Nieuwsbrief - September 2020
Editie 116

We zijn weer terug!

Zo, we zijn weer terug van vakantie en lekker uitgerust! De risicogebieden hebben we netjes gemeden, want voor een leuke vakantie hoef je echt niet naar een oranje bestemming. Natuurlijk, door corona is niets hetzelfde, maar we hebben toch genoten en we hopen dat jij ook een mooie zomervakantie achter de rug hebt.

Over corona gesproken, daar moeten we het nog wel even mee stellen. We doen het samen lang niet slecht maar het wachten blijft toch op een vaccin. Dat heeft gevolgen voor alles wat we doen, bijvoorbeeld voor de bezoekjes aan onze klanten. Dat doen we nog steeds, maar we spreken wel graag vooraf af hoe. Wat zijn jullie bezoekregels? Moeten we mondkapjes of handschoenen meenemen? Laat het ons weten, dan passen we ons aan. Samen tegen Corona!

Blog: Een licht op Uv-C-desinfectie

Het coronavirus houdt onze levens in de greep. Logisch dus dat manieren om de strijd aan te gaan met micro-organismen volop in de schijnwerpers staan. Naarstig zijn we op zoek naar de heilige graal, het ultieme wapen om deze nieuwe vijand te bestrijden. We speculeren openlijk over de zin en onzin van allerlei maatregelen, uiteenlopend van voetzoenen (schattig) tot injecties met desinfectiemiddel (krankzinnig). Gelukkig hoeven we het niet alleen met ideeën uit de losse pols te doen. COVID-19 mag dan nieuw zijn, virusbestrijding is dat zeker niet. In dit artikel kijken we daarom naar een methode uit de oude doos. Uv-C-licht. Wat is dat nu precies? En hoe nuttig kan licht zijn in de strijd tegen Corona en toekomstige virussen?

Nieuw: De Datalogic Memor 20

Mobiele apparaten maken ons werk een stuk eenvoudiger. Althans, zolang het er niet te veel worden. Al die telefoons, scanners en pagers moet je ten slotte toch maar de hele dag bij je dragen en opgeladen houden. Dat wás een zorg, maar niet meer met de Memor 20. Dé all-in-one smartphone voor de zorg.

Telefonie, alarmering, barcodescanning, locatiebepaling. De Memor 20 heeft het allemaal. Het is een compacte alleskunner die andere apparaten overbodig maakt. De accu is verwisselbaar dus je zit nooit zonder stroom en het apparaat is ook nog eens bestand tegen vallen, vloeistoffen en desinfectiemiddel. De Memor 20 laat je nooit in de steek!

Geen Zorg & ICT in 2020 :(

Slecht nieuws voor iedereen die net als wij uitkeek naar de Zorg & ICT. Na het eerdere uitstel is er nu definitief een streep gezet door de beurs in 2020. Jammer, maar het is gewoon geen goed idee om midden in een pandemie met zoveel zorgmedewerkers bij elkaar te komen. Met die gedachte stoppen we onze voorbereidingen in de ijskast en kijken we verder vooruit.

De eerstvolgende Zorg & ICT staat gepland voor 18, 19 en 20 mei 2021 en wordt gecombineerd met de Zorgtotaal. Dat duurt nog wel even, maar zet je het alvast in je agenda? De beurs is tenslotte niet hetzelfde zonder jou!

Kjell stelt zich voor

Mijn naam is Kjell Verkade, ik ben 19 jaar en woon al mijn hele leven in Alphen aan den Rijn. Ik werk sinds kort bij Formex Medical, nadat ik hier eerst mijn eindejaars heb afgerond. Momenteel ben ik zowel op de backoffice als op de servicedesk te vinden. De combinatie hiervan bevalt me goed, omdat het werk hierdoor lekker afwisselend blijft. De werksfeer bij Formex is altijd goed. Dat zorgt ervoor dat ik elke dag weer met plezier naar het werk ga!

Buiten het werken om houd ik me graag bezig met voetbal. Om het te kijken, maar ook zeker om zelf op zaterdag een wedstrijd te spelen. Daarnaast vind ik het heerlijk om af en toe wat tijd te nemen om op de bank een serie te kijken en even lekker bij te komen.

Ga je mee naar het stadion?

De bal rolt weer in de Eredivisie! Vorig seizoen eindigde in een vrij teleurstellende ‘sudden death’, maar nieuwe ronde, nieuwe kansen! Wij zijn in elk geval blij dat we weer naar het stadion kunnen, ook als we bij een doelpunt alleen maar stilletjes ‘hoera’ mogen fluisteren.

Ga jij een keertje met ons mee naar een wedstrijd van Feyenoord? Laat het ons even weten, dan maken we er een gezellige middag van. Voor een vaste nieuwsbrieflezer houden we graag een stoeltje vrij! Zorg wel dat je er snel bij bent want voorlopig mag er alleen nog maar gevoetbald worden voor halflege stadions. Het is dus nog maar de vraag hoe vaak we dit seizoen naar de Kuip mogen!

Er is weer voorraad!

Voorraden kun je plannen maar eerlijk, op de coronacrisis waren we niet echt voorbereid. Van de ene op de andere dag hadden we te maken met een veranderde vraag, gesloten fabrieken en geannuleerde transportvluchten. We hebben ons in de gekste bochten gewrongen om de zorg in deze rare tijd te blijven ondersteunen. Vaak succesvol, soms wat minder. Zeker voor populaire ‘coronaproducten’ was het een uitdaging om snel te kunnen leveren. Sorry daarom, als je wat lang hebt moeten wachten op je Medigear Essential carts of hygiënische toetsenborden en muizen. Het goede nieuws is dat we de achterstanden hebben weggewerkt en alles weer op voorraad hebben!

De zorg in het nieuws

Het Nederlands zorgstelsel presteert bovengemiddeld goed in vergelijking met andere EU-landen, blijkt uit onderzoek in opdracht van VGZ. De zorguitgaven in de Zorgverzekeringswet zijn hier lager en stabieler dan andere landen in Noordwest Europa. De zorguitgaven voor langdurige zorg zijn juist weer hoger dan elders.

Bron: nationalezorggids.nl

Organisatie

adres: Westbaan 350 B21, 2841MR Moordrecht
tel: +31 182 379 377
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Vinod Bandhoe Jacky Heijnis
Simone Kuijvenhoven Bob Hopmans Ronald Brautigam