? Formex Medical Nieuwsbrief - Juli 2016

Nieuwsbrief - Juli 2016
Editie 75

Oscaruitreiking zorgt voor blije gezichten op Haringparty

Afgelopen maand waren wij op de Haringparty Zeewolde, een leuke dag georganiseerd door de Lionsclub Zeewolde die in het teken stond van het goede doel. Eén van deze goede doelen was de zorginstelling Philadelphia, die mensen begeleiden met een verstandelijke beperking.

De stemming zat er goed in met een barbecue, veiling, haring en een modeshow. Voor ons lag het hoogtepunt echter aan het einde van de avond. Toen mochten we namelijk de dames van Philadelphia verrassen met twee gloednieuwe Oscar-rolstoelen, beschikbaar gesteld door de Lionsclub.

Oscar is niet zomaar een rolstoel. Het is een elektrische rolstoel die bestuurd wordt door een begeleider. Dat is handig, want het voortduwen van een rolstoel is niet alleen vermoeiend, het zorgt ook voor een ongewenste afstand tussen begeleider en cliënt. Oscar verlaagt de drempel om langere afstanden af te leggen en draagt tegelijk bij aan een persoonlijker contact. Niet slecht voor een stoel, toch?

Omdat we graag leren graag van de praktijk verzamelen we zoveel mogelijk gebruikerservaringen van Philadelphia. Dankzij praktijkvoorbeelden krijgen wij een goed beeld van hoe Oscar gebruikt wordt. We gaan bovendien met deze feedback aan de slag om de rolstoelen waar mogelijk aan te passen aan hun specifieke wensen. Dat doen we gratis, omdat ook wij dit goede doel van harte steunen.

Kom Virtual Reality ervaren in Gouda!

We kunnen u prima uitleggen wat Virtual Reality is, hoe het werkt en waarom wij geloven dat het de zorg op zijn kop gaat zetten. Maar veel beter is het als u het zelf komt proberen. Iedereen die een VR-bril opzet is namelijk direct overtuigd. Over sommige dingen moet je niet lezen, je moet ze ervaren.

Bij ons in Gouda kunt u de virtuele werkelijkheid gratis komen beleven. Dat kan op afspraak en in groepen van maximaal 6 personen. En bent u toch in Gouda? Dan is het wel zo leuk om uw bezoek te combineren met een lunch in ons prachtige oude stadshart. Deze zomermaanden bruist het centrum namelijk van activiteiten, zoals de kaasmarkt en het Gouds Montmartre. Wij laten u graag zien waarom de Goudse binnenstad is verkozen tot de beste van Nederland!

Kopen of leasen?

Privatisering heeft het zorglandschap flink op de schop gegooid. Dat is soms best lastig. Zorginstellingen moeten concurreren en natuurlijk neem je dan elke aankoop kritisch onder de loep. Het regelen van een groot aankoopbudget kan dan een uitdaging zijn.

Als kopen lastig is, kijk dan eens naar de alternatieven. Steeds meer van onze klanten maken bijvoorbeeld gebruik van productleasing. Daar is geen groot budget voor nodig want voor elk product betaalt u een laag, vast bedrag per maand. Zo kunt u toch die investering doen die belangrijk is om de beste zorg te leveren!

Meld u aan voor de MEDICA Tour 2016

De MEDICA is een beleving maar ook best overweldigend. Er is veel te zien en er zitten maar zoveel uren in een dag. Dit is de reden dat we met zoveel plezier terugkijken op de Formex MEDICA Tour. Samen met klanten en relaties reisden we af naar Düsseldorf voor de grootste zorgbeurs van Europa. Overdag konden we ervaringen opdoen die we op weg naar huis weer konden uitwisselen. Een prachtige manier om het maximale uit de dag te halen!

Het lijkt ons leuk om de MEDICA Tour dit jaar opnieuw te doen. Maar: we gaan alleen als u er ook zin in heeft. Het is namelijk best veel werk om alles tot in de puntjes te organiseren. Dus wilt u in november samen met ons gratis naar de MEDICA? Laat het ons dan nu alvast weten!

Oogbesturing nu met Zwitserse precisie!

Misschien heeft u op de Zorg & ICT de Eyetracking van Tobii Dynavox wel eens uitgeprobeerd. U kunt hiermee een computer besturen met enkel de beweging van uw ogen. Geweldig natuurlijk voor mensen die door verlamming of verdoving niet bewegen kunnen. Maar eerlijk is eerlijk, de eerste versie werkte nog niet bij iedereen even goed. Dat is nu verleden tijd. De nieuwe Tobii Dynavox producten zijn beschikbaar en indrukwekkend verbeterd. Er is vijf jaar lang getest met een groep van 800 mensen en het resultaat mag er wezen. Oogbesturing met een precisie die bijna tot op de pixel nauwkeurig is, en dat in een kastje nauwelijks groter dan een pen!

U kunt de Eyetracker gewoon gebruiken met uw eigen laptop of tablet. Dat gaat heel eenvoudig. Het kastje is in een paar tellen gekoppeld via USB en het magnetische bevestigingssysteem. En ook mooi is dat het zijn eigen processor heeft om de oogbesturing te verwerken. Zo wordt uw computer niet onnodig belast.

Juich mee in de Kuip: seizoen 16/17

Afgelopen seizoen viel er eindelijk wat te juichen in de Kuip. Natuurlijk, er was die eindeloze serie nederlagen maar aan het einde van de rit stond het elftal toch maar mooi met die beker op de Coolsingel. En niemand kan zeggen of dat ook gelukt was zonder de steun van onze gasten!

Die prijs smaakt naar meer, dus ook komend seizoen zitten wij weer elke thuiswedstrijd op de tribune. En we vinden het leuk als u met ons meegaat, zelfs als Feyenoord niet uw club is. Dat kan voor de competitie, maar dit jaar ook voor de Europa League. Staat er een wedstrijd op de kalender waar u echt naar uitkijkt? Vraag dan even aan uw accountmanager of we nog plekken vrij hebben!

Wist u dat ...

... het AMC in Amsterdam een zwarte doos plaatst in één van hun operatiekamers? Registreert alles wat er tijdens een operatie gebeurt. Niet alleen patiëntmetingen maar bijvoorbeeld ook geluidsopnames en de temperatuur van de kamer.

Organisatie

tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Rene Cramer Esmée Spruyt Anand Chotkan