voor Android verschijnt later dit jaar.

Organisatie


Met meer dan 15 jaar ervaring staan het Sales- en technisch team klaar om uw vragen te beantwoorden.
Wilfred van Deurzen, Martijn Hollemans, Anand Chotkan, Priscilla Gonçalves en Jelmer Wesemann zijn uw Sales aanspreekpunten.

tel: 0182 379 377 - fax: 0182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

Demo / Proefplaatsing
Formex Medical biedt voor veel van haar producten een demo en/of een proefplaatsing aan. Klik hier als u daar interesse in heeft.

Wilfred van Deurzen Martijn Hollemans Anand Chotkan
Priscilla Gonçalves Jelmer Wesemann


Iets interessants gelezen? Stuur deze nieuwsbrief dan door naar uw collega's!
Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Wij werken hard om elke maand een nieuwsbrief de deur uit te doen die interessant is voor onze klanten.
Heeft u tips of suggesties ter verbetering van onze nieuwsbrief? Wij horen het graag van u!