Formex Medical

Nieuwsbrief - Juli 2013
Zomervakantie!

Voor een aantal van onze lezers zal de zomervakantie inmiddels zijn aangebroken, voor vele anderen staat deze voor de deur. Of u uw vakantie nu gaat doorbrengen op een exotisch strand, met een barre pooltocht of lekker thuis op de bank, wij wensen u een heerlijke tijd toe!

Daarnaast willen wij graag iedereen bedanken voor de vele enthousiaste reacties die wij hebben gekregen in antwoord op de strandlakenactie uit onze laatste nieuwsbrief. Het is voor ons altijd prettig om te horen dat onze acties goed ontvangen worden.
Iedereen bedankt en een fijne vakantie toegewenst!

Opening van ons nieuwe pand

Heeft u uw agenda bij de hand? Op donderdag 26 september openen wij officieel ons nieuwe pand. Al onze relaties zijn welkom om ons op deze dag te komen vergezellen. Dit geldt ook voor u als nieuwsbrieflezer. Ons pand is open voor bezoek van 16:00 tot 19:00 uur. Wij maken ons op voor een feestelijke middag met een hapje, een drankje en muziek.

Wij hopen dat u er op 26 september bij kunt zijn. Bent u van plan te komen? Laat het ons dan even weten via de mail.

Uitgelicht: de MioCARE A105

De MioCARE A105 is een handzame tablet, specifiek ontwikkeld voor het gebruik in zorgomgevingen. De tablet is spatwaterdicht (IP54), valbestendig tot 1 meter en te desinfecteren met alcohol. Daarnaast beschikt het apparaat over een geïntegreerde barcodescanner en camera.

De A105 is door zijn zakformaat bij uitstek geschikt voor het mobiel raadplegen en bijwerken van informatie. Ze kunnen zo een belangrijke bijdrage leveren aan het terugdringen van de papierstroom. De tablets zijn handig aan het bed van de patient, bijvoorbeeld voor verslaglegging in PDMS, maar daarnaast ook zeer geschikt voor andere toepassingen zoals bijv. een logistiek volgsysteem of storingsregistratie.

Kunst in het Medisch Centrum Alkmaar


De sprankelende schilderijen van Wim Klouth

Sinds jaar en dag verzorgt de commissie Kunst als Medicijn (KAM) exposities in het Medisch Centrum Alkmaar. Kunstlievende medewerkers van het ziekenhuis zetten zich naast hun normale werk vrijwillig in om kunst een prominente plek in het ziekenhuis te geven. MCA wil met de kunst een zogenaamde healing environment creëren. Een ziekenhuisomgeving die met zorg is aangekleed voelt prettig aan en kan een positieve bijdrage leveren aan het herstel van een patiënt. Onze medewerkster Aleksandra Pakula was benieuwd en stapte in de auto om persoonlijk een expositie te bewonderen.

Als accountmanager kom ik geregeld in ziekenhuizen. Al bij binnenkomst valt mij vaak op wat voor geweldige kunstwerken daar staan of aan de muur hangen. Ik neem dan ook vaak even de tijd om deze te bewonderen. Op twitter had ik onlangs gelezen over de twee maanden durende kunstexposities in het MCA en ik besloot eens een kijkje te gaan nemen. Erg leuk, kunstenaars uit verschillende disciplines krijgen de kans om hun werk aan het personeel en bezoekers van het ziekenhuis te presenteren. De sfeer in het ziekenhuis wordt voor een groot deel door deze werken bepaald. Het ene kunstwerk geeft troost en biedt rust, de ander is kleurrijk, fantasieprikkelend en sprankelend.

Uitgelicht: de Onyx MedPC-5500

De Onyx MedPC-5500 is een krachtige box PC die is ontworpen voor het gebruik in medische omgevingen. De machine is fanless, beschikt over galvanisch gescheiden poorten (4KV) en is gecertificeerd voor het gebruik in medische ruimtes. Het platte, compacte ontwerp maakt dat de machine eenvoudig is schoon te maken.

Enkele specificaties:

  • Volledig fanless
  • Intel Dual Core i7 processor
  • Tot 8GB intern geheugen
  • Geïsoleerde I/O interfaces (COM, USB, LAN)
  • CE/FCC Class B en EN 60601-1 genormeerd
  • 5 jaar garantie

Sido Helmes wint eerste Formex Medical Othello Open

Afgelopen zaterdag was ons pand de locatie voor het eerste Formex Medical Othello Open. Een leuke groep deelnemers was komen opdagen voor een spannende denksportdag, waar tussen de rondes door ook tijd was voor gezelligheid.

De eerste editie zorgde meteen voor een verrassende winnaar. Formex Medical medewerker Sido Helmes versloeg alle favorieten en eindigde het toernooi ongeslagen met 6,5 winst uit 7 wedstrijden. Nederlands kampioen Nicky van den Biggelaar moest genoegen nemen met het zilver, het brons ging naar Patrick Aubroeck. Ook in het B-toernooi was er succes voor Formex: Rick de Blois wist de strijd der beginners naar zijn hand te zetten.

Wij bedanken de Nederlandse Othello Vereniging en alle enthousiaste deelnemers, die samen met ons het toernooi tot een succes hebben gemaakt!

Wist u dat...

... zorgverzekeraar CZ een half miljoen euro investeert in de doorontwikkeling van thuiszorgrobot Rose?

Organisatie

Met meer dan 15 jaar ervaring staan het Sales- en technisch team klaar om uw vragen te beantwoorden.

tel: 0182 379 377 - fax: 0182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

Demo / Proefplaatsing
Formex Medical biedt voor veel van haar producten een demo en/of een proefplaatsing aan. Klik hier als u daar interesse in heeft.

Wilfred van Deurzen Rene Cramer Martijn Hollemans
Anand Chotkan Priscilla Gonçalves Jelmer Wesemann
Jolieke Versluis Aleksandra Pakula

Iets interessants gelezen? Stuur deze nieuwsbrief dan door naar uw collega's!
Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Wij werken hard om elke maand een nieuwsbrief de deur uit te doen die interessant is voor onze klanten.
Heeft u tips of suggesties ter verbetering van onze nieuwsbrief? Wij horen het graag van u!