Nieuwsbrief - November 2019
Editie 108

CareScreen: Next Level Patient Infotainment en Voeding

De hele dag in bed liggen is best wel saai. Zeker voor patiënten met een langere opname is het daarom fijn als je ze wat afleiding kunt bieden. Voorheen deden we dat met entertainment, maar tijden veranderen. Patiënten nemen steeds vaker hun eigen vermaak mee en hebben daarom hele andere wensen en verwachtingen. Daar spelen we op in met CareScreen: Next Level Patient Infotainment. Een hedendaagse ervaring op hedendaagse apparaten.

Natuurlijk bieden we nog steeds entertainment, maar ook een brede informatievoorziening en verschillende tools om de patiënt de regie te geven over zijn eigen verblijf. Met CareScreen kunnen ze bijvoorbeeld zelf (gepersonaliseerde) maaltijden bestellen, informatie krijgen over hun behandeling, arts en afdeling, beeldbellen, een glaasje water vragen of de gordijnen openen. Een fijne, complete patiëntbeleving die tegelijkertijd het zorgpersoneel ontlast. Daar wordt toch iedereen gelukkiger van?

Wethouders op de koffie

Deze maand hadden we twee Goudse wethouders op bezoek! Michiel Bunnik (economie) en Thierry van Vugt (samenwerking onderwijs en arbeidsmarkt) zijn namens onze gemeente op een missie om het onderwijs en de zorg in de regio naar een hoger plan te tillen. Onderdeel daarvan is het toekomstbestendig maken van de ouderenzorg, waarbij technologie de sleutel is tot langer thuiswonen. Dat houdt ons ook bezig, dus prettig dat ons gemeentebestuur hier zo’n actieve, vooruitstrevende rol in neemt.

Vanuit onze samenwerking met lokale scholen en zorginstellingen had de gemeente onze naam al een aantal keer horen vallen en zijn ze enthousiast geraakt over ons maatschappelijk werk voor de stad. Toen we de vraag kregen of ze niet eens op de koffie mochten komen was een afspraak snel gemaakt.

Van goede koffie komen de hersenen lekker op gang, dus al vlot waren we ideeën aan het uitwisselen over de toekomst van onze stad. Er werd o.a gepraat over nieuwe onderwijsconcepten en over de rol die wij hierin kunnen vervullen. Leuk om hier eens met die bevlogen bewindslieden over te brainstormen. Omdat de tijd vloog moesten we het onderwerp living lab (waar verschillende partijen samen innovaties ontwikkelen en testen) helaas vooruitschuiven. Wel is het zeker dat er hier in Gouda een hoop moois staat te gebeuren!

Nieuw: de Onyx Mate-2205

Zoek je een Panel PC voor een klinische omgeving als de OK of de IC, dan kom je al snel uit bij de Onyx Zeus of de Onyx Mate. Maar weet je eigenlijk het verschil tussen die twee? Als het antwoord nee is dan is dat niets om je voor te schamen. Op het eerste gezicht hebben de machines namelijk vooral heel veel gemeen. Ze zien er hetzelfde uit en hebben alles wat een medische panel medisch maakt. Ze zijn fanless, hebben geïsoleerde poorten, zijn te desinfecteren en zijn medisch gecertificeerd.

Het verschil zit hem vooral in de mate van aanpasbaarheid. De Zeus heeft een extra PCI Express-slot en een speciaal ontworpen moederbord en daardoor zijn er wat meer mogelijkheden om de machine op maat te configureren. Bijvoorbeeld door extra poorten, een DICOM-module of een batterijmodule toe te voegen. Maar heb je geen speciale wensen? Dan is de Mate misschien wel een aantrekkelijker optie. Zeker nu deze machine een mooie upgrade heeft gekregen. Met een 8e generatie Core i7 processor (Coffee Lake) is de nieuwste Mate (MATE-2205) de Onyx Zeus op dit moment namelijk een stapje voor!

Wat wil jij graag zien in ons Experience Center?

Voor het geven van een demo stappen we altijd graag in de auto. Soms gaat dat echter een beetje lastig. Bepaalde oplossingen vereisen een hele opstelling of veel montagewerk. Toch willen we ze graag tonen, want het is toch veel beter om oplossingen zelf te ervaren dan ons er over te horen vertellen? Dit is waarom we van plan zijn om in ons nieuwe pand een heus Experience Center in te richten.

Hoe we dat Experience Center precies gaan inrichten daar zijn we nog over aan het brainstormen, maar we vinden het ook belangrijk wat jij vindt. Help je ons daarom een handje? Als jij nu uit de drie opties hieronder de meest interessante kiest dan nemen wij jouw mening mee in onze beslissing. Alvast bedankt!

A. Oplossingen voor aan het bed van de patiënt, zoals ophangsystemen en Patient Infotainment.
B. Een innovatielab met moderne technologieën zoals Robotica, Internet of Things en Virtual Reality.
C. Een hands-on demo van de gesloten keten voor veilige medicatieuitgifte.

De juiste kar voor elke stap in het medicatieproces

De medicijndistributieketen. Het is best een complex proces dat je niet met één universeel model cart afkunt. Al die pilletjes en vloeistoffen moeten nu eenmaal zo veilig en gecontroleerd mogelijk hun weg van de apotheek naar het bed vinden. Voor elke stap van dat proces is weer een andere kar het meest geschikt. Maar welke? Dat ligt er ook maar weer net aan hoe de workflow is ingericht. One size most certainly does not fit all.

We hebben daarom best veel verschillende medicijnkarren en we kunnen ons best voorstellen dat je misschien het overzicht verliest. We zouden kunnen zeggen dat de carts van Praticima zijn bedoeld voor de apotheek en het transport door het ziekenhuis, terwijl die van Humanscale juist weer perfect op de verpleegafdelingen passen. Maar dat is een beetje te kort door de bocht. Liever kijken we naar hoe de werkprocessen lopen om vervolgens pas te bepalen welke kar de beste match is. Dus heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Nodig ons een keertje uit, dan vinden we samen de beste oplossing.

Een update vanuit Tulip Garden

Borstklopperij past niet bij ons vinden we, dus hebben we het eigenlijk maar zelden over de goede doelen die we steunen. Ergens is dat ook jammer, want die initiatieven verdienen best wat aandacht. Tulip Garden in India bijvoorbeeld, waar Margreet en Peter lokale weeskinderen opvangen. Het is een prachtig voorbeeld van hoe je met beperkte middelen een enorm verschil kunt maken en daarom ligt hun werk ons na aan het hart.

Eens in de zoveel tijd krijgen we een persoonlijke update waarin we kunnen lezen hoe het met de kinderen gaat en hoe wij hebben kunnen bijdragen. Natuurlijk is dat in de eerste plaats met essentiële dingen zoals kleding, medicijnen en scholing. Maar soms zijn het juist de kleine dingen die ons het meest ontroeren. We vinden het bijvoorbeeld enorm leuk om te lezen hoe blij de kinderen worden van de dingen die voor ons zo gewoon zijn. Kerstverlichting in de boom, een maaltijd met kip of een mooie glimmende zeepdoos. Dat is toch geweldig?

Priyantha stelt zich voor

Ik ben Priyantha Bleeker. Ik ben geboren in Colombo te Sri Lanka, geadopteerd door een fantastisch koppel en ik heb mijn jeugd doorgebracht in Amsterdam. Op dit moment woon ik samen met mijn vriend in het mooie en gezellige Breda. In mijn vrije tijd ga ik graag naar het theater met vrienden, ben ik een fervent fotografieliefhebber en een enorme autosportfanaat.

Begin deze maand ben ik bij Formex Medical gestart als Sales Consultant. In deze rol zal ik onze relaties (zowel klanten als leveranciers) bezoeken om te praten over wat wij als Formex Medical voor ze kunnen betekenen. Ik hoop ook jou, als lezer van onze nieuwsbrief, binnenkort via een persoonlijk gesprek te leren kennen!

De zorg in het nieuws

Het verlagen van de maximumsnelheid op snelwegen is een probleem voor ambulances. Immers, een ziekenauto mag maar 40 km per uur harder dan de toegestane snelheid, dus straks geen 170 km per uur voor een spoedrit, maar maximaal 140 km per uur.

Bron: ad.nl

Organisatie

adres: Rijsselseweg 1, 2803PZ Gouda
tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Vinod Bandhoe Jacky Heijnis
Simone Kuijvenhoven Bob Hopmans Priyantha Bleeker