• Your Partner in Healthcare and ICT Solutions

Ons bedrijf

De beste IT-oplossingen voor de zorg. Dat is Formex Medical in een notendop. Of je nu werkt in een kleine praktijk of op de intensive care. Wij weten hoe we met technologie jouw zorgverlening naar een hoger plan kunnen tillen. Dag in dag uit werken we met innovaties die het leven van zorgverleners een stukje aangenamer en eenvoudiger maken. Met hardware die specifiek voor de zorg is ontworpen en met de installatie, het beheer, het onderhoud en de ondersteuning daarvan. Technologie om de zorg mee te ontzorgen. Dat is wat we doen.

 

 

Onze geschiedenis

Om te kunnen begrijpen waar we vandaan komen nemen we je mee terug naar de jaren 80. We luisterden naar slechte popmuziek, hadden rare kapsels en iedereen droomde van een computer. Computers waren nieuw en spannend! Ze zouden onze levens gaan veranderen. Die belofte is wel uitgekomen, maar op dat moment konden ze nog maar weinig. Wie een computer aanzette kreeg alleen een knipperende cursor te zien. Typte je geen commando in? Dan gebeurde er niets. Als je wilde dat het apparaat iets ging doen dan moest je er eerst een studie van maken.

Die drempel heeft Alex, Frits, Pim en Jeroen destijds niet afgeschrokken. Je kunt ze gerust computerpioniers noemen. Toen de computer onze huiskamers binnenkwam zijn deze jongens direct in het bad van bits, bytes, floppies en modems gesprongen. Dat voelde zo goed dat ze er nooit meer zijn uitgeklommen. In hetzelfde snelle tempo waarin de PC zich heeft ontwikkeld hebben zij zichzelf geschoold van digibeten tot heuse IT-experts. Toen ze zo'n 15 jaar later samenkwamen op een zolderkamer en hun computerkrachten bundelden was ons bedrijf geboren.

Computers waren voor ons toen gesneden koek, maar de zorg? Daar hadden we nog geen kaas van gegeten. Dat zou snel veranderen. Een groot ziekenhuis vroeg ons of we ook medische computers konden leveren. We zijn toen direct de studieboeken ingedoken om alles te begrijpen van medische ruimtes, infectiepreventie en elektrische veiligheid. Met een bak nieuwe kennis en feedback van de klant zijn we aan de slag gegaan. Samen met Onyx (een producent van medische computers) hebben we een nieuwe generatie medische panel PC's ontworpen. Die bleek al snel enorm succesvol!

Voor ons was die ene vraag uit de markt het begin van een transformatie. Een eerste trap tegen een bal die steeds sneller is gaan rollen. Inmiddels doen we zoveel meer dan die medische PC's waar het allemaal mee begon. We hebben een kom vol specialistische kennis en voelen ons in medische omgevingen als een vis in het water.

Dat was onze geschiedenis in sneltreinvaart. Hier en daar hebben we een stationnetje overgeslagen. Dat kan ook niet anders met meer dan 40 jaar ervaring! De beginjaren van de ICT waren een knotsgekke tijd en daar hebben we een tas vol grappige verhalen aan overgehouden. Die trekken we nog wel een keer voor je open bij een lekkere kop koffie!

 

 

Onze visie

Wij geloven in betere zorg door technologie. Dat komt vanuit een fascinatie voor de samensmelting van twee compleet verschillende werelden. De warme, persoonlijke wereld van de zorg tegenover de technologische, geautomatiseerde wereld van de ICT. Hart en ziel versus chips en algoritmes. Maar in onze visie staan die werelden helemaal niet tegenover elkaar. Ze gaan juist hand in hand. Met technologie maken we het werk in de zorg sneller, efficiënter en veiliger. Steeds weer opnieuw, want ontwikkeling staat nooit stil. Zo zijn juist die onpersoonlijke apparaten de grote kracht achter betere zorg en meer tijd voor de patiënt.

 

 

Onze kracht

Dat hele verhaal over de jaren 80 en de eerste computers hebben we natuurlijk niet voor niets verteld. Waar we vandaan komen zegt veel over hoe we vandaag de dag naar technologie kijken. Innovatie brengt verandering en verandering kan intimiderend zijn. Dat is oké, we nemen je bij de hand. We weten uit ervaring dat nieuwe dingen omarmen nooit vanzelf gaat, maar dat het meestal wél de moeite waard is.

Daarnaast zijn we echte aanpakkers. We zijn een hecht team dat ervan houdt om de schouders onder projecten te zetten en nooit een uitdaging uit de weg gaat. Ons werk is niet klaar zodra we jou iets geleverd hebben. Daar begint het pas. We helpen je graag met montage, installatie, beheer en onderhoud. En heb jij een probleem? Dan maken we daar óns probleem van. We lopen nooit weg voor verantwoordelijkheid en zorgen dat problemen worden opgelost. Linksom of rechtsom, op ons kun je rekenen.