Formex Medical

Nieuwsbrief - September 2013
MedDispense: een unieke oplossing voor medicijnbeheer

Samen met onze partner Metro leveren wij geautomatiseerde medicijnkasten, die in combinatie met de Metro carts een oplossing vormen voor de controle op de volledige medicijnketen. De MedDispense medicijnkasten zijn voorzien van software die onder andere de uitgifte en het voorraadbeheer van de medicijnen reguleert. Daarnaast kan de software zorgdragen voor de bewaking en registratie van de opslagtemperatuur. Deze combinatie van hard- en software vormt een krachtige, unieke oplossing die u de mogelijkheid biedt om een ‘closed loop’ te creëren voor medicijnverstrekking tot aan de patiënt.

Benieuwd naar deze oplossing? Wij demonstreren het samen met de fabrikant bij de opening van ons nieuwe pand. Onze accountmanagers kunnen u hierover meer vertellen.

Nieuw: mobiel PACS-afbeeldingen bekijken met ResolutionMD

Veilig PACS-beelden beoordelen op mobiele apparaten? Dit is sinds kort mogelijk! Met ResolutionMD brengen wij een unieke softwareoplossing naar Nederland, die artsen in staat stelt om op een veilige manier patientfoto’s (PACS-beelden) te bekijken op mobiele apparaten. Deze oplossing kan aan elk bestaand PACS-systeem worden gekoppeld. De arts kan zo vanaf elke locatie diagnostische afbeeldingen beoordelen en eenvoudig samenwerken met andere specialisten. Belangrijk voor de privacy en beveiliging is dat afbeeldingen en patiëntgegevens hierbij nooit lokaal worden opgeslagen.

Benieuwd naar deze oplossing? Ook ResolutionMD zal worden gedemonstreerd bij de opening van ons nieuwe pand. Neem contact op met uw accountmanager voor meer informatie.

GEZOCHT: radiologen

Wij zijn op zoek naar radiologen die ResolutionMD willen uitproberen. Wilt u als eerste radioloog in Nederland PACS-beelden bekijken vanuit uw huiskamer of vanaf een zonnig terras in Toscane? Wij bespreken graag samen met u de mogelijkheden voor een geheel vrijblijvende proefopstelling. Zo kunt u straks met uw tablet of smartphone vanaf elke gewenste locatie werken (vliegticket niet inbegrepen).

Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op.

Opening pand op 26 september 2013!

Eindelijk is het zover, op 26 september 2013 wordt de opening van ons nieuwe pand feestelijk gevierd. Wij doen dit door er samen met onze relaties een gezellige middag van te maken met muziek en lekker eten. Voorafgaand aan de officiële opening (16:30) hebben we een aantal korte productpresentaties ingepland. Hier kunt u kennis maken met de volgende producten:

Wilt u bij de opening en/of de productpresentaties aanwezig zijn? Laat dit dan even weten aan uw accountmanager. U bent van harte welkom!

Bronovo Ziekenhuis: Renovatie - Innovatie - Evolutie

Bezoekers en patiënten aan Bronovo kan het niet ontgaan dat het in het ziekenhuis gonst van de bouwkundige werkzaamheden. Bronovo is bezig met een bouwkundige uitbreiding van 2.000 m² (vergelijkbaar met een flatgebouw voorzien van 20 appartementen) en diverse interne verbouwingen en dat doe je niet ongemerkt. Het bouwtraject beslaat een periode van ongeveer 2 jaar. Het huidige gebouw van Bronovo bestaat nu zo’n 20-25 jaar en dat vraagt om – zoals dat zo mooi heet – midlife renovaties. Na een dergelijke bestaansperiode is het noodzakelijk flink aan te pakken en groot onderhoud te verrichten. Daarnaast speelt ook het willen en moeten bijblijven met de trend en met de nu geldende eisen en normen een rol. Om deze redenen zijn er meer en beter uitgeruste ruimten nodig voor het OK-complex, de Spoedeisende Hulp, het beddenhuis en de poliklinieken. Met het aanpassen hiervan is enige jaren geleden begonnen.

Met de aanbouw van een nieuwe vleugel krijgen vanzelfsprekend ook andere facetten van de ziekenhuiszorg extra aandacht, zoals het interieur, de inrichting, verlichting, apparatuur en ‘last but not least’ ook de ICT-systemen. Immers, zorg kan bijna niet meer zonder goede automatisering. Dit betekent dat naast de normale noodzakelijke uitbreidingen ook het automatiseringssysteem wordt vervangen, namelijk door een module van het ultramoderne Soarian Patiënteninformatiesysteem. De werkstations die hiervoor op de OK’s nodig zijn dienen vanzelfsprekend medisch veilig en hoogst betrouwbaar te zijn. Er is daarom gekozen voor de medische PC’s, model ZEUS van ONYX. Deze PC’s zullen gemonteerd worden aan een traploos instelbare muurbeugel van CIMmed. Kortom, een evolutie op het gebied van hardware en software die volledig ten goede komt aan de zorgverlening van patiënten in kritieke toestand op de IC, CCU, OK en SEH.

Door Klaas Horsman, functioneel beheerder bij Ziekenhuis Bronovo.

Nieuw ladesysteem voor de Flo COWs

Met de Flo carts is Metro de leidende fabrikant van Computers on Wheels (COWs) wereldwijd. Deze status hebben ze bereikt door altijd te luisteren naar de wensen van de markt en hun doorontwikkeling hierop af te stemmen.

De nieuwste innovatie die hieruit is voortgekomen is een gloednieuw ladesysteem. Dit nieuwe systeem is flexibel opgebouwd, waardoor de indeling volledig is te configureren naar de wensen van de klant. Daarnaast kan met een eenvoudige handeling een hele cassette worden gewisseld, of zelfs het complete ladeblok! In combinatie met transfer carts vormt dit een ideale oplossing voor medicijndistributie.

Een korte demonstratie van dit handige nieuwe systeem kunt u bekijken op ons YouTube-kanaal.

Juich mee in de kuip: seizoen 2013/2014

De voetbalcompetitie is weer begonnen en na een moeizame start heeft Feyenoord de weg naar boven ingezet. Zoals u van ons gewend bent delen wij, ook in het nieuwe seizoen, onze seizoenskaarten met onze nieuwsbrieflezers.

Wilt u graag samen met ons een thuiswedstrijd van Feyenoord bezoeken? Laat het dan even weten aan uw accountmanager, we hebben nog enkele plaatsen te vergeven!

Wist u dat...

... het UMC St Radboud als eerste ziekenhuis in Europa heeft getest met het gebruik van Google Glass tijdens operaties?

Organisatie

Met meer dan 15 jaar ervaring staan het Sales- en technisch team klaar om uw vragen te beantwoorden.

tel: 0182 379 377 - fax: 0182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

Demo / Proefplaatsing
Formex Medical biedt voor veel van haar producten een demo en/of een proefplaatsing aan. Klik hier als u daar interesse in heeft.

Wilfred van Deurzen Rene Cramer Martijn Hollemans
Anand Chotkan Priscilla Gonçalves Jelmer Wesemann
Jolieke Versluis Aleksandra Pakula

Iets interessants gelezen? Stuur deze nieuwsbrief dan door naar uw collega's!
Klik hier om u ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Wij werken hard om elke maand een nieuwsbrief de deur uit te doen die interessant is voor onze klanten.
Heeft u tips of suggesties ter verbetering van onze nieuwsbrief? Wij horen het graag van u!