Nieuws

Gouda, 7 maart 2019

Virtual Reality-oplossing VRiendje moet het verblijf in een zorginstelling leuker maken

Horus VR heeft Formex Medical geselecteerd als exclusief distributeur voor VRiendje, een oplossing voor Virtual Reality livestreaming. Met de samenwerking willen beide partijen het verblijf van patiŽnten in zorginstellingen leuker en aangenamer maken. Formex Medical zal VRiendje presenteren op de Zorg & ICT-beurs, van 12 tot 14 maart in de Jaarbeurs Utrecht.

VRiendje is een poppetje dat beschikt over een 360 graden camera, microfoons, speakers en een verbinding met het Internet. Met een Virtual Reality-bril kan een patiŽnt op afstand alles zien wat VRiendje ziet. Via VRiendje kan hij real-time meekijken en gesprekken voeren. Op die manier kan de patiŽnt vanuit zijn bed op elke mogelijke locatie aanwezig zijn, bijvoorbeeld bij familie of in het klaslokaal.

Voor Bob Hopmans, productmanager bij Formex Medical, is VRiendje een toevoeging waar hij blij van wordt. ďEr is geen dag we niet bezig zijn met werken aan betere zorg. Toch voelt het pas ťcht speciaal wanneer oplossingen bij mensen een emotionele snaar raken. VRiendje is daar een geweldig voorbeeld van. Bij het opzetten van die bril kun je bij veel patiŽnten het plezier of de ontroering van hun gezicht aflezen. Dat zijn momenten die je bijblijven. Het is prachtig wanneer je voor een patiŽnt echt een verschil kunt maken.Ē

ďHorus VR is van mening dat zoveel mogelijk patiŽnten gebruik moeten kunnen maken van VRiendje. Daarom zijn we al een tijdje op zoek naar een professionele en betrouwbare salespartner, die binnen de Nederlandse zorgmarkt een zeer gedegen netwerk en track record heeft opgebouwd. Met trots kunnen we melden dat we nu met Formex Medical deze gewilde partner hebben gevonden. We kijken in ieder geval uit naar de samenwerking!ď aldus Bas Beukers, CCO Horus-VR

Meer informatie:

https://www.formex-medical.nl/horus-vr-vriendje.html
https://vr-iend.com

Over Formex Medical

De beste IT-oplossingen voor de zorg. Dat is Formex Medical in een notendop. Of het nu gaat om een medische PC of om de inrichting van een digitale OK. Wij combineren onze IT-kennis en ervaring met een passie voor zorginnovatie. De zorg gaat ons tenslotte allemaal aan en daarom geeft het ons elke keer dat wij onze bijdrage leveren weer ontzettend veel voldoening.

Volg Formex Medical op Twitter! Volg Formex Medical op Facebook! Volg Formex Medical op Youtube! Connect met Formex Medical op LinkedIn! Bekijk ons blog Volg Formex Medical op Instagram!

Nieuwsbrief Juni 2020

Nieuwsbrief Juni 2020 - Eindelijk, zomervakantie!
Dementie en robots, een logische combinatie?
Neop. De nieuwe carts van Praticima.
Ons serviceportaal is vernieuwd
De bal gaat weer rollen in De Kuip
Help jij ons met onze nieuwe website?

Klik hier om u aan te melden voor onze nieuwsbrief!

Westbaan 350 B21, 2841 MR, Moordrecht

Bezoekadres:
Formex Medical
Westbaan 350 B21
2841 MR Moordrecht
(Route)

Tel: +31 182 379 377
info@formex-medical.nl

Bestel nu gratis onze nieuwe informatiegids

Bestel nu gratis onze informatiegids