Nieuwsbrief - Maart 2018
Editie 92

Nog maar een maand tot de Zorg & ICT

De Zorg & ICT komt in zicht en dus leggen wij de laatste loodjes aan onze stand. Die is een bezoekje waard. Bij ons vind je niet alleen de laatste zorginnovaties maar ook een kijkje in de toekomst, waar eHealth en Robotica de zorg gaan vormgeven. Kom dus zeker even langs!

Heeft u nog geen kaartje? Via onze website is het gratis en zo geregeld. Het is ons 10e jaar op de beurs, daarom hebben we een paar speciale acties. Zo krijgt iedere 10e inschrijver (via onze site) een cadeautje op onze stand. Maar ook als u geen nummer 10 bent wordt u bij ons verwend. We hebben dit jaar namelijk een echte stroopwafelbakker op de stand, die voor elke bezoeker een verse Goudse lekkernij bakt!

Robot Henk stelt zich voor

Hallo, ik ben Henk! Ik ben een prototype zorgrobot. Met mijn vele gezichtsuitdrukkingen help ik kinderen met autisme bij het lezen van emoties. Enorm dankbaar werk! Met een boze smoel of een blik van verbazing speel ik actief in op bijvoorbeeld het gedrag in de klas. Door simpelweg mijzelf te zijn heb ik al veel losgemaakt in het bijzonder onderwijs.

Ik heb 3 vaders en 2 moeders. Studenten Jason, Joël, Anna, Joyce en Niels hebben mij gebouwd voor een studieproject aan de Hogeschool Rotterdam. Mijn vader Niels doet bij Formex verder onderzoek naar de resultaten die ik kan boeken in het werken met autistische kinderen. Met zijn ouderlijke hulp hoop ik me te ontwikkelen tot volwaardige zorgrobot!

Wil je met mij kennismaken? Niels en ik zijn samen op de Zorg & ICT. In het seminar ‘From zero to HeRo’ vertellen we je alles over wat er bij de ontwikkeling van een Healthcare Robot als ik komt kijken! Zien we je daar?

De SaniKey NoProfile debuteert op YouTube

De SaniKey NoProfile MultiConnect is de opvolger van de SaniKey Wireless. Een draadloos medisch toetsenbord dus, maar zo veel meer dan dat. Al zeggen we het zelf, de NoProfile is in elk opzicht beter dan zijn voorganger. Stijlvoller, veelzijdiger, hygiënischer. En dan typt het ook nog eens fijner! Voor iedereen die nieuwsgierig is hebben we een mooie video gemaakt die alle nieuwe snufjes in beeld brengt.

Zo'n filmpje geeft een prima eerste indruk. Maar om een toetsenbord echt goed te kunnen beoordelen moet je er je handen op leggen, vinden we. Probeer de SaniKey NoProfile daarom vooral eens uit. Bij ons op de Zorg & ICT bijvoorbeeld. Wilt u liever niet nog een maand wachten? Vraag dan een gratis demo aan.

Eén grote familie in de Tulip Garden

Onze mensen elke dag bezig met thema’s als hygiëne en patiëntveiligheid. Gewoon, omdat we dat heel belangrijk vinden. Dat is zeker het geval, maar ook maar relatief. Er zijn namelijk genoeg mensen in de wereld die hele andere prioriteiten hebben.

Sinds kort steunen wij Stichting Derde Wereld Hulp. Margreet en Peter runnen in India een opvang voor zo’n 80 weeskinderen. Veel van hun kinderen zijn gevonden op straat, om welke reden dan ook verlaten door hun familie. De ‘Tulip Garden’ biedt deze kinderen een veilige omgeving met een eigen bed, gezond eten en schone kleding. Met rijstvelden, kippen en koeien, zuiver water en zonnepanelen is de Tulip Garden grotendeels zelfvoorzienend. Ze hebben zelfs een eigen schoolbus met een chauffeur die de kinderen iedere dag naar school brengt!

Dus ja, ons werk doet ertoe, maar op die momenten dat we even stil staan en verder kijken voelen we vooral enorm veel respect voor mensen als Margreet en Peter die zich belangeloos inzetten om vergeten kinderen een liefdevol thuis en een mooie toekomst te geven. Daar dragen wij maar wat graag een steentje aan bij!

Een kijkje achter onze schermen met Instagram

Als lezer van onze nieuwsbrief heeft u best een aardig beeld van ons bedrijf en van wat we doen. Maar, zo dachten we, misschien wel iets minder van de mensen die Formex Medical maken tot wat het is. Daarom gaan we iets doen met Instagram. Op ons kanaal geven we u een persoonlijk kijkje achter de schermen, met foto’s en video’s van de werkvloer. Zo leert u ons bedrijf en onze mensen op een hele andere manier leren kennen.

Het is nieuw voor ons, maar het mooie aan sociale media is dat het geen eenrichtingsverkeer is. Laat bij onze foto’s dus vooral weten wat u er van vindt, wat u mist of wat u anders zou doen. Daar wordt onze 'insta' alleen maar beter van!

De zorg in het nieuws

Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft de eerste operatierobot voor oogchirurgie in Nederland in gebruik genomen. De robot zal gebruikt worden om netvliesoperaties preciezer en veiliger te kunnen uitvoeren.

Bron: oogziekenhuis.nl

Organisatie

Met meer dan 15 jaar ervaring staat ons sales en technisch team klaar om uw vragen te beantwoorden.

tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Bob Hopmans Jacky Heijnis
Sido Helmes Tim Baas