Nieuwsbrief - Juni 2020
Editie 115

Eindelijk, zomervakantie!

De zomer is officieel van start en daar waren we wel aan toe! Het waren hectische maanden en we kijken er ontzettend naar uit om even lekker te ontspannen in het zonnetje. En al zijn de bestemmingen dit keer wat minder exotisch, het is wel erg fijn dat we toch nog op vakantie kunnen!

Of jij nog op vakantie gaat of niet, we wensen je sowieso een heerlijke zomer toe. Wij gaan er (zoals elk jaar) met onze nieuwsbrief even tussenuit. Even het hoofd leegmaken en de coronastress vergeten. In september zijn we terug met een opgeladen batterij en een vakantietas vol frisse ideeën. We blijven met ons bedrijf trouwens wel gewoon de hele zomer open. Als je ons nodig hebt dan kun je dus gewoon op ons rekenen!

Dementie en robots, een logische combinatie?

Het onderzoekswerk dat we doen is voor de buitenwereld onzichtbaar. Tijd daarom voor een kijkje in de keuken. Wat doen onze mensen achter de schermen? Demi, bijvoorbeeld? De afgelopen 5 maanden heeft Demi voor haar afstudeerproject marktonderzoek gedaan naar de inzet van sociale robots bij mensen met dementie. In Nederland hebben momenteel circa 280.000 mensen dementie en de verwachting is dat deze groep in de komende 20 jaar zal verdubbelen! Omdat het om zo’n grote groep gaat en er nog geen effectief geneesmiddel is vinden we het belangrijk om te kijken wat we voor deze mensen kunnen betekenen.

Demi heeft in haar onderzoek de behoeften van ouderen met dementie in een verpleeghuis onderzocht. Daarnaast heeft ze interviews afgenomen met ervaringsexperts op het gebied van dementie en technologie. Het resultaat is een berg nieuwe kennis en inzichten over de complexiteit van de ziekte en over hoe technologie een positieve rol kan spelen. Kortom, we kunnen flink aan de slag met onze robot. Ook daar zal Demi een grote rol in spelen want we zijn blij om te kunnen melden dat ze ons R&D-team permanent komt versterken!

Neop. De nieuwe carts van Praticima.

Met Praticima hebben we voor bijna elke zorgtoepassing wel een karretje. Voor de transport en opslag van medicijnen bijvoorbeeld. Maar ook voor hele specifieke zorgtaken, zoals het maken gipsverbanden of het verlenen van mondzorg. Voorheen hadden deze carts namen als Modulo en Evolys. Alle carts zijn echter vernieuwd en hebben een nieuwe naam gekregen. Neop.

De Neop carts zijn vanaf de basis opnieuw ontworpen. Het nieuwe ontwerp is hygiënischer en de materialen zijn robuuster. Er is een nieuw slotsysteem (voor code of pasje) en een nieuw railsysteem dat compatibel is met de bakken van eerdere modellen. Veel modellen zijn te voorzien van een gemotoriseerd hulpwiel (EasyMoove). Maar dé grote kracht van Neop? Dat is de flexibiliteit. Vertel ons hoe je werkt wij bouwen de kar die daar naadloos op aansluit.

Ons serviceportaal is vernieuwd

We hebben deze week een update uitgerold van ons serviceportaal. Het gaat om een berg kleine verbeteringen die het werken met ons platform weer net iets prettiger maken. Die gaan we hier niet allemaal benoemen, maar de belangrijkste wijziging willen we wel even uitlichten.

Vanaf nu heeft elke RMA-melding zijn eigen overzichtspagina. Dat is nuttig, want op deze pagina kunnen we je veel meer informatie over je storingsmelding geven. De nieuwe RMA-overzichtspagina is niet moeilijk te vinden. Je kunt doorklikken vanuit het RMA-overzicht, maar om het lekker eenvoudig te maken voegen we ook een link naar de pagina toe bij elke e-mail die we je over je RMA sturen. Zo heb je met één klik de meest actuele informatie bij de hand!

De bal gaat weer rollen in De Kuip

Als Feyenoordfans zijn we wel wat gewend, maar wat was het weer een knotsgek seizoen voor ons cluppie uit Rotterdam. Een dramatische seizoenstart werd opgevolgd door een bijzondere comeback en nét toen we stiekem begonnen te dromen over de schaal en de beker werd het seizoen abrupt beëindigd door het coronavirus. Lekker dan.

Wat rest is uitkijken naar het moment dat de bal weer gaat rollen. Dat is in augustus en onze seizoenkaarten liggen alvast klaar. Die stoeltjes delen we graag weer met jullie, onze nieuwsbrieflezers. Stuur ons daarom even een berichtje als je het leuk vindt om een keer met ons mee te gaan. Iedereen komt in aanmerking en je mag een introducé meenemen. We vinden het gezellig, al kunnen we even geen beloftes doen. We hebben namelijk nog geen idee wanneer er weer supporters in De Kuip welkom zijn!

Help jij ons met onze nieuwe website?

Heb jij onze korte website-enquête al ingevuld? Zo ja, dan namens Demi en Dion ontzettend bedankt! Met jouw feedback gaan we aan de slag om een mooie, nieuwe website te bouwen. Als je er geen tijd voor of geen zin in had dan begrijpen we dat natuurlijk ook, maar we zouden het wel heel fijn vinden als je alsnog je mening geeft. Het duurt maar even en je helpt ons er enorm mee. Je feedback is voor ons heel nuttig en daarom verloten we als bedankje na de zomer een bol.com kadobon onder iedereen die kort de tijd voor ons heeft genomen. Bedankt daarvoor!

De zorg in het nieuws

Het Nederlandse verlichtingsbedrijf Signify meldt dat hun UV-C lampen effectief zijn gebleken bij het uitschakelen van het coronavirus. Dit is onderzocht door wetenschappers van een Amerikaans onderzoekscentrum voor infectieziektes.

Bron: nationalezorggids.nl

Organisatie

adres: Westbaan 350 B21, 2841MR Moordrecht
tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Vinod Bandhoe Jacky Heijnis
Simone Kuijvenhoven Bob Hopmans Ronald Brautigam