Nieuwsbrief - November 2017
Editie 88

Het UMC Utrecht kiest voor de carts van Humanscale!

Komt u regelmatig bij het UMC Utrecht over de vloer? Dan is er een kans dat u verpleegkundigen heeft zien lopen met een gloednieuwe COW en grote glimlach op het gezicht. Onze Humanscale carts zijn onlangs namelijk uitverkozen tot de nieuwe standaard in het ziekenhuis en de eerste groep gebruikers is er al gelukkig mee gemaakt.

Natuurlijk zijn ze bij het UMCU niet over één nacht ijs gegaan. Verschillende carts zijn door gebruikers, beheerders en deskundigen ergonomie en infectiepreventie kritisch beoordeeld. Samen hebben ze per COW een rapport opgemaakt met een score voor onder andere gebruikersgemak, ergonomie, hygiëne en flexibiliteit. We zijn best trots dat de T7 daarbij als beste uit de bus is gekomen!

De grootste kracht van de Humanscale T7 is dat deze volledig vanuit een ergonomische gedachte is ontworpen. Tot in het kleinste onderdeel is nagedacht over de invloed op het comfort van de gebruiker. Daarnaast is de COW enorm flexibel. Door het modulaire ontwerp is elke cart eenvoudig om te bouwen. Van een laptopcart naar een LCD-cart bijvoorbeeld. Of naar een medicijnkar, met het geavanceerde MedLink-systeem. Probeer het zelf vooral eens uit!

Stroopwafels voor team Rivas Roparun

Voor hun deelname aan de Roparun in 2018 hebben wij aan team Rivas Roparun onlangs échte Goudse stroopwafels gedoneerd. Het team heeft de koeken verkocht met een opbrengst van € 670,-. Met de estafetteloop van ruim 500 kilometer van Parijs naar de Coolsingel in Rotterdam hoopt het team een mooi bedrag in te zamelen voor mensen met kanker.

Tijdens een groot Rivas-evenement in de binnenstad van Gorinchem verkochten vier teamleden de stroopwafels aan bezoekers. “Helaas werkte het weer niet mee”, vertelt teamcaptain Inge Bertels. “De regen kwam met bakken uit de lucht waardoor er toch minder bezoekers kwamen. We zijn daarom de straat opgegaan en hebben mensen aangesproken.” Helaas kregen de teamleden niet alle stroopwafels verkocht, maar ’s maandags kochten collega’s graag de laatste stroopwafel. “Dat ging heel snel! Ze vielen in de smaak, want we krijgen regelmatig de vraag wanneer we weer van die lekkere stroopwafels hebben.”

Meer weten over team Rivas Roparun?

EIZO: de juiste tools voor teleradiologie

In de radiologenkamer kan het best gezellig zijn, maar het is voor een radioloog tegenwoordig niet per se meer nodig om in het ziekenhuis aanwezig te zijn. Geef hem de juiste apparatuur en hij kan ook vanuit huis of een eigen praktijk een diagnose stellen. Dit zien we steeds vaker. Logisch ook, want er valt flink wat (tijd)winst mee te behalen.

Maar welke apparatuur kun je het beste kiezen voor zo’n telewerkplek? De beeldkwaliteit moet goed zijn, dat spreekt voor zich. Maar bij een werkplek op afstand is het ook belangrijk dat de radioloog geen assistentie nodig heeft. Hij moet bijvoorbeeld zelf in staat zijn om constantheidstesten uit te voeren. Dat kan, maar dan moet de monitor wel beschikken over de juiste sensoren en gebruiksvriendelijke software. Wij hebben EIZO gevraagd welke monitoren het best in dit plaatje passen. Specifiek voor teleradiologie adviseren zij de modellen RX250 (2MP, kleur) en MX315W (8MP, kleur). Combineer deze schermen met de RadiCS software en uw radioloog heeft alle tools in handen om zelf de kwaliteit van zijn (of haar) werkstation te bewaken.

MEDICA Tour: Tim’s dag in Düsseldorf

Vorige week woensdag was de dag van de MEDICA-Tour, onze busreis naar de grootste zorgbeurs van Europa. Onze collega Tim was er dit jaar voor het eerst bij. Voor de redactie aanleiding om hem eens te vragen hoe hij deze dag heeft beleefd.

“Het was een hele ervaring. Ontzettend leuk maar ook best vermoeiend. Voor mij begon het eigenlijk al een dag eerder met alle voorbereidingen voor de reis, boodschappen doen en zo. Op woensdag was het vroeg mijn bed uit. Het eerste deel van de reis was het nog relatief rustig in de bus, maar bij de tussenstop in Eindhoven stroomde de bus vol met mensen en gezelligheid.”

“Op de beurs zelf heb ik vooral onze partners bezocht. We werden daar goed ontvangen met onder andere broodjes, hapjes en drankjes. Bij CIMmed kregen we zelfs champagne geserveerd vanwege hun 10-jarig bestaan! Eigenlijk heb ik daarnaast alleen in de ICT-gerelateerde hallen rondgekeken. De MEDICA is vrij overweldigend, veel te groot om in een paar uur te zien. Voor een enkel product is er soms al een enorme keus. Alleen al met verschillende bedden kunnen ze daar bijvoorbeeld al een hele hal vullen. De les die ik uit dit jaar heb getrokken is dan ook dat ik een volgende keer vooraf ga bepalen welke stands ik wil bezoeken.”

“De terugweg was, ondanks dat de vermoeidheid iedereen wel een beetje in zijn greep kreeg, toch nog heel gezellig. Er was weer een hapje en drankje en de beursdag werd uitgebreid nabesproken. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en ik hoop onze relaties ook. Volgend jaar ga ik dan ook graag weer mee!”

Met STEUNkousen goed gekleed voor het goede doel

Heeft u thuis ook een lade vol met saaie grijze, zwarte of donkerblauwe sokken? Koop dan net als wij een paar kleurrijke STEUNkousen. Nee, geen medische steunkousen, maar gewone, comfortabele kleurrijke sokken waarmee u het werk van het Trombosefonds steunt. Door ze te kopen loopt u er hip bij en helpt u bovendien de Trombosestichting in hun strijd tegen trombose. Iedereen blij! Omdat we het zo’n sympathieke actie vinden hebben we de sokken niet alleen zelf gekocht maar er ook een plekje voor vrijgehouden in onze nieuwsbrief. De STEUNkousen kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar in de webwinkel op trombosestichting.nl. Zien we u er binnenkort ook in lopen?

De zorg in het nieuws

Het AMC en VUmc werken aan een opleidingscentrum waar artsen operaties kunnen oefenen in Virtual Reality. Met trainingen in het nieuwe ‘Amsterdam Skills Centre’ verwachten de ziekenhuizen de specialistische opleidingen voor chirurgen flink te kunnen verkorten.

Organisatie

Met meer dan 15 jaar ervaring staat ons sales en technisch team klaar om uw vragen te beantwoorden.

tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Anand Chotkan Jacky Heijnis
Bob Hopmans