Nieuwsbrief - Oktober 2019
Editie 107

Een klein stukje historie

We schrijven veel over wat we doen, maar weet je eigenlijk hoe we ooit begonnen zijn? Ons verhaal gaat terug tot 1999, toen we met een klein groepje IT-specialisten zijn gestart op een zolderkamer. We waren toen nog een echt ICT-bedrijf en van medische IT-hardware hadden we geen kaas gegeten. Die bal is pas gaan rollen toen een groot ziekenhuis ons vroeg of we ook medische panel pc’s konden leveren.

Dat bleek een bepalend moment. We zijn ons gaan bijscholen en specialiseren, met als resultaat dat we tegenwoordig met medische hardware kunnen lezen en schrijven. Een klassiek IT-bedrijf zijn we allang niet meer, maar onze IT-achtergrond is wel verweven in ons DNA. Het maakt dat wij goed kunnen adviseren, projecten zelfstandig kunnen uitvoeren en productontwerpen kunnen beoordelen en aanpassen. Kortom, dat geploeter met computers waarmee het allemaal is begonnen helpt ons nog dagelijks bij de dingen die we doen.

Nieuw: Clinical Review van AG Neovo

Ben je al bekend met Clinical Review? Een clinical-review-monitor kun je zien als een middenweg tussen de kantoormonitor en een medisch scherm (voor bijvoorbeeld radiologie of OK). Niet bedoeld voor het zwaar specialistische werk, maar wel geschikt voor het gebruik in medische omgevingen. Neem de MD-serie van AG Neovo. Deze schermen zijn uitgevoerd in hygiënisch wit, elektrisch veilig (EN60601-1) en voorzien van een brede kijkhoek voor gedeeld gebruik. Dat maakt ze perfect voor op carts en de minder kritische zorgwerkplekken.

De MD-Serie bestaat uit een 24-inch en een 27-inch model. Ze zijn leverbaar met zowel een ergonomische voetstandaard (waarmee het scherm in alle richtingen kan worden gedraaid en gekanteld) of met een VESA-mount om de monitor op te hangen aan bijvoorbeeld een kar of een plek met weinig ruimte. We hebben demo’s beschikbaar, dus probeer hem vooral eens uit!

Nooit meer klooien met losse RFID readers!

Elk product begint met een idee. Een vraag van een klant misschien, of een ervaring uit de praktijk. Zo viel het ons bijvoorbeeld op hoe vaak we losse RFID-lezers tegenkomen, vaak creatief bevestigd aan de werkplek met klittenband of tiewraps. Dat kan mooier en hygiënischer dachten we. Zo ontstond het idee voor de SaniKey RFID. In dit nieuwe toetsenbord hebben we een RFID-lezer ingebouwd. De SaniKey RFID ondersteunt de verschillende RFID-chips en is bovendien programmeerbaar. Is dat niet veel netter en handiger dan zo’n losse lezer? Wij vinden van wel, maar probeer het vooral zelf eens uit!

Oh, en als je toch een demo aanvraagt, probeer dan ook meteen onze nieuwste draadloze muis uit. De SaniKey Optical Mouse Wireless ligt prettiger in de hand dan ons oude model en bovendien gaat de batterij een stuk langer mee. Wel zo prettig, toch?

Op pad voor innovatie

Als je ons vraagt wat we doen dan valt al snel het woord innovatie. We zijn eigenlijk altijd wel bezig met vernieuwing en verbetering. We willen niet tevreden zijn met iets dat goed is, maar blijven altijd zoeken of het niet nóg beter kan. Het is een eigenschap die best goed past bij de markt waarin we actief zijn, want ook zorginstellingen zijn altijd wel op zoek naar manieren om hun zorgverlening naar een hoger plan te tillen.

We gaan daarom regelmatig op pad om met onze klanten over innovatie te brainstormen. Deze maand waren we bijvoorbeeld te vinden op de innovatiedagen van het Reinier de Graaf ziekenhuis, die in het teken stonden van innovatieve producten voor zowel zorgverlener als patiënt. Ook waren we op de inspiratiemiddag van het Nij Smellinghe, waar we mochten vertellen over nieuwe technieken die het werk van de zorgverlener een stukje eenvoudiger maken. We vonden het superleuk om te spreken met al die mensen die onze passie voor innovatie delen!

Heb jij ook een innovatiedag gepland staan? We vinden het leuk als we daar een bijdrage aan kunnen leveren, dus vraag het ons vooral!

De all-in-one thin client voor de zorg

De zorg stelt hoge eisen aan een PC, dat weten wij als geen ander. Hygiëne en elektrische veiligheid zijn nergens zo belangrijk. En dat is wat we het beste doen, computers geschikt maken voor kritische omgevingen zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Maar wat als die prestaties niet zo belangrijk zijn? We zien in de zorg steeds meer virtual-desktop-oplossingen, waarbij de computer echt geen krachtpatser meer hoeft te zijn. In die gevallen wil je toch wel veilige machine, maar niet een berg onnodige rekenkracht?

Daar biedt onze samenwerking met LG Business Solutions uitkomst. LG heeft sinds kort een all-in-one thin client speciaal ontworpen voor medische omgevingen. Geen duizelingwekkende specificaties maar wel een hygiënisch ontwerp en medische certificering. Zo houden we medisch veilig werken betaalbaar voor elke toepassing. Nieuwsgierig? Vraag een demo aan en probeer ‘m nu vrijblijvend uit!

Het gaat hard met ons nieuwe pand

Mannen met helmen werken hard aan ons nieuwe pand. We rijden er dagelijks langs en we zien het elke dag meer op een echt gebouw gaan lijken. Alles loopt nog volgens planning, dus goede kans dat we in december kunnen gaan verhuizen. Spannend wel!

Uiteraard gaan we die verhuizing zo uitvoeren dat jij er zo weinig mogelijk van merkt, maar reken maar dat we achter de schermen enorm druk zullen zijn! We ontkomen er dan ook niet aan om tegen die tijd een paar dingen anders te gaan doen dan je misschien van ons gewend bent. Het zal bijvoorbeeld een uitdaging worden om dit jaar rond de feestdagen nog relatiebezoekjes af te leggen. Toch willen we dat liever niet schrappen, dus kijk niet raar op als we in november ineens bij je op de stoep staan. Dan nemen we geen kerststol mee, maar we vinden vast wel iets anders lekkers!

De zorg in het nieuws

Voor mensen met een verstandelijke beperking vormen sociale robots een waardevolle aanvulling. Ze worden zelfredzamer, ervaren meer regie en krijgen meer plezier in het dagelijks leven. Dat concludeert stichting Philadelphia Zorg na drie jaar proefdraaien met sociale robotica.

Bron: computable.nl

Organisatie

Met meer dan 20 jaar ervaring staat ons sales en technisch team klaar om je vragen te beantwoorden.

tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Vinod Bandhoe Jacky Heijnis
John van der Horst Bob Hopmans