Nieuwsbrief - Juni 2014
Editie 50

De 50e Formex Medical nieuwsbrief!

 

Vandaag is er een klein feestje bij ons op de redactie: met deze mail is de 50e editie van onze nieuwsbrief een feit! Onze eerste nieuwsbrief verzonden we in maart 2010. Inmiddels, 49 edities verder, is onze nieuwsbrief een vaste waarde en is ons abonneebestand maar liefst vertwintigvoudigd. Ons team maakt de nieuwsbrief elke maand met veel plezier en het doet ons deugt dat hij telkens weer zo goed gelezen wordt. Lezers, bedankt!

Benieuwd naar evolutie van onze nieuwsbrief over de jaren? We hebben alle 50 edities beschikbaar gemaakt op onze website.

Responsive
Nieuwsbrief 50 is de eerste editie met een ‘responsive design’. Dit betekent dat de indeling van de e-mail zich automatisch aanpast aan uw schermformaat. Zo is de nieuwsbrief altijd duidelijk leesbaar: of u hem nu opent op uw PC of op uw mobieltje.

Gratis zomerpresentje!

Om onze lezers te bedanken geven wij ook dit jaar weer een zomerpresentje weg. Deze zomer hebben wij de waterfan: een handige gadget om de warme dagen door te komen. De waterfan is een handzame ventilator die ook een verfrissende waternevel kan sproeien. Het mooie weer kunnen wij helaas niet verzorgen maar met de waterfan bent u in ieder geval alvast voorbereid op een warme zomer.

Wilt u de gratis waterfan ontvangen? Stuur ons dan een e-mail met uw naam en adres.

Actievoorwaarden:

  • Alleen voor geregistreerde abonnees van onze e-mailnieuwsbrief.
  • Maximaal 1 per persoon.
  • Reageren kan tot 1 juli 2014.
  • OP = OP

Wapen je smartphone tegen bacteriën!

Recent onderzoek heeft aangetoond dat smartphones van artsen vaak bacteriën huisvesten die uit het ziekenhuis afkomstig zijn. In sommige gevallen ging het hierbij zelfs om resistente bacteriën zoals MRSA!

Wij zijn op zoek gegaan naar een methode om de aanwezigheid van deze bacteriën op mobiele telefoons terug te dringen. De uitkomst? Binnenkort vervangen wij onze beschermfolies voor een type dat niet alleen antireflectie biedt maar bovendien een antibacteriële werking heeft! Een nieuw wapen dus in de strijd tegen bacteriën.

De nieuwe folie zal niet alleen beschikbaar zijn voor smartphones maar ook voor tablets, monitoren en panel PC’s.

Samen met NORISK IT op de NNS14

Op 22 mei organiseerde de NVAM en het Antonius Ziekenhuis de 11e Noordelijke Nascholingsdag: een masterclass voor anesthesiemedewerkers en recoveryverpleegkundigen. Formex Medical was één van de sponsoren. Samen met onze noordelijke partner NORISK IT waren wij op deze dag aanwezig om de deelnemers van meer informatie te voorzien.

NORISK demonstreerde op onze stand de mogelijkheden van de Oculus Rift: met een Virtual Reality-headset op konden bezoekers ervaren hoe het is om een MRI-scan te ondergaan. Daarnaast was er veel belangstelling voor onze PDMS-hardware: de Onyx ZEUS medische panel PC, de VENUS mobiele cart computer en de CIM med ophangsystemen.

Het was voor ons een prachtig evenement met veel interessante gesprekken. Aan het einde van de dag keerden de deelnemers huiswaarts met een arsenaal aan nieuwe inzichten en een mooie Formex Medical tas.

Apple komt met Health in iOS 8 

Deze maand kondigde Apple iOS 8 aan: de nieuwe software voor iPhone en iPad komt later dit jaar beschikbaar. Een interessante vernieuwing is de toevoeging van de Health app. Deze moet structuur gaan bieden in het huidige oerwoud aan data dat wordt verzameld door fitness- en gezondheidsapps. Denk hierbij aan fitnessarmbandjes, slimme weegschalen en bloeddrukmeters. Al deze apps kunnen hun metingen straks op een centrale plaats opslaan: in de Health app. Zo komt alle gezondheidsdata in één handig overzicht. De data uit de Health app kan vervolgens weer beschikbaar worden gemaakt aan andere apps. Uiteraard alleen met toestemming van de gebruiker.

Maar hier houdt het niet op: Apple werkt samen met partners in de zorg om data uit de Health app te koppelen aan het EPD. En ze gaan hierin nog een stap verder: wanneer er sprake is van een alarmerende meting dan kan hier automatisch een arts van op de hoogte worden gesteld!

Geef bacteriën geen kans met SaniKey!

De hygiëne van onze producten is een van onze belangrijkste aandachtspunten. Logisch, want een goede hygiëne kan in de zorg levens redden. De SaniKey toetsenborden hebben 4 belangrijke eigenschappen die u helpen om het toetsenbord optimaal te reinigen en infectierisico’s te minimaliseren:

  • Te desinfecteren met alcohol
  • Volledig waterdicht
  • Vaatwasserbestendig
  • Antibacteriële werking

Meer weten? Bekijk ons filmpje op YouTube.

Wist u dat ...

... … patiënten van het Albert Schweitzer met het ziekenhuis kunnen WhatsAppen? Lees op azs.nl over de eerste ervaringen.

Organisatie

Met meer dan 15 jaar ervaring staat ons sales en technisch team klaar om uw vragen te beantwoorden.

tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl


Wilfred van Deurzen Rene Cramer Martijn Hollemans
Anand Chotkan Priscilla Gonçalves Jolieke Versluis