Nieuwsbrief - Februari 2019
Editie 101

Nog maar een maand tot de Zorg & ICT

Een maand nog maar tot de Zorg & ICT. Eigenlijk zijn we het hele jaar al wel bezig met de voorbereiding, maar deze laatste weken waarin al onze ideeën daadwerkelijk gestalte krijgen blijven toch bijzonder. We kunnen niet wachten om onze nieuwe stand helemaal klaar te zien!

We hebben dit jaar weer heel veel nieuws. Misschien wel meer dan ooit. Wat precies? Dat houden we nog heel even geheim. Voor de beurs komen we namelijk nog met een uitgebreide Zorg & ICT-special van deze nieuwsbrief. Wat we wel alvast kunnen verklappen is dat onze stand een kijkje geeft in de zorg van morgen, met praktische voorbeelden van o.a. eHealth, robotica en Virtual Reality.

Heeft u nog geen kaartje? Regel het via onze website, dan hoeft u bij de jaarbeurs niet in de rij te staan. Bovendien ligt er dan voor u op onze stand een supergave alles-in-één-pen klaar. Bekijk het filmpje om te zien hoe we van een eenvoudige pen een klein wondertje hebben gemaakt!

Warme ouderenzorg met ‘koude’ techniek

Steeds meer verpleeghuizen maken een inhaalslag op het gebied van automatisering. We willen tenslotte niet eindeloos met papieren dossiers blijven rommelen. Maar al die technologie wordt vaak gezien als koud en onpersoonlijk, terwijl het in de zorg juist draait om de mensen. Hoe combineer je die twee werelden zo dat het resulteert in betere, persoonlijkere zorg?

Zorgpartners Midden-Holland heeft samen met ons en Cormel IT enorme stappen op dit gebied gemaakt. In de Zorg & ICT theatersessie ‘warme ouderenzorg met koude techniek’ vertellen Irene Feenstra en Marianne Timmerman hoe het omarmen van techniek hun zorginstelling heeft geholpen om betere, efficiëntere zorg te verlenen en tegelijk de focus te houden op het menselijk aspect. Wilt u weten hoe ze dit hebben aangepakt? Reserveer dan uw stoeltje, want het kan wel eens heel druk worden!

Adrz kiest voor Humanscale

Afgelopen week heeft ons team een groot aantal medewerkers van het Adrz een mooie dag bezorgd. We vervingen hun oude COWs voor gloednieuwe Humanscale carts. Sommige gebruikers zaten er al met smart op te wachten. Tijdens de demoperiode waren ze namelijk al een beetje aan de nieuwe COW verknocht geraakt. De Humanscale T7 is onder de gebruikers als beste gekozen in een vergelijkende test en ook bij de afdeling ICT stond onze cart met stip bovenaan. Altijd leuk als we zoveel mensen enthousiast weten te krijgen!

Omdat we er toch waren hebben we eens rondgevraagd met welk aspect de Zeeuwen het meest blij waren. Dat is de ergonomische hoogteverstelling, die automatisch de ideale werkhoogte kiest voor de lengte van de gebruiker. De sportieve types worden vooral gelukkig van Powertrack, het slimme vijfde wiel waarmee ze als Max Verstappen door de bochten gaan. Wilt u ook eens testrijden met de meest ergonomische cart op de markt? Heel even geduld, na de Zorg & ICT hebben we weer demo’s beschikbaar!

4K op de OK met de Onyx ACCEL

Chirurgie is topsport, met specialisten die onder maximale druk presteren op het toppen van hun kunnen. Dat kan natuurlijk alleen als deze mensen ook top gefaciliteerd worden, bijvoorbeeld met het allerbeste beeld. Daarom is er nu de Onyx Accel.

De Accel is een 32” 4K-monitor, speciaal voor de chirurgie. Het Ultra HD scherm kan vier videobronnen tegelijk tonen, en allemaal in Full HD! In levensechte kleuren of met de DICOM-modus juist in optimaal zwart-wit. Daarnaast beschikt de monitor over een sensor die het omgevingslicht meet. Daarmee kan het scherm de helderheid automatisch aanpassen aan het licht in de ruimten en kunnen uw specialisten zich volledig op hun belangrijke werk focussen. Wilt u de Accel eens uitproberen? Vraag ‘m op demo en upgrade uw OK naar 4K!

Nog even genieten van Robin van Persie

Het is een vreemd seizoen voor ons cluppie uit Rotterdam, met hoge pieken en diepe dalen. De boven- en ondergrens lagen zelden zover uit elkaar. Elke wedstrijd is het weer een verrassing welk niveau de mannen op de mat weten te leggen. Wel zeker is dat we nog maar kort kunnen genieten van Robin van Persie. Aan het eind van dit seizoen hangt deze levende voetballegende zijn kicks aan de wilgen. Wilt u Robin nog een laatste keer toejuichen? Er zijn nog een paar wedstrijden waarvoor we een plekje op de tribune vrij hebben. Stuur ons een berichtje en wie weet nodigen we u uit voor een gezellig Rotterdams voetbalmiddagje. Met of zonder wervelend voetbal, dat blijft afwachten.

De zorg in het nieuws

Hulpdiensten in het Noorse Hamar hebben een 67-jarige man die bewusteloos in de badkamer lag snel kunnen helpen omdat ze op de hoogte werden gesteld door zijn smartwatch met valdetectie.

Bron: telegraaf.nl

Organisatie

Met meer dan 20 jaar ervaring staat ons sales en technisch team klaar om uw vragen te beantwoorden.

tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Bob Hopmans Jacky Heijnis
John van der Horst Tim Baas