Nieuwsbrief - Januari 2019
Editie 100

De beste wensen voor 2019!

Lekker, die eerste weken van het nieuwe jaar. De dagen liggen nog als onbeschreven bladzijdes voor ons op tafel en de goede voornemens zijn (hopelijk) nog niet gesneuveld. Alle gelegenheid dus nog om er iets moois van te maken. Of iets gedenkwaardigs. Maar veel belangrijker dan dat we het nieuwe jaar weten vorm te geven is dat we het in goede gezondheid doorkomen. Wij wensen u en uw dierbaren daarom vooral veel gezondheid toe. Een gelukkig 2019!

Wij verwachten in 2019 vooral veel veranderingen in de ouderenzorg. Langer thuis blijven wonen is iets dat iedereen wel wil, zolang het maar veilig kan. Slimme technologie maakt dat mogelijk. We zien steeds meer bruikbare eHealth-apparaten en ECD-leveranciers die achter de schermen werken om deze aan hun software te koppelen. Met deze ontwikkeling kan eHealth dit jaar echt een vlucht gaan nemen. Spannend!

Het is nieuwsbrief #100!

Wow, dit is al weer onze 100ste nieuwsbrief! 100 redactievergaderingen, 100 onderwerpenlijstjes en 100 deadlines. Wat hebben we in al die jaren een hoop behandeld. En wat is de nieuwsbrief veranderd. Onze eerste editie (maart 2010) openden we nog heel formeel met “geachte relatie” en bevatte termen als “portfolio”, “persoonlijk onderhoud” en “operatiegebied”.

Op onze website zijn alle 100 edities terug te lezen. Dat is best grappig om te doen. In de archieven heette Onyx Healthcare nog AAEON en zaten er nog CD-ROM drives in hun computers. En wij vroegen ons openlijk af of de iPhone niet gewoon een hype was (al waren we met een speciale iPhone-versie van onze website al wel op het succes voorbereid).

In 2011 begonnen we een traditie door voor de eerste keer een cadeautje weg te geven aan onze lezers. Heeft u nog zo’n klassieke Formex Medical mok in de kast staan? Dan mag u zich met recht een lezer van het eerste uur noemen. En dan herinnert u zich misschien ook nog wel de Magic Flute en het Formex Medical Othello Open. Of de Saniman VR-game en onze zelfgebouwde stand voor de Zorg & ICT. En anders wel al die gezellig winterse kerstedities vol met gefotoshopte kerstmutsen en –truien.

Ja, er is in 100 nieuwsbrieven toch maar een hoop gebeurd. Wij mijmeren hier nog even door over vroeger terwijl we de glazen klinken op nummer honderd. En dan vlot weer aan de slag. Nieuwsbrief 101 komt er tenslotte niet vanzelf.

De Zorg & ICT komt eraan

Heeft u al een kaartje voor de Zorg & ICT? De beurs is dit jaar van 12-14 maart en natuurlijk zijn wij weer van de partij. We hebben veel nieuws te tonen dus we gaan er iets bijzonders van maken. Brengt u ons een bezoekje? Dan leiden we u rond door de zorg van de toekomst terwijl u geniet van een versgebakken goudse stroopwafel. Omcirkel stand 11.D011 dus alvast in uw programma!

Kaartjes zijn gratis en aan te vragen via onze website. Als u zich nu inschrijft dan zorgen we dat er op onze stand een klein cadeautje voor u klaarligt. En zit u toch op de site van de Zorg & ICT? Meld u dan ook meteen even aan voor de theatersessie Warme ouderenzorg met ‘koude’ technologie, een presentatie die we samen verzorgen met Zorgpartners Midden-Holland!

Nieuw: de Optical Mouse Slim

Wij worden blij van de feedback van gebruikers. Die gooien we bij ons in de groep om te kijken hoe we onze producten kunnen verbeteren. Zo kwamen we er via feedback achter dat veel mensen in de verpleging geen mijnwerkershanden hebben. Met andere woorden, ze vonden onze muizen wat aan de grote kant. Geen probleem natuurlijk. Dan maken we dingen gewoon wat kleiner. De SaniKey Optical Mouse Slim is vanaf nu verkrijgbaar en natuurlijk is hij antibacterieel en waterbestendig. Vraag een demo aan en probeer zelf uit hoe lekker hij in de hand ligt. En heeft u wel ‘big, beautiful hands’? Dan hoeft u niet te schrikken. Onze andere hygiënische muizen blijven gewoon beschikbaar.

Blog: de Falsified Medicines Directive samengevat

Hiep hoi, de Falsified Medicines Directive is bijna jarig! In januari bestaat de EU-richtlijn die verspreiding van vervalste medicijnen moet tegengaan vijf jaar. Dat vieren we niet met een taart en een lied, maar met een blog waarin we eens kijken wat die Falsified Medicines Directive nu eigenlijk precies voorschrijft. Is dat niet een beetje laat? Misschien wel, maar eind deze maand zijn alle transitieperiodes voltooid en de gevolgen van de FMD pas écht goed merkbaar. En beter laat dan nooit, toch?

De kerstpresentjes komen eraan

Heeft u vorige maand ons kerstpresentje aangevraagd? Bedankt nog daarvoor! U bent zeker niet de enige. Onze mailbox puilt uit van de aanvragen en leuke reacties. Daar zijn we natuurlijk blij mee maar het is ook de reden dat nog niet iedereen zijn bluetooth headset heeft ontvangen. Het is nu eenmaal een hele klus. Hoe dan ook, geen paniek. We doen het met plezier en uw cadeautje komt eraan. Uiterlijk eind februari heeft u het in huis, dat moet lukken.

De zorg in het nieuws

Nederlandse ziekenhuizen maken zich grote zorgen over de gevolgen van een no-deal-brexit. Nederland gebruikt veel medicijnen en hulpmiddelen die uit het Verenigd Koninkrijk zijn geïmporteerd of daar zijn goedgekeurd. Als de scheiding niet goed wordt geregeld, worden die vanaf 29 maart mogelijk niet meer toegelaten op de Nederlandse markt.

Bron: nos.nl

Organisatie

Met meer dan 20 jaar ervaring staat ons sales en technisch team klaar om uw vragen te beantwoorden.

tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Bob Hopmans Jacky Heijnis
Sandra Broekhof Tim Baas