Nieuwsbrief - September 2019
Editie 106

We zijn verhuisd!

Volgend jaar opent onze prachtige nieuwe pand langs de snelweg A20. Dat is iets om naar uit te kijken, maar tot die tijd zitten we op een tijdelijke, bijzondere locatie. Het voormalig schoolgebouw van het Hoornbeeck college. Terug in de schoolbanken dus, dat was voor de meeste van ons al weer even geleden! We hebben wel onze eigen bureaustoelen meegenomen. Ben je nieuwsgierig naar hoe wij er de komende maanden bijzitten? Bekijk dan onze instastory On The Move.

Ons nieuwe (tijdelijke) adres is:
Rijselseweg 1
2803PZ Gouda

Pas je het (zo nodig) even aan in je adresboek? Alvast bedankt!

Help ons aan zo'n mooie Computable Award!

Warme ouderenzorg met koude techniek. Dat is de gedachte waarmee Zorgpartners Midden-Holland werk heeft gemaakt van digitalisering. Samen met ons en Cormel IT hebben ze al veel voor elkaar, onder andere dat meetgegevens nu automatisch kunnen worden weggeschreven in hun elektronisch cliëntendossier. Pen en papier kunnen de opslag in.

Voor ons geen doel maar wel heel leuk: samen zijn we hiermee genomineerd voor een Computable Award! Met een klein beetje geluk en hulp van jou zouden we straks zomaar medeverantwoordelijk kunnen zijn voor de ‘Digitale Transformatie van het Jaar’. Klinkt best goed, toch? Wij vinden van wel, dus stem op ons en maak ons blij. Enorm bedankt (ook namens Cormel IT en Zorgpartners)!

Uitgelicht: de LVAD Safe Comfort Belt

Al zullen we er niet rijk van worden, we hebben toch een zwak voor kleinschalige projecten. Producten voor een kleine doelgroep maar die in het leven van die mensen wel een enorm verschil maken. Daar houden we van. Dit soort projecten blijven door de beperkte schaal vaak een beetje onder de radar. Dat is toch jammer, daarom zetten we er vandaag een keer eentje in de spotlicht. De Safe Comfort Belt.

Hebt u wel eens gehoord van een LVAD? Dat is een soort mechanisch pompje dat operatief in het lichaam wordt ingebracht. De LVAD ondersteunt het pompvermogen van een hart dat zelf niet meer goed genoeg functioneert. Met zo'n steunhart kunnen patiënten met ernstig hartfalen een redelijk normaal leven leiden. Maar naast dat pompje hoort er bij een LVAD ook een stukje technologie buiten het lichaam, namelijk een set batterijen en een bedieningskastje. Die wil je natuurlijk niet de hele dag in je handen houden. Daar komt dus de Safe Comfort Belt om de hoek kijken, een handige riem waarin je die dingen netjes kunt wegstoppen. Weg beperkingen, gewoon lekker leven.

Thijs stelt zich voor

Mijn naam is Thijs Weeda. Ik ben 19 jaar oud en ben sinds kort bij Formex Medical in dienst, na een afstudeerstage voor de opleiding Marketing & Communicatie op het ROC Mondriaan vorig schooljaar. Tijdens mijn stage ben ik vooral bezig geweest met de marketingactiviteiten van Formex Medical. Sinds begin augustus versterk ik de Backoffice voor de logistieke en administratieve taken. Dit is een volkomen nieuwe uitdaging voor mij en ik leer elke dag nieuwe en interessante dingen bij!

In mijn vrije tijd houd ik er van om samen met vrienden of familie op pad te gaan en lekker te eten. Daarnaast ben ik veel bezig met fitness, voetbal (kijken), leuke reizen maken en bezig te zijn met alles wat te maken heeft met social media!

Europese avondjes in De Kuip

Ons cluppie uit Rotterdam is weer ouderwets wisselvallig begonnen. Een moeizame start in de competitie, maar ondertussen wel mooi geplaatst voor de Europa League. En dat is wel iets om naar uit te kijken. Een poule met Porto, Rangers en Young Boys lijkt ons een garantie voor een paar spannende avondjes!

De thuiswedstrijden in de Europa League zitten wij uiteraard op de tribune, maar ook jij kunt erbij zijn! Speciaal voor onze nieuwsbrieflezers hebben we namelijk een paar stoeltjes gereserveerd. Wil jij samen met ons een Europees avondje beleven? Laat het ons weten. Zorg wel dat je er snel bij bent, want op is op!

De zorg in het nieuws

Een Nederlandse student heeft een scanner ontworpen die van buiten de couveuse meet en berekent hoe groot een baby is. Dankzij dit apparaat, dat nog in ontwikkeling is, hoeven verpleegkundigen straks niet meer de couveuse in en zijn de meetgegevens ook nog eens nauwkeuriger!

Bron: nos.nl

Organisatie

Met meer dan 20 jaar ervaring staat ons sales en technisch team klaar om je vragen te beantwoorden.

tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Vinod Bandhoe Jacky Heijnis
John van der Horst Bob Hopmans