Formex Medical

Nieuwsbrief - Juni 2012
De vele voordelen van Lithium

De COW’s van Howard kunnen worden geleverd met loodaccu’s (SLA), maar zijn sinds enige tijd ook leverbaar met Lithium IJzer Fosfaat accu’s. Deze accu’s, en bijbehorende voeding, zijn medisch gecertificeerd voor de Europese markt en de eerste Nederlandse uitrol heeft vorige maand plaatsgevonden. De Lithium accu’s zijn duurder in aanschaf dan de traditionele loodaccu’s, maar hier staat een flink aantal voordelen tegenover. De belangrijkste van deze voordelen zetten we hieronder voor u op een rijtje.

  • Langere levensduur; gaat 5-10x langer mee dan loodaccu’s en kan duizenden keren worden herladen.
  • Kortere laadtijd; 1 uur gebruiksduur na 12 minuten laden, 90% geladen in slechts 2 uur.
  • Minder procesgevoelig; de accu is bestand tegen volledige ontlading en tegen lange periodes van inactiviteit.
  • Licht van gewicht; maar liefst 11kg lichter dan de loodaccu, wat de COW extra wendbaar maakt.
  • Duurzaam; bevat geen zware metalen en produceert geen gassen bij het laden.

Medix Medzine: het realtime magazine voor medici

Binnenkort lanceert Medix Publishers BV hun app Medzine, een online magazine voor de medisch professional. Uit duizenden nationale en internationale medische bronnen selecteert Medzine de artikelen die aansluiten op het specialisme en interessegebied van de gebruiker. Zo wordt er een tijdschrijft gecreëerd dat op maat is gesneden en realtime wordt bijgewerkt met de laatste nieuwsberichten, blogs en artikelen. Kortom, met Medzine is het bijblijven in uw vakgebied eenvoudig, tijdbesparend en gericht op inhoud.

Medzine komt binnenkort beschikbaar voor iPad en iPhone. Later dit jaar verschijnt er ook een versie voor Android. Een voorproefje van Medzine is te bekijken op YouTube.

bron: medixpublishers.nl

Onyx MD100-Pro tablet PC


Deze maand heeft Onyx op de COMPUTEX Taipei, één van ’s werelds grootste technologiebeurzen, een nieuwe tablet computer gepresenteerd. De MD100-Pro is specifiek ontworpen voor om te voldoen aan de wensen van medisch personeel. De tablet is ontworpen om krachtige prestaties te combineren met een laag stroomverbruik. Hierdoor is de MD100-Pro in staat is om veel taken van de desktopcomputer over te nemen. De tablet is uitgerust met het Windows 7 besturingsysteem, wat garant staat voor een eenvoudige integratie van bestaande op Windows gebaseerde systemen in de organisatie.

Daarnaast biedt de MD100-Pro de gebruiker flexibiliteit door hem in staat te stellen externe apparaten aan te sluiten via USB, HDMI en Audio connectoren. De snelle draadloze technologie stelt medisch professionals in staat om altijd en overal eenvoudig patiëntinformatie te raadplegen.

Winnares Zorg & ICT beursactie

Onder de bezoekers van onze stand op de Zorg & ICT 2012 verlootten wij dit jaar een nieuwe iPad. Uit de vele namen kwam die van Ingrid Bron (Gelre Ziekenhuizen) als gelukkige winnares naar voren. Onze account manager Wilfred van Deurzen ging op pad om de iPad aan de blij verraste nieuwe eigenaresse te overhandigen.

Wilt u net als Ingrid kans maken op een leuke verrassing? Houd dan onze nieuwsbrief in de gaten, toekomstige acties zullen wij hierin aankondigen.

Wist u dat...

... onze Patient Entertainment oplossing draait op het Windows platform? Dit maakt de terminals eenvoudig te beheren en vergemakkelijkt de integratie van bestaande Windows applicaties in uw organisatie.

Organisatie


Met meer dan 15 jaar ervaring staan het Sales- en technisch team klaar om uw vragen te beantwoorden.
Wilfred van Deurzen, Martijn Hollemans, Anand Chotkan, Priscilla Gonçalves en Jelmer Wesemann zijn uw Sales aanspreekpunten.

tel: 0182 379 377 - fax: 0182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

Demo / Proefplaatsing
Formex Medical biedt voor veel van haar producten een demo en/of een proefplaatsing aan. Klik hier als u daar interesse in heeft.

Wilfred van Deurzen Martijn Hollemans Anand Chotkan
Priscilla Gonçalves Jelmer Wesemann


Iets interessants gelezen? Stuur deze nieuwsbrief dan door naar uw collega's!
Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Wij werken hard om elke maand een nieuwsbrief de deur uit te doen die interessant is voor onze klanten.
Heeft u tips of suggesties ter verbetering van onze nieuwsbrief? Wij horen het graag van u!