Nieuwsbrief - Juni 2016
Editie 74

De nieuwe Onyx Zeus is hier!

Het voelt als een eeuwigheid geleden dat computers op de OK nog dikke, trage kasten waren met een stofzuigende ventilator. De markt is in recordtempo veranderd, vooral door het voortdurende streven naar de beste patiëntveiligheid. Met onze Onyx Zeus als aanjager. De Zeus heeft veranderd hoe we naar medische PC's kijken. Welke eisen we stellen aan veiligheid, ontwerp en prestaties. Dat schept hoge verwachtingen voor zijn opvolger. En die gaan we waarmaken. Per direct, want de nieuwe Zeus is hier!

De nieuwe Zeus is alles wat de oude Zeus een succes maakte. En meer. Hij is nóg hygiënischer, nóg krachtiger en nóg flexibeler Dit vertaalt zich in o.a. een volledig afgedichte behuizing, een razendsnelle Intel Skylake processor en twee PCIe-sloten met tal van uitbreidingsopties. Met de nieuwe Zeus modellen zetten we dus opnieuw de standaard.

NIEUW: het SaniKey Flex toetsenbord

Onze SaniKey toetsenborden zijn ontworpen voor wie bacteriën echt geen enkele kans wil geven. Ze zijn perfect voor gespecialiseerde clean rooms als operatiekamers en laboratoria. Maar eerlijk is eerlijk, daar is de prijs ook naar. En wat als u géén chirurg of wetenschapper bent? Dan is hygiënisch werken natuurlijk ook belangrijk. Daarom maken we met ons nieuwe model een hygiënisch toetsenbord voor iedereen betaalbaar.

De SaniKey Flex is een afwasbaar toetsenbord voor al die plekken waar hygiëne niet levensreddend is, maar wel gewoon belangrijk. Het toetsenbord is eenvoudig schoon te maken en biedt geen plek aan kruimels en etensresten. En dan is het ook nog eens antibacterieel, zoals u van onze toetsenborden gewend bent!

NIEUW: Medigear, voor de algemene zorgwerkplek

De Onyx Zeus is dé computer voor medische ruimtes. Maar er zijn ook genoeg zorgwerkplekken waar een medische PC te veel van het goede is. Terwijl een kantoor PC weer geen rekening houdt met de wensen van de zorg. Daarom werken we nu ook samen met Medigear. Zij stemmen het ontwerp van hun all-in-one's en monitoren exact af op de zorgbehoefte.

Het zijn betaalbare apparaten met een professionele uitstraling, specifiek ontworpen voor al die minder kritische zorgtoepassingen. Maar wél met oog voor wat in de zorg belangrijk is. Zo zijn ze hygiënisch wit en hebben ze een volledig plat ontwerp. Daardoor zijn ze uitstekend schoon te maken en te desinfecteren. En als u het wilt dan leveren we ze met antibacteriële schermfolie of een medical grade adapter.

De Digitale Stethoscoop: een revolutie dankzij Big Data

Gebruikt u nog een klassieke stethoscoop voor auscultatie? Prima natuurlijk. Maar met onze digitale stethoscoop kunt u zoveel meer. Geluid versterken bijvoorbeeld, en opnames maken. Of rapporten printen, compleet met grafische weergaves. Maar het wordt nog mooier met Big Data. Door talloze geanonimiseerde opnames van patiënten te analysen kan de digitale stethoscoop het straks zelf aangeven wanneer hij een afwijking herkent! Zo verandert een medisch hulpmiddel in een volwaardige assistent.

Bent u benieuwd hoe u met de digitale stethoscoop nog betere diagnoses stelt? Wij hebben een mooie demokit en komen u graag een demonstratie geven. Gratis.

SaniFilm: bescherming tegen bacteriën en meer!

Onze SaniFilm schermfolie is vooral bedoeld voor al die mooie touchscreen apparaten. Want waar we met onze vingers aanzitten daar vind je onvermijdelijk bacteriën. SaniFilm beschikt over nanotechnologie die bacteriën doodt zodra ze met de folie in contact komen. En is ook nog eens te desinfecteren. Hygiënisch en daarom erg populair in ziekenhuizen.

Maar SaniFilm beschermd niet alleen tegen gevaarlijke ziektemakers. Het is ook een uitstekende bescherming tegen beschadigingen. En dat is prettig, want een kras op een scherm is zo gemaakt en reparatie is duur. Je kunt na een ongelukje toch maar beter een folie vervangen dan een compleet scherm! 

Werken aan Smart Technology

Eerder deze maand waren wij weer bij het ID College Gouda om te brainstormen met het CIV (Centrum voor Innovatief Vakmanschap). In september gaat hun nieuwe opleiding Smart Technology van start en wij zijn blij dat wij vanuit een zorgperspectief hebben mogen bijdragen aan de invulling.

Op de avond kregen we ook de gelegenheid om te speeddaten met studenten. Zo konden we de jongens en meiden al vast een beetje warm maken voor de opleiding. En voor zorginnovatie in het bijzonder, natuurlijk. Als deze toekomstige studenten Smart Technology straks een mooi stagebedrijf zoeken dan zijn ze bij ons van harte welkom!

Wist u dat ...

... 'smaakpolitieman' Rob Geus in zijn nieuwe programma ook ziekenhuizen onder de loep neemt? In de eerste aflevering beoordeelt Rob op kenmerkend kritische wijze de hygiëne in een ziekenhuis. Een kleine spoiler: hij wordt er niet vrolijk van.

Organisatie

tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Rene Cramer Petro Zwartbol Anand Chotkan