Nieuwsbrief - Juni 2015
Editie 62

Een fijne zomer toegewenst!

De zomer staat weer voor de deur. Dit weekend begint het seizoen officieel maar afgelopen week konden we al genieten van prachtig zomerweer. Gaat u nog op vakantie? Dan wensen wij u alvast een heerlijke tijd toe. En neemt u de auto? Let dan op: deze nieuwsbrief geven wij een leuk presentje weg dat bij een lange autoreis zeker van pas gaat komen!

Voor al die trouwe werknemers die tijdens de warme zomerdagen gewoon doorwerken zijn wij overigens gewoon beschikbaar. Het hele jaar door en met de service die u van ons gewend bent!

Gratis zomerpresentje!

Voor u, als vaste lezer van onze nieuwsbrief, begint de zomer goed. U krijgt van ons namelijk een gratis zomerpresentje! Een bedankje voor uw trouwe aandacht. Het grote aantal lezers zorgt dat wij onze nieuwsbrief elke maand weer met veel plezier en enthousiasme maken.

Wij geven deze zomer een handige USB autolader weg. Prik hem in de 12V aansluiting van uw auto en u heeft in één klap twee USB-poorten tot uw beschikking! Zo kunt u bijvoorbeeld tegelijk uw navigatieapparaat en uw telefoon opladen. Handig in het dagelijks gebruik en onmisbaar bij een lange autovakantie!

  • Geldig voor alle e-mailontvangers van deze nieuwsbrief.
  • Maximaal 1 presentje per persoon.
  • Reageren kan tot uiterlijk 1 juli 2015.
  • OP = OP!

De Roparun van Team 141

Afgelopen maand vond de Roparun plaats: een non-stop estafette van Parijs naar Rotterdam. Met dit mooie evenement wordt geld opgehaald voor de palliatieve zorg van mensen met kanker. Onder onze klanten zijn elk jaar weer geweldige vrijwilligers te vinden die zich hier met hart en ziel voor inzetten. Wij spraken met Team 141 (St. Elisabeth / TweeSteden) en vroegen hoe zij de Roparun hebben beleefd.

“Een geweldige ervaring! Natuurlijk zijn we supertrots dat we weer hebben mogen deelnemen. Maar het allerbelangrijkste: de aandacht en de opbrengst. Dankzij diverse activiteiten en sponsoring hebben we een mooi bedrag opgehaald om het leven van mensen met kanker aangenamer te maken. Wij kijken er nu al naar uit om volgend jaar, bij de 25e editie van de Roparun, opnieuw aan de start te staan!”

Mobiel werken met Mio en Ultimo Go+

Gebruikt u Ultimo al mobiel? Zo niet dan is dat misschien het overwegen waard. Met Go heeft u alle informatie uit Ultimo namelijk altijd bij de hand. Nooit meer teruglopen naar uw bureau dus om een job bij te werken of om een telefoonnummer op te zoeken.

En komt u met uw smartphone liever niet op de IC of OK? Geen probleem, Ultimo Go werkt ook perfect op onze hygiënische MioCare tablets. Deze kunnen tegen een stootje en beschikken over barcodescanner en camera. Een ideale combinatie met Ultimo Go+, waarmee u offline kunt werken, barcodes kunt scannen en foto’s kunt koppelen.

De computer in de mondhygiënepraktijk

Rianne Verhoeven is een vooruitstrevende mondhygiëniste met een eigen praktijk in Goes. Wij gingen bij haar op bezoek en kregen uitgelegd hoe zij haar werkplek volgens eigen visie heeft ingericht. Met een focus op hygiëne, werkefficiëntie en uitstraling.

Rianne werkt op twee locaties. Voor haar mobiliteit gebruikt ze een Apple MacBook. Zo neemt zij haar werkplek eenvoudig mee van de ene locatie naar de ander. Ze gebruikt haar laptop vooral om tijdens een behandeling gegevens in te voeren. Dat is een praktische oplossing maar wel één met wat haken en ogen. Als Rianne haar werk efficiënt wil kunnen uitoefenen dan is het nodig dat de laptop dicht op de behandelplek staat, binnen de zogenaamde ‘spatzone’. De laptop kan dan eenvoudig besmet raken met allerlei microben. Omdat een laptop eigenlijk niet goed schoon te houden is betekent dit een infectierisico voor de patiënt.

Lees hoe Rianne dit probleem heeft aangepakt.

NIEUW: de Onyx Scannerhouder

Gebruikt u onze Onyx in combinatie met een barcodescanner? Wij zien dit vaak, bijvoorbeeld op een COW. Toen een klant ons onlangs vroeg of de handscanner ook aan de Onyx kan worden bevestigt zijn we meteen aan het ontwerpen geslagen. Het resultaat is een handige, ruimtebesparende scannerhouder.

Onze houder is te bevestigen aan de achterzijde van de Onyx. Omdat de arm in lengte verstelbaar is past hij op elk model Onyx. En heeft u een ander merk monitor of panel? De kans is groot dat onze scannerhouder daar net zo goed op past, wij hanteren namelijk gewoon de VESA-standaard. Vraag het even bij ons na of probeer het gewoon zelf uit!

Wist u dat ...

... … de stralingsdosis van een CT scan met 25 tot 80 procent kan worden verlaagd, zonder kwaliteitsverlies? Dit stelt arts-onderzoeker Martin Willemink van het UMC Utrecht.

Organisatie

Met meer dan 15 jaar ervaring staat ons sales en technisch team klaar om uw vragen te beantwoorden.

tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Rene Cramer Martijn Hollemans
Anand Chotkan Priscilla Gonçalves Jolieke Versluis