Nieuwsbrief - Maart 2020
Editie 112

De impact van een pandemie

Wow. Wat kan er in een maand ontzettend veel gebeuren. Vorige maand keken we voor nieuws over COVID-19 nog vooral naar het buitenland. Het kan verkeren! Inmiddels heeft het virus ons dagelijks leven compleet op zijn kop gezet. Het land zit op slot en in de zorg worden alle zeilen bijgezet. Enorm heftig, zeker voor de mensen die direct worden getroffen en voor het personeel in de zorg. Wel fijn trouwens om te zien hoeveel dankbaarheid er voor onze zorgverleners leeft in de maatschappij!

Hoe de situatie zich de komende weken gaat ontwikkelen weet niemand maar we hopen er het beste van. We wensen je veel sterkte en gezondheid in deze rare weken en hopelijk tot snel!

Zorg & ICT uitgesteld tot de zomer

Eigenlijk hadden we deze maand een Zorg & ICT-special van de nieuwsbrief in de planning staan, maar we zijn ingehaald door een nieuwe werkelijkheid. Een massale samenkomst van zorgpersoneel is in de huidige crisis wel het sl├ęchtst denkbare idee. Het zal dan ook voor niemand een verrassing zijn dat de beurs in april niet doorgaat. Jammer, maar onvermijdelijk. We leven er normaal gesproken enorm naar toe maar op dit moment voelt het ook eventjes helemaal niet belangrijk.

De Zorg & ICT is voorlopig uitgesteld tot 16-18 juni. Uiteraard kijken we tegen die tijd opnieuw hoe de zaken ervoor staan en of het verantwoord is. We blijven optimistisch dus vooralsnog gaan we daar gewoon vanuit. Jij ook? Meld je dan alvast aan voor gratis toegang!

Hoe gaan wij met het coronavirus om?

We zijn nog aan het werk en gewoon bereikbaar, maar het zijn voor ons zeker geen normale dagen. Om te beginnen komen we een stuk minder in het land. Veel van onze klanten hebben hun bezoekregels aangescherpt en zelf kijken we ook extra kritisch of een bezoekje wel echt nodig is. Dat betekent niet dat je niet op ons kunt rekenen wanneer het belangrijk is. Nood breekt wet, dus voor spoedgevallen stappen we gewoon in de auto. Daar is trouwens momenteel geen gebrek aan.

De dagelijkse dingen moeten soms even wachten, want onze mensen rennen van hot naar her voor allerlei spoedjes. Overal in het land worden intensive cares opgeschaald en crisiscentra ingericht. We doen ons best om iedereen daar zo goed en snel mogelijk bij te helpen, ook buiten onze kantoortijden. De omstandigheden vragen nu eenmaal om flexibiliteit. Dat zit bij ons overigens wel goed. De sportscholen zijn dan weliswaar gesloten, we zijn nog steeds enorm lenig!

Gratis beeldbellen tijdens de coronacrisis

Social distancing en zorgverlening? Dat is geen ideale combinatie! Wij willen je in deze coronacrisis graag een handje helpen om te kunnen werken op afstand. Dat doen we met de module Beeldzorg van ons CareScreen pati├źntenplatform. Hiermee kun je onbeperkt videogesprekken voeren tussen medewerkers, pati├źnt en zorgverlener of pati├źnt en mantelzorger/familie.

De overheid steunt ons om Beeldzorg gratis aan te kunnen bieden (heel fijn). Dat is zo zolang de coronacrisis duurt, maar wij garanderen dat het sowieso tot 1 oktober gratis blijft. Laat het ons weten als je met Beeldzorg aan de slag wilt en dan gaan we het samen regelen. Op afstand en binnen 24 uur!

Hygi├źnische toetsenborden tijdelijk beperkt beschikbaar

We zijn best op een en ander voorbereid, maar het coronavirus heeft ons wel een beetje overvallen. Een gevolg hiervan is dat niet al onze medische toetsenborden en muizen op dit moment uit voorraad leverbaar zijn. Het is gelukkig niet zo dat onze klanten aan het hamsteren zijn geslagen, maar de vraag is wel groter dan normaal en de aanvoer juist even een uitdaging.

We hebben nog voorraad van een aantal modellen, maar het kan zijn dat het type dat je zoekt er even niet tussen zit. Excuses hiervoor, dan gaan we op zoek naar een goed alternatief. Achter de schermen werken we hard om de lege plekken in ons magazijn zo snel mogelijk weer op te vullen!

Mondkapjes zijn niet van goud!

De wereldwijde productie van mondkapjes is flink opgeschroefd maar helaas is het aanbod nog altijd schaars. We zien veel verkopers die daar een slaatje uit proberen te slaan met twijfelachtig aanbod of woekerprijzen. Daar worden we niet blij van. Die mondkapjes zijn onmisbaar en het is niet chic om daar in crisistijd misbruik van te maken!

Wij spreken onze goede contacten met fabrikanten graag aan om zorginstellingen mondkapjes tegen kostprijs aan te bieden. Dan verdienen we niets, maar kunnen we met zÔÇÖn allen wel weer even ademhalen. Dat is ons ook veel waard! Ben je op zoek? Laat het ons snel weten. De levertijd is momenteel 7-10 dagen.

De zorg in het nieuws

Fletcher en Van der Valk stellen hotelvestigingen beschikbaar in de strijd tegen het coronavirus. Meer dan honderd locaties zijn klaar om binnen korte tijd omgevormd te worden voor pati├źntenopvang.

Bron: nu.nl

Organisatie

adres: Westbaan 350 B21, 2841MR Moordrecht
tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Vinod Bandhoe Jacky Heijnis
Simone Kuijvenhoven Bob Hopmans Priyantha Bleeker