Nieuwsbrief - Mei 2019
Editie 104

Met paaseitjes door de gangen van het WKZ

De zorg staat dicht bij ons allemaal en is bij uitstek de plek waar kleine dingen van grote betekenis kunnen zijn. Dat is waarom we af en toe iets organiseren waarbij een glimlach voor ons al beloning genoeg is. Was je vorige maand in het Wilhelmina Kinderziekenhuis? Dan zou het zomaar kunnen dat je onze Simone daar in een paashaaspak door de gangen hebt zien huppelen. Begeleid door een voedingsdeskundige van het ziekenhuis deelde ze paaseitjes uit aan kinderen, ouders en personeel. Superleuk om al die blije gezichten te zien!

Het paashaaspak kan weer voor een jaar in de kast, maar gelukkig zijn we niet gebonden aan die ene feestdag om leuke dingen te doen. Wil jij ook iets speciaals doen in je organisatie? Vertel het ons, misschien kunnen we je idee dan samen tot leven brengen!

Bekijk VRiendje in actie

Ben je gebonden aan huis of bed? Met VRiendje kun je alsnog overal bij zijn. Live, in Virtual Reality. Dat klinkt al best mooi, maar het gaat pas écht leven zodra je ziet wat het met mensen doet. Daar hebben we een filmpje voor. Toen VRiendje nog in de kinderschoenen stond gingen radiomakers Mattie & Wietze al met het ventje op pad. In het WKZ lieten ze de 15-jarige Mika twee bijzondere momenten delen met zijn familie. Met de VR-bril op kon Mika zien hoe zijn vader thuis een prachtige mancave had gebouwd. Later waande hij zich met zijn gezin aan tafel in een restaurant vol gezelligheid en live muziek.

VRiendje is een perfect voorbeeld van de kracht van Virtual Reality. Het neemt elke barrière weg om midden in het leven staan en dierbare momenten te beleven. En Mika is maar één voorbeeld. Hoe zou jij VRiendje inzetten?

Zuiderburen, opgelet!

In België voelen we ons steeds meer thuis. Niet alleen vanwege het goede bier en het lekkere eten. We zijn er ook steeds vaker voor werk te vinden. Morgen bijvoorbeeld, dan staan we op het Colloquium ICT & Gezondheidszorg. Een dag vol interessante presentaties over trends in de Belgische zorg. Een mooie kans om onze buren eens te spreken over de ontwikkelingen aan de andere kant van de grens. Bezoekt u deze dag ook? Zoek ons dan vooral even op. Vinod, Shakti, Sabrina en Bob vinden het leuk om u te ontmoeten en vertellen graag over de projecten die we al in België doen!

Uitgelicht: de Sanikey NoProfile

Een medisch toetsenbord uitkiezen lijkt simpel maar is stiekem best wel lastig. De optimale balans tussen prettig typen en optimale hygiëne ligt voor iedereen namelijk net even ergens anders. Vandaar ook dat we zoveel te kiezen hebben.

Wil jij als het gaat om hygiëne geen enkele concessie doen? Dan is de Sanikey NoProfile iets voor jou. Dat toetsenbord is volledig vlak, zonder listige randjes waar bacteriën zich kunnen verschuilen. Desinfecteren wordt echt een makkie. Oh, en die balans zijn we in het ontwerp trouwens niet vergeten. Wie het fijn vindt kan de ‘haptische feedback’ aanzetten, een lichte trilling bij elke toetsaanslag. Probeer het eens uit!

Robin, bedankt!

Zondag namen Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie afscheid in de Kuip. Daar waren we als trouwe bezoekers natuurlijk bij, maar over die wedstrijd gaan we het lekker niet hebben. Dat was er weer eentje om snel te vergeten. Toch was er vóór de wedstrijd een leuk moment dat we even willen delen. Jamal van der Wagt (één van onze gasten) mocht meedoen aan een kleine quiz onder leiding van Ben Wijnstekers. Hij toonde zich een echte fan en won daarmee een gesigneerde aanvoerdersband van Robin van Persie! Sowieso al bijzonder, maar zeker op de dag van zijn afscheid. Wat er later die middag ook op het veld gebeurde, Jamal’s dag kon al niet meer stuk!

Komend seizoen nemen we weer met frisse moed plaats op de tribune. Wil je een keer met ons mee? Stuur ons dan even een berichtje. Wie weet nodigen wij je uit!

De zorg in het nieuws

De Provincie Limburg, het Maastricht UMC+ en de Universiteit Maastricht (UM) investeren gezamenlijk 20 miljoen euro in een nieuw onderzoeksinstituut dat een adequate infrastructuur moet creëren voor het verzamelen, opslaan en bewerken van big data in de gezondheidszorg.

Bron: nationalezorggids.nl

Organisatie

Met meer dan 20 jaar ervaring staat ons sales en technisch team klaar om je vragen te beantwoorden.

tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Vinod Bandhoe Jacky Heijnis
John van der Horst Bob Hopmans