Nieuwsbrief - Maart 2019
Editie 102

Een dubbeldikke Zorg & ICT special!

In de aanloop naar de Zorg & ICT brengen wij u alvast een beetje in de stemming met een extra lange nieuwsbrief die volledig in het teken van de beurs staat. In deze Zorg & ICT Special komen de bijzonderste dingen voorbij die u straks bij ons op de stand kunt bewonderen. Dat zijn er best veel, dus pak er een kop koffie bij en ga eens lekker zitten voor deze dubbeldikke nieuwsbrief!

Het is voor ons al weer de 11e deelname aan de beurs en we hebben ook dit jaar weer een prachtige stand. Dat verwachten we tenminste, want we hebben er alleen nog op rondgelopen in Virtual Reality. Of het eindresultaat in de echte wereld net zo mooi wordt is ook voor ons even spannend! We hebben flink wat ruimte en daarom vindt u bij ons niet alleen de bekende producten (zoals medische computers, carts, toetsenborden en muizen) maar ook allerlei spannende innovaties. In deze nieuwsbrief laten we er alvast een paar voorbij komen.

U vindt ons in hal 11 op stand D011. Zien we u over een week?

Maak kennis met een nieuw VRiendje

Niemand ligt voor zijn lol in een ziekenhuisbed. Een beetje staren naar het plafond terwijl je weet dat buiten de muren van je kamer het bruisende leven aan je voorbij trekt? Nee, bedankt! In bed liggen is dan misschien nodig, verveling of eenzaamheid zeker niet. Daar hebben we iets heel moois tegen. Zet onze VR-bril op en VRiendje brengt je in een wip waar je het liefst wilt zijn. In de klas, thuis bij je familie, tussen de pinguïns in de dierentuin of op dat ene leuke feestje dat je voor geen goud wilt missen.

Hoe werkt dat? VRiendje is een mobiel knaapje met een 360 graden camera, microfoons, speakers en een verbinding met het Internet. Hij is je ogen en oren op plekken waar je zelf niet kunt komen. Zodra je de Virtual Reality-bril opzet dan zie je alles wat VRiendje ziet. Je kunt real-time meekijken en gesprekken voeren. Dankzij VRiendje kun je dus echt even helemaal ergens anders zijn! Nieuwsgierig? Kom dan op onze stand zelf even door VRiendjes ogen kijken.

Dot Pad: De eerste echte brailletablet

We hebben iets nieuws! Van de uitvinders van de Dot Watch (de braille smartwatch voor slechtzienden) is er nu ook de Dot Pad: een stijlvolle braille tablet. Op onze stand op de Zorg & ICT zal de Dot Pad officieel gelanceerd worden.

Wie braille kan lezen is waarschijnlijk wel bekend met de brailleleesregel. Deze dingen worden vaak gebruikt als een uitbreiding op het toetsenbord. Een handig hulpmiddel hoor, maar vergeleken met de Dot Pad is zo’n leesregel wel een klein beetje saai en ouderwets. De Dot Pad kan namelijk zoveel meer! Het is een standalone, mobiel apparaat met een ruime opslag voor allerlei leesvoer. Het grote, gelaagde brailleoppervlak is niet alleen geschikt voor het lezen van tekst maar ook voor de weergave van afbeeldingen en grafieken. Niet alleen perfect voor e-books dus, maar ook voor meer grafisch materiaal als internetpagina’s, tijdschriften, stripverhalen en presentaties. Een hele nieuwe brailleleeservaring! Kom vooral even langs op onze stand om de Dot Pad eens te betasten.

Ontmoet onze mechanische alleskunner

Er zijn al verschillende robots te gast geweest op onze stand. Ze zijn er echt een beetje bij gaan horen. In het begin konden ze nog weinig. Het was voor ons vooral goede leerstof en een opmaat naar het serieuze werk. Want robots gaan de komende jaren de stap maken van leuke gadgets naar serieuze hulpmiddelen, daar zijn we van overtuigd. Ze worden in een razend tempo slimmer, handiger en interactiever.

Onze nieuwste robot is daar een voorbeeld van. Die kan behoorlijk wat. Gezichten en stemmen herkennen bijvoorbeeld en hier op reageren. Of informatie geven over allerlei onderwerpen. Hij kan zelfs zijn omgeving in kaart brengen en zelfstandig navigeren! Hoe nuttig hij kan zijn wordt eigenlijk alleen beperkt door de grenzen van onze creativiteit. Nou ja, en door de vaardigheden van onze programmeurs. En goed, ook door de wifi-kwaliteit op de beurs. Hoe dan ook, kom onze nieuwe (bijna)alleskunner vooral even een handje geven. Misschien kunt u ons dan meteen helpen om een goede naam voor hem te verzinnen!

Haal met CIM alles uit uw beperkte ruimte

De ophangsystemen van CIMmed zijn ideaal op plekken waar de ruimte schaars is. Met een enkele handbeweging duw je de PC aan de kant of trek je hem naar je toe. Toch bedachten ze in München dat het nog efficiënter kan. Want het montagesysteem bood ruimte aan PC en toetsenbord, maar ook niets meer dan dat. Waar laat je bijvoorbeeld je spullen als je je handen vol hebt? Het CIM-systeem is daarom nu ook verkrijgbaar met een extra werkblad boven het toetsenbord. Zo benutten we die beperkte ruimte nog optimaler!

Het nieuwe systeem is bij ons op de stand te bewonderen. En terzijde, wist u dat we in 7 jaar samenwerking met CIMmed geen enkele storingsmelding hebben gehad? Dat is nog eens wat we noemen Duitse degelijkheid!

Nooit meer tandprotheses schrobben!

Als u werkt in de ouderenzorg dan komt u vast veel mensen met een kunstgebit tegen. Fijne dingen voor wie zijn eten wil blijven kauwen, maar ze moeten wel dagelijks worden schoongemaakt. En laten we eerlijk zijn, het schrobben van die vieze protheses doet niemand voor zijn lol! Hoeft ook niet, want wij hebben daarvoor een handig apparaat. De C2S Pro bespaart u tijd en een vervelend werkje. Stop de prothese in de machine, druk op de knop en twee minuten later is het kunstgebit weer stralend schoon. Zo simpel kan het zijn. Op de Zorg & ICT demonstreren we hoe dit apparaatje werkt, dus kom vooral een kijkje nemen!

Meer controle over uw verblijf met CareConnect

Ons patiëntplatform CareConnect kan een hoop, maar eigenlijk alles met één doel: het verblijf van de cliënt zo aangenaam mogelijk maken. In het verleden deden we dat vooral door middel van entertainment. De hele dag op bed liggen gaat ten slotte vervelen. Toch is dat minder belangrijk geworden, want dankzij de smartphone hebben we allemaal voldoende afleiding in onze broekzak. Om deze reden is de focus van CareConnect de laatste tijd flink verschoven.

U kunt met CareConnect nog altijd spelletjes doen of filmpjes bekijken, maar het is steeds meer een tool om de cliënt de regie over zijn verblijf te geven. Zo kunt u er bijvoorbeeld de lampen, ramen en vitrage in de kamer mee bedienen. Of maaltijden te bestellen en naar eigen wens aanpassen. Dat kan allemaal via een vaste terminal aan het bed, maar net zo makkelijk via een smartphone of tablet. Op onze beursstand geven we u graag een demonstratie van het vernieuwde CareConnect!

In het theater: Digitaliseren met Zorgpartners

Wij kunnen enthousiast vertellen over onze producten, maar het is zeker zo leuk om een verhaal uit de praktijk te horen. Daarom hebben we ook dit jaar weer een theatersessie. Sprekers Irene Feenstra en Marianne Timmerman van Zorgpartners Midden-Holland vertellen hoe hun zorginstelling de digitaliseringsslag heeft gemaakt zonder het menselijke aspect uit het oog te verliezen. ‘Warme ouderenzorg met koude techniek’ is het verhaal van de samenwerking tussen ons, Zorgpartners Midden-Holland en Cormel IT. De boodschap is dat automatisering de zorg enorm veel kan brengen, maar dat succesvol innoveren alleen kan zolang de zorg en de beleving van de cliënt centraal blijven staan.

Bent u benieuwd naar het verhaal van Irene en Marianne? Schrijf u dan snel in, want hun theatersessies zijn al bijna volgeboekt!

Welke muis past u als gegoten?

Een computermuis is geen maatwerk, maar we houden er wel rekening mee dat niet iedereen even grote handen heeft. We hebben daarom hygiënische muizen in verschillende maten, zodat er voor iedereen wel eentje te vinden is die prettig in de hand ligt. Zo hebben we onze nieuwste medische muis (de Optical Mouse Slim) op basis van gebruikersfeedback een maatje kleiner gemaakt. Zoveel mensen, zoveel voorkeuren toch? Probeer ze dus vooral allemaal uit voordat u een keuze maakt. De beurs is daarvoor een prima gelegenheid, want daar hebben we al onze toetsenborden en muizen op een rijtje staan. Dat maakt het gemakkelijk vergelijken!

Win een jaar lang stroopwafels!

Als u onze stand niet direct kunt vinden dan kunt u altijd nog afgaan op de zoete geur van verse stroopwafels. We hebben namelijk een echte bakker uitgenodigd die de bekende lekkernij uit onze thuisstad op de stand bereidt. Verser kunt u ze niet krijgen, dus kom er vooral eentje halen!

Voor wie van stroopwafels geen genoeg kan krijgen hebben we bovendien een leuke beursactie. Kans op een jaar lang gratis stroopwafels! Op elk stroopwafelzakje zit een QR-code. Scan deze code, vul het webformulier in en afwachten maar. Na de beurs trekken wij onder de deelnemers 11 winnaars uit een hoge hoed die van ons een jaar lang elke maand een pak lekkere verse stroopwafels opgestuurd krijgen. Dat wordt smullen!

Organisatie

Met meer dan 20 jaar ervaring staat ons sales en technisch team klaar om uw vragen te beantwoorden.

tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Vinod Bandhoe Jacky Heijnis
John van der Horst Bob Hopmans