Nieuwsbrief - Oktober 2018
Editie 97

De Dot Watch neemt een vlucht!

De afgelopen tijd hebben we druk getest met onze Dot Watch, de hippe braille smartwatch. Verschillende slechtzienden hebben de laatste maanden met ons horloge om de pols rondgelopen. Dat leverde enthousiaste reacties op, maar ook nuttige feedback waar we mee aan de slag gaan om de smartwatch nóg beter te maken. Voor ons was het trouwens ook een hele ervaring want we hebben niet alleen demonstraties gegeven maar we hebben ook ons best gedaan om ons in de gebruikers in te leven. Zo hebben we onder andere geblinddoekt koekjes gebakken en giraffen geboetseerd! De foto’s hiervan vind u op onze instagrampagina.

Bent u ook benieuwd wat onze braille smartwatch allemaal kan? We nodigen u graag uit om hem zelf uit te proberen! De Dot Watch is overigens maar een voorproefje van wat er allemaal komen gaat want we zijn van plan om de technologie breed in te zetten om onze maatschappij een stukje toegankelijker te maken voor slechtzienden. Maar daarover een volgende keer meer!

De hygiëne van ophangsystemen onder de loep

Bij de inrichting van de zorgwerkplek is er standaard veel aandacht voor de hygiëne. Maar is het niet vreemd dat we strenge eisen stellen aan de hygiëne van medische apparaten, maar dit voor de ophangsystemen vaak vergeten? En hoe erg is dat eigenlijk?

In de montagesystemen van CIM kunt u alle kabels netjes in de arm wegwerken. Dat oogt niet alleen netjes, het is ook hygiënisch. Omdat ook CIM zich afvroeg hoeveel verschil dat nu precies maakt hebben zij een microbioloog aan het werk gezet met wattenstaafjes en een blacklight. In een rapport heeft die nauwkeurig in kaart gebracht hoe goed verschillende systemen te desinfecteren. En wat blijkt? Met de keuze voor een hygiënisch ontwerp kunt u een enorm verschil maken als het gaat om infectiepreventie. Iets om rekening mee te houden dus!

Samenwerken voor de beste beurservaring

Het duurt nog wel even tot de volgende Zorg & ICT, maar wist u dat wij er het hele jaar door mee bezig zijn? En niet alleen met onze nieuwe stand. We kijken vooral hoe we uw ervaring kunnen vernieuwen en verbeteren. Net als de organisatie van de beurs trouwens, daarom zijn we lid van de Zorg & ICT adviesraad. Afgelopen maand hebben we samen met de organisatie en andere enthousiaste standhouders alvast gebrainstormd over hoe uw beursbezoek er volgend jaar uit komt te zien. Dat was leuk en inspirerend en we hopen dat u er iets aan gaat hebben. Goed bezig, Zorg & ICT!

Saf stelt zich voor

Ik ben Safouane (Saf), een sportieve, hardwerkende enthousiaste jongen. Ik ben als stagiair bij Formex begonnen en ben tegenwoordig in vaste dienst als IT engineer. Mijn werk bestaat onder andere uit het uitvoeren van reparaties. Daarnaast reis ik het land door voor installaties en montagewerkzaamheden op de verschillende klantlocaties. Ik vind het fijn om bij Formex te werken want er wordt hier hard gewerkt en altijd in een gezellige sfeer.

Ik hou van lekker eten, vooral van de Turkse keuken. Mijn hobby’s zijn vechtsporten, ICT, tekenen en vormgeving, lekker Netflix kijken en op stap gaan met vrienden. Daarnaast lees ik in mijn vrije tijd graag een boek.

Ook een kaartje op uw verjaardag?

Uw verjaardag is iets om te vieren. Een reden voor een feestje. We zouden dan ook graag bij elke jarige op de koffie komen, maar dat gaat helaas niet. Wel kunnen we uw verjaardag met een klein gebaar nóg leuker maken. Om die speciale dag niet onopgemerkt voorbij te laten gaan hebben we voor al onze relaties namelijk een speciale verjaardagskaart, met elk jaar een verrassend nieuw ontwerp.

Wilt u ook zo’n leuke kaart van ons ontvangen? Laat ons dan even weten wanneer u jarig bent en waar wij de kaart naartoe kunnen sturen!

De zorg in het nieuws

Onderzoekers van het Hart- en Vaatcentrum van het UMC Utrecht hebben een interactief rekenmodel ontwikkeld dat voorspelt hoeveel baat patiënten hebben bij hun medicijnen. Het gaat daarbij om bloeddrukverlagers, bloedverdunners en cholesterolverlagers.

Bron: nos.nl

Organisatie

Met meer dan 20 jaar ervaring staat ons sales en technisch team klaar om uw vragen te beantwoorden.

tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Bob Hopmans Jacky Heijnis
Sandra Broekhof Tim Baas