Nieuwsbrief - November 2018
Editie 98

Zijn uw barcodescanners klaar voor de FMD?

Werkt u met medicijnen? Dan heeft u vast al gehoord dat er volgend jaar iets gaat veranderen. In februari treedt de ‘Falsified Medicines Directive’ in werking. Om vervalsing tegen te gaan heeft de Europese Commissie o.a. bepaald dat straks elk medicijn een uniek serienummer krijgt. Bij uitgifte kan dit serienummer kan worden gecontroleerd in een centrale databank. Klopt er iets niet? Dan mag het medicijn niet worden uitgegeven.

Elke verpakking zal worden voorzien van een ‘datamatrix’, een tweedimensionale barcode die de traditionele streepjescode vervangt. Het voordeel van zo’n datamatrix is dat je er veel meer informatie in kwijt kunt. Zo bevat deze straks niet alleen het serienummer maar ook o.a. de productcode, het batchnummer en de vervaldatum van de medicijnen.

Om die nieuwe barcodes te scannen is het nodig dat uw barcodescanners kunnen omgaan met 2D-barcodes. Twijfelt u hieraan? Laat ons even weten welke scanners u gebruikt, dan zoeken wij uit of uw hardware klaar is voor de FMD!

Blog: Wegwijs in de specs van diagnostische schermen

Radiologen turen het grootste deel van de dag naar een monitor. Dat scherm voor hun neus is een onmisbaar stuk gereedschap voor hun werk en de kwaliteit van het beeld kan het verschil maken tussen het stellen een goede of een foute diagnose. Kortom, radiologen hebben gewoon de allerbeste monitor nodig voor het beoordelen van medische afbeeldingen. Maar wie de verschillende monitoren gaat vergelijken wordt al snel overladen met technische termen als contrast, uniformity, pixel pitches en lookup tables. Wat betekent dat allemaal? Welke specificaties zijn voor de diagnostiek belangrijk en welke zijn vooral marketing? In dit blog maken wij u een klein beetje wegwijs in de specificaties van diagnostische schermen.

Met ons team op zorgstage

We kunnen het meest voor onze klanten betekenen als we precies weten hoe ze werken. Dat is nog best lastig, dus waren we blij toen we van Zorgpartners Midden-Holland de kans kregen om een paar dagen mee te lopen op de zorgwerkvloer. Dat was voor ons niet alleen nuttig en leerzaam. Deze korte stage heeft er ook voor gezorgd dat we met andere ogen naar de verpleegzorg zijn gaan kijken. Met meer bewondering vooral. Op alle locaties wordt enorm hard gewerkt, maar altijd gaat dat gepaard met enthousiasme en een passie voor het helpen van anderen. En terwijl we zouden verwachten dat stress soms de overhand krijgt bleken de mensen van Zorgpartners juist een baken van rust en kalmte te zijn te midden van alle drukte. Enorm knap!

Onze complimenten dan ook aan al die zorgverleners. We zijn dankbaar voor de ervaring die we hebben mogen opdoen en wensen die eigenlijk iedereen wel toe. We zijn er van overtuigd dat er dan een hoop meer respect zou zijn voor het belangrijke werk dat er in de verzorgingshuizen plaatsvindt!

Onyx opnieuw in de prijzen!

Onyx Healthcare is voor velen een bekende naam, maar er zijn er maar weinig die hun producten zo van binnen en buiten kennen als wij. We verkopen, ondersteunen en repareren ze immers al meer dan 10 jaar! Toch zijn we nooit uitgeleerd, want onze partner blijft ook met nieuwe oplossingen aan de weg timmeren. Dat gaat niet onopgemerkt, want dit jaar hebben ze daarmee maar liefst 4 Taiwan Excellence Awards gewonnen!

De Excellence Awards worden jaarlijks uitgereikt door het Taiwanese ministerie van economische zaken aan producten die uitblinken in innovatie, ontwerp en kwaliteit. Iets om trots op te zijn dus. Van harte gefeliciteerd!

Simone stelt zich voor

Ik ben Simone Kuijvenhoven, 24 jaar en woon samen met mijn vriend in Waddinxveen. Ik heb de opleiding Marketing en Communicatie afgerond en sinds enkele maanden werk ik bij Formex Medical op de backoffice. Ik hou er van om te leren en daar krijg ik hier alle gelegenheid toe, want het werk op de backoffice is lekker afwisselend. Ik houd me onder andere bezig met orders, leveranciers, communicatie en logistiek. Mijn streven is om iedereen altijd zo goed mogelijk te helpen en als u ons belt is de kans groot dat u mij aan de telefoon krijgt.

Ik hou van gezellig uit eten gaan, kletsen met vriendinnen en hangen op de bank met een goede film of TV-serie. Mijn favoriete series zijn Breaking Bad en Once Upon a Time.

De zorg in het nieuws

Wetenschappers hebben een behandeling gevonden waardoor diabetespatiënten (type 2) mogelijk niet meer hoeven te spuiten. Door het slijmvlies in de dunne darm te vernieuwen kon bij vijftig patiënten van het Amsterdam UMC de bloedsuikerspiegel worden verbeterd.

Bron: ad.nl

Organisatie

Met meer dan 20 jaar ervaring staat ons sales en technisch team klaar om uw vragen te beantwoorden.

tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Bob Hopmans Jacky Heijnis
Sandra Broekhof Tim Baas