Nieuwsbrief - Mei 2020
Editie 114

Langzaam uit de lockdown

Wat een tijd hebben we achter de rug! Of eigenlijk zitten we er nog steeds in. Met kleine stapjes komen we uit onze intelligente lockdown. We mogen weer dingen doen, maar heel voorzichtig. Het virus mag natuurlijk niet teveel ruimte krijgen! Gelukkig bevinden we ons in een positieve trend. Het aantal coronagevallen daalt (evenals de bezetting op de IC's) en er zijn weer voldoende mondkapjes beschikbaar. Het is fijn dat de grootste druk eraf is, maar we weten ook hoe onvoorspelbaar een virus kan zijn. Voorlopig houden we daarom een extra grote voorraad van beschermende middelen aan. Zo kunnen we garanderen dat jij veilig kunt blijven werken.

Met de nieuwe ruimte die het RIVM ons geeft kunnen we weer bij je op bezoek komen. Dat is fijn, zo komen we weer een beetje uit onze coronabubbel. Voordat we langskomen stemmen we graag met je af hoe we dit bezoek precies gaan vormgeven. We vinden het leuk om je weer te zien, maar alleen als het veilig en verantwoord is!

Stroopwafels voor de verpleegzorg

Wist je dat het 12 mei de dag van de verpleging was? Dat konden we, zeker in deze tijd, natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Speciaal voor alle medewerkers van Zorgpartners Midden-Holland hadden we daarom een kleine verrassing voorbereid. Een pakje lekkere Goudse stroopwafels met een persoonlijk bedankje voor hun onmisbare werk. Elma en Ronald gingen dinsdag op pad om bijna 4000 stroopwafels te verdelen over 15 locaties. Daarna zijn we nog even bij het Groene Hart Ziekenhuis langsgeweest, want daar hadden ze ook wel iets lekkers voor bij de koffie verdiend. En nu maar hopen dat ze goed gesmaakt hebben!

Warmtecamera's in de strijd tegen corona

In de zoektocht naar een nieuw normaal zoeken we ook naar manieren om het coronavirus buiten de deur te houden, ver weg van onze ouderen en kwetsbaren. Daarbij is geen methode waterdicht, maar door te combineren kun je een heel eind komen. Een belangrijke indicator voor besmetting is een verhoogde lichaamstemperatuur. Het zorgpersoneel test zichzelf daarom regelmatig op koorts. Het zegt natuurlijk niet alles, maar is wel een snelle, effectieve controle.

Jezelf testen is goed te doen, maar hoe doe je dat met alle externen en bezoekers die je over de vloer krijgt? Het wordt een hele klus om die allemaal te controleren. Daar hebben we iets voor. Een warmtecamera die de mensen met koorts er zo tussenuit pikt. Het personeel kan dan direct worden gealarmeerd. En als we het systeem koppelen aan een toegangssysteem dan kunnen we ook nog zorgen dat de deuren voor koortsige mensen niet automatisch opengaan. Wel zo veilig!

Desinfecteren met uvc-licht?

De ozonlaag beschermt ons tegen het uvc-licht van de zon. Gelukkig maar, want dat licht is behoorlijk schadelijk! Maar wat nu als we die uvc-straling opwekken met kunstlicht? Dan wordt die schadelijke eigenschap ineens heel interessant. Als je het kunt controleren dan kun je het namelijk gericht inzetten om virussen en bacteriën te doden. Wist je bijvoorbeeld dat uvc-licht gebruikt wordt voor desinfectie in waterzuiveringsinstallaties?

Dankzij de ontwikkelingen in LED-technologie zien we uvc-lampen steeds vaker terug in compacte, betaalbare apparaten. Dat is interessant, want de meest gebruikte desinfectiemethodes (alcohol en extreme verhitting) zijn niet zo geschikt voor kwetsbare elektronica (zoals je mobieltje). Uvc-licht zou dus best eens een nuttige aanvulling kunnen zijn op de bestaande desinfectietoolkit. Om dat vast te stellen zijn we druk aan het testen met verschillende uvc-oplossingen. Vind jij het leuk om ons hierbij te helpen? Laat het ons even weten. Een paar extra handen is zeker welkom!

Help ons onze website verbeteren

Onze website is er voor jou om snel en eenvoudig de informatie te vinden die je zoekt. Maar heel eerlijk? We vinden dat dat wel een stukje beter kan. Met ons team zijn we daarom hard aan het nadenken over hoe we onze website zo kunnen verbeteren dat jij er blij van wordt. Daarvoor hebben we veel idee├źn, maar veel belangrijker vinden we wat jij er van vindt. We bouwen die website tenslotte niet voor onszelf!

Demi en Dion hebben een korte vragenlijst gemaakt waarin jij kunt aangeven wat je van onze website vindt en wat je graag anders zou willen zien. Wil je hen gelukkig maken? Vul deze dan even in. Het duurt maar een paar minuten en je kunt er een bol.com kadobon mee winnen. Hoe dan ook help je jezelf, want met je feedback bouwen we voor jou een betere website. Alvast bedankt!

Ronald stelt zich voor

Mijn naam is Ronald Brautigam en ik ben sinds 1 april bij Formex Medical werkzaam als Senior Accountmanager. Ik heb mijn hele werkzame leven in Sales gewerkt, gewoon omdat ik dat het leukste beroep van de wereld vind. Het persoonlijke contact met klanten, de uitdaging om voor hen de beste oplossing te vinden, de dynamiek van het verkoopproces en de uiteindelijke kick van het binnenhalen van de opdracht werken voor mij nog steeds verslavend.

In mijn vrije tijd ben ik al ruim 40 jaar gitarist in de symfonische rockband PBII. Samen met mijn muzikale vrienden schrijf, componeer en arrangeer ik onze nummers, met als resultaat een aantal mooie albums. Onze laatste tour 'Save the Earth' (2018-2019) is te zien geweest in 22 theaters!

De zorg in het nieuws

Zes op de tien medewerkers in verpleeghuizen en de thuiszorg werkt nog steeds zonder beschermingsmiddelen. Dat blijkt uit een steekproef van FNV Zorg & Welzijn onder 1357 zorgverleners. 

Bron: ad.nl

Organisatie

adres: Westbaan 350 B21, 2841MR Moordrecht
tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Vinod Bandhoe Jacky Heijnis
Simone Kuijvenhoven Bob Hopmans Ronald Brautigam