• Your Partner in Healthcare and ICT Solutions

Infectiepreventie

Wie werkt in de zorg weet als geen ander hoe belangrijk hygiëne is. Wat schoon oogt hoeft niet schoon te zijn. Microscopische gevaren als VRE en MRSA liggen altijd op de loer. Bacteriën (en andere kleine ziekmakers) vind je overal terug en ze kunnen de patiëntveiligheid ernstig in gevaar brengen. Zeker wanneer er sprake is van open wonden of een verminderde weerstand.

Wij begrijpen dit en daarom is infectiepreventie één van onze belangrijkste speerpunten. Dit ziet u terug in al onze producten. Wij kijken bij elk product hoe we het zo hygiënisch mogelijk kunnen maken. Wij besteden aandacht aan de vormgeving (eenvoudig schoon te maken), de materialen (te desinfecteren) en aan de integratie van antibacteriële technologie.

Maar wij doen meer dan kritisch kijken naar onze producten. Wij denken graag met u mee over hoe u uw werkplek zo hygiënisch mogelijk inricht. Daarnaast kunnen wij bij u op locatie metingen uitvoeren zodat u inzicht krijgt hoe schoon uw werkplek nu eigenlijk echt is. En wilt u weten hoeveel baat u heeft bij onze hygiënische producten? Dan zetten we graag een testopstelling bij u op. Zo kunt u zelf het verschil ervaren dat onze producten maken!

Telefoons zijn al lang niet meer alleen om mee te bellen. De smartphones van tegenwoordig zijn volwaardige computers waar we bijna alles wel mee kunnen. Dit maakt dat we het ding zowel privé als voor het werk intensief gebruiken. Maar hoe zit het eigenlijk met de hygiëne van dat ding dat we heel de dag door gebruiken? We raken onze telefoon voortdurend aan en nemen het ding overal mee naar toe, ook naar onhygiënische plekken als de keuken, de eettafel en het toilet. En hoe zit het bij ziekenhuizen, waar hygiëne zo belangrijk is?

Lees verder

In januari 2014 werd een ziekenhuis in Hoorn gedwongen de Intensive Care enkele dagen te sluiten vanwege de aanwezigheid van VRE: een darmbacterie die in de afgelopen jaren in verschillende Nederlandse ziekenhuizen is aangetroffen. De VRE-bacterie is niet heel gevaarlijk voor de patiënt, toch vormt de aanwezigheid in ziekenhuizen een serieus gevaar. De bacterie is namelijk bestand tegen verschillende soorten antibiotica en zou deze resistente eigenschappen kunnen overbrengen op andere, meer gevaarlijke bacteriën. Voor zulke microscopisch kleine beestjes kunnen die bacteriën ons toch maar een hoop ellende bezorgen. Wat doen ziekenhuizen eigenlijk om zich hiertegen te wapenen?

Lees verder