Nieuwsbrief - April 2018
Editie 93

Zien we u op de Zorg & ICT?

Minder dan een week nog maar! Van dinsdag tot donderdag a.s. staan we op de Zorg & ICT. Daar kijken we naar uit en dus staat deze speciale editie van onze nieuwsbrief volledig in het teken van de beurs.

Met al weer onze 10e deelname zijn we inmiddels echte beursveteranen. Toch zijn sommige dingen zélfs voor ons nog nieuw. Zo staan we dit jaar voor het eerst met een presentatie in de theaters. Best spannend wel! En nog een primeur: om ons jubileum te vieren worden er dit jaar op onze stand heerlijke, verse stroopwafels gebakken!

Natuurlijk hebben we u ook weer genoeg nieuwe dingen te tonen dit jaar. In deze nieuwsbrief geven we u een voorproefje van wat er op onze stand te vinden is. Onze eigen zorgrobot, bijvoorbeeld. En een gloednieuwe batterijoplossing. Maar we kunnen lang niet alles in onze nieuwsbrief behandelen, daarom hopen we toch vooral dat u bij ons langskomt. U vindt ons op stand C131. Zien we u volgende week?

Onze beursacties

Natuurlijk laten we ons 10e jaar op de Zorg & ICT niet onopgemerkt voorbij gaan. We hebben dit jaar een paar leuke acties voor u. Lekkere stroopwafels bijvoorbeeld. Die nemen we (als Gouds bedrijf) ieder jaar mee, maar dit keer doen we het anders. We gaan ze vers bakken op onze stand. Dat wordt smullen!

Daarnaast geven we wat cadeautjes weg onder onze bezoekers. Elke 10e persoon die zijn kaarten voor de Zorg & ICT via ons heeft aangevraagd krijgt op de stand een presentje. Maar ook al die anderen maken kans op een leuke verrassing. Onder onze bezoekers verloten we namelijk een Huawei P10 mobiele telefoon en kaartjes voor een spectaculaire dansvoorstelling in het Luxor theater! Vraag op onze stand naar de voorwaarden.

Niels en Jamy spreken over robots en autisme

Als u toch op de beurs bent, bezoek dan vooral ook de presentatie ‘From zero to HeRo’ van Niels de Jong en Jamy Li. Niels werkt bij Formex Medical aan Henk, een prototype zorgrobot die kinderen met autisme helpt bij de ontwikkeling van hun sociale vaardigheden. Niels vertelt in zijn presentatie over alles wat er bij de ontwikkeling van een robot als Henk komt kijken.

De presentatie van Niels wordt ingeleid door Jamy Li, assistent professor aan de Universiteit Twente. Ook Jamy heeft onderzoek gedaan naar de toepasbaarheid van interactieve robots bij kinderen met autisme en zal zijn bevindingen kort presenteren. Samen hebben Niels en Jamy een zeer interessant seminar voorbereid. Wilt u zeker zijn van een plekje? Schrijf u dan alvast in!


De nieuwste medische PC’s van Onyx

Als er één product op onze stand onmisbaar is dan is het wel de medische computer. Ooit is het daar voor ons allemaal mee begonnen. Het voelt als een eeuwigheid geleden dat we nog alleen maar werkzaam waren in reguliere IT-omgevingen. Het is hard gegaan. We hebben de medische panel PC’s van Onyx naar Europa gehaald, groot gemaakt en bijgedragen aan de ontwikkeling van nieuwe modellen. Inmiddels zijn we specialisten met een schat aan ervaring en draaien onze machines in medische ruimtes door het hele land!

Vandaag de dag doen we heel veel meer, maar medische PC’s vormen nog altijd het hart van ons assortiment. Vanzelfsprekend dus dat we ook de nieuwste Onyx machines op de stand hebben. Die zijn helemaal klaar voor de toekomst. Alle nieuwe modellen zijn gecertificeerd volgens de nieuwe EN60601-1 norm voor elektrische veiligheid en óók alvast voor de nieuwe EMC-norm (EN60601-1-2) die volgend jaar van kracht wordt. En bent u benieuwd hoe uw ICT-afdeling de Onyx machines op afstand kan beheren? Op onze stand hebben wij een demo van de Orion beheersoftware, zodat u kunt zien hoe dat in zijn werk gaat.

3 jaar garantie op batterijen? Dat doen we gewoon.

Met hot-swappable batterijsystemen schaal je oplossingen eenvoudig op naar 24x7 beschikbaarheid. Dat maakt ze een perfecte match met de zorg. Nooit meer last van carts die tijdelijk onbeschikbaar zijn omdat ze staan te laden. Maar veel van deze oplossingen hebben wel een achilleshiel. De batterijen gaan meestal snel in prestaties achteruit en moeten dan ook met regelmaat worden vervangen.

Dat kan beter. Het ‘Circadian batterijsysteem’ van het Nederlandse DCPower4c gebruikt professionele high-end batterijcellen uit Europa die ook gebruikt worden in o.a. de lucht- en ruimtevaart. Dat verhoogt de betrouwbaarheid en de levensduur enorm!

En betrouwbaarheid, daar houden we van. Daarom zijn de Circadian batterijen vanaf nu bij ons te bestellen. Ze zijn beschikbaar in 3 capaciteiten (80Wh, 160Wh en 200Wh). De levensverwachting is meer dan 5 jaar en u krijgt van ons standaard 3 jaar garantie. Vind dat maar eens ergens anders! We presenteren de Circadians op de Zorg & ICT, dus kom ze bekijken op onze stand.

Testen met de non-invasieve glucosemeter

Vier keer per dag in je vinger prikken? Liever niet, diabetes is al vervelend genoeg! Meten zonder prikken en automatische registratie van je bloedsuikerwaardes in een app. Zo zouden wij het liever zien en wat we met de ontwikkeling van een non-invasieve glucosemeter hopen te bereiken.

Dat klinkt niet alleen ons als muziek in de oren, want door de vele aanvraag waren we razendsnel door onze demo’s heen. Dat is jammer, natuurlijk. We hopen er snel meer beschikbaar te hebben zodat iedereen die dat wil de meter kan uitproberen. Bent u nieuwsgierig en wilt u niet wachten? Kom dan bij ons langs op de Zorg & ICT. Onze medewerkers geven u graag een demonstratie.

Een demonstratie Duitse degelijkheid en cable management

Als u onze stand eerder heeft bezocht heeft u onze CIMmed display ongetwijfeld zien staan. Het is een soort kooi met daaraan allemaal verschillende montagearmen. Een perfect ding om de veelzijdigheid en kwaliteit van de CIMmed-armen te demonstreren. Of om te laten zien hoe eenvoudig het is om er bekabeling in weg te werken. Onze display is een prima middel om een goed beeld te krijgen van wat een handige, degelijke producten CIMmed maakt. Kom dus vooral een kijkje nemen.

Bij het vinden van de ideale montageoplossing komt overigens wel wat meer kijken dan kiezen uit een rijtje voorbeelden. Dat is nog best ingewikkeld, maar onze medewerkers helpen u daarbij. Zij zijn uitgebreid getraind bij CIM in Duitsland en weten exact wat er allemaal mogelijk is. Dat is meer dan u denkt. Als het nodig is bouwen we zelfs een oplossing volledig op maat. Maar alles begint met een goede inventarisatie. Onze mensen bezoeken altijd eerst uw locatie om te kijken naar de ruimte waarin het ophangsysteem moet gaan komen. Dat is wat ons betreft de enige manier om de perfecte oplossing te bepalen.

Zorg & ICT nieuws

Ons beursteam wordt ondersteund door productspecialisten van onze verschillende partners. Dit jaar zullen onder andere Humanscale, CIM med, DCPower4c en de fabrikant van de digitale stethoscoop op onze stand aanwezig zijn. Zo hebben we gegarandeerd een deskundig antwoord op uw vragen paraat!

Organisatie

Met meer dan 15 jaar ervaring staat ons sales en technisch team klaar om uw vragen te beantwoorden.

tel: +31 182 379 377
fax: +31 182 379 374
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Wilfred van Deurzen Bob Hopmans Jacky Heijnis
Sido Helmes Tim Baas